آگاه: در آستانه دهه۴۰ و درحالیکه روابط دیپلماتیک ایران با رژیم اشغالگر قدس محکمتر میشد، امام خمینی(ره) این علم را بر دوش گرفت و در سخنرانیها و دیدارهای خود این موضوع را گوشزد کرد و نسبتبه آن واکنش نشان داد.
امام(ره) انقلاب اسلامی و مبارزه با رژیم صهیونیستی
موضعگیریهای امام در قبال رابطه با رژیم صهیونیستی به خصوص پس از قیام ۱۵خرداد سال۴۲، شاه را بر آن داشت تا در پاسخ به نامه «بن گوریون» نخستوزیر وقت رژیمصهیونیستی که درخواست برقراری مناسبات رسمی میان دو رژیم را تکرار کرده بود، بنویسد: «نظریات شما را درک میکنم، اما مخالفت روحانیان جدی است و من درحالحاضر قادر به چنین کاری نیستم.» حضرت روحالله از زمانی که نهضت را کلید زد با صراحت و با صدای رسا به مخالفت با رژیم صهیونیستی پرداخت. ایشان در سخنرانی خود در عصر عاشورای سال۴۲ به خطر اسرائیل اشاره کرده و فرمودند: «اسرائیل نمیخواهد در این مملکت دانشمند باشد؛ اسرائیل نمیخواهد در این مملکت قرآن باشد؛ اسرائیل نمیخواهد در این مملکت علمای دین باشند؛ اسرائیل نمی خواهد در این مملکت احکام اسلام باشد. اسرائیل به دست عمال سیاه خود، مدرسهرا کوبید. ما را میکوبند؛ شما ملت را میکوبند. میخواهد اقتصاد شما را قبضه کند؛ میخواهد زراعت و تجارت شما را از بین ببرد؛ میخواهد در این مملکت، دارای ثروتی نباشد، ثروتها را تصاحب کند به دست عمال خود.» (صحیفه امام؛ ج۱، ص ۲۴۳-۲۴۴)
مبارزه با رژیم طاغوت به رهبری داهیانه امام خمینی منجر به سقوط پهلوی در بهمن۵۷ شد و سپس پیروزی انقلاب اسلامی و شکلگیری نهادهای مختلف آن شد. ایشان در سیزدهم رمضان سال۹۹ مطابق با شانزدهم مرداد سال۵۸ و درحالیکه رژیم اشغالگر، حملاتش به جنوب لبنان را با شدت بیشتری ادامه میداد، در پیامی که خطاب به مسلمانان ایران و جهان صادر کردند، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به نام «روز قدس» نامگذاری کردند؛ از آن مقطع تاکنون یک صدای واحد از ایران در تقابل با رژیم آپارتاید شنیده میشود.
حضور سیاسیون در یک جبهه واحد
درحالی یک صدای واحد از جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با صهیونیستها به گوش میرسد که سیاسیون و رجال سیاسی از دیدگاهها و نظرات مختلفی برخوردار هستند و در بزنگاههای حساس و مهم همچون انتخابات به رقابت با یکدیگر میپردازند و حتی برای داغ شدن تنور انتخابات، بحثهای تند و تیزی مطرح میکنند و حتی ممکن است کار به حاشیه هم کشیده شود اما با وجود همه این حرف و حدیثها وقتی پای منافع ملی و مبارزه با صهیونیستها به میان میآید همه سیاسیون در یک جبهه تعریف میشوند.
سال۹۸ را به یاد بیاورید! هنگامی که خبر شهادت حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه که دشمن ما او را قویترین ژنرال ایران میشناخت اعلام شد شخصیتهای سیاسی با گرایشهای مختلف از محمدرضا باهنر بهعنوان یک اصولگرای سنتی گرفته تا سید صادق خرازی، فعال سیاسی اصلاحطلب و... در صداوسیما حضور یافتند و اقدام تروریستی رییسجمهوری وقت آمریکا «دونالد ترامپ» در به شهادت رساندن سردار دلها را محکوم کردند. باز کار به اینجا ختم نشد و بیانیه پشت بیانیه صادر میشد. دیگر خبری از «کَلکَلهای سیاسی» نبود؛ اصولگرا، اصلاحطلب، اعتدالی، مستقل، بسیج دانشجویی، انجمن دانشجویان همه و همه خود را عضوی از مکتب حاج قاسم میدانستند. پس از عملیات غرورآفرین «سپاه انقلاب» که پایگاه عینالاسد را به عین الجسد تبدیل کرد باز شاهد حمایتهای خواص و سیاسیها از پاسخ کوبنده و اقتدارآفرین سربازان حاج قاسم بودیم. دشمن صهیونی بر این باور است که با ترور و به شهادت رساندن فرماندهان جبهه مقاومت (اسماعیل هنیه، سیدحسن نصرالله، سید هاشم صفیالدین و یحیی سنوار) میتواند با حمایت آمریکاییها خیمه پوشالی خود را محکمتر کند، درصورتیکه این ترورها نتیجه عکس میدهد؛ پس از شهادت هریک از عزیزان خط مقاومت که ایران یک عضو تاثیرگذار آن است، همچنان بر حمایتهای خود از فلسطین، غزه، لبنان تاکید میکند. جبهه پایداری از تشکلهای اصولگرا که منتقدانش یعنی اصلاحطلبان آنان را گروه تند میدانند تا مجمع روحانیون مبارز که همین نگاه را رقبایشان به آنان دارند از مبارزه با اسرائیل سخن به میان میآورند. جبهه پایداری انقلاب اسلامی پیش از این در بیانیهای آورده بود: ما بهعنوان بخشی از خانواده عظیم ایران اسلامی خود را مکلف به حمایت همهجانبه از جبهه مقاومت به ویژه برادران مجاهد خود در میدانهای مقدس لبنان و فلسطین میداند و تمامی خواهران و برادران دینی و آزادگان جهان را به پشتیبانی عملی از جبهه مقاومت دعوت مینماید. «أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِیبٌ.» مجمع روحانیون مبارز که با محوریت سیدمحمد خاتمی در سپهر سیاست ایران فعالیت میکند و بعد از اتفاقات سال۸۸ تعدادی از اصولگرایان انتقادهای زیادی را به مواضع و بیانیههای روحانیون وارد میکردند، در بیانیهای تاکید کرده بود: «در کنار همه آزادگان جهان این جنایات کم نظیر در حق فلسطینیان را بهشدت محکوم میکند. و از همه دولتها و مردم با وجدان دنیا میخواهد تلاش کنند به این ستم تاریخی بر مردم فلسطین نقطه پایانی بگذارند. در هیچوقت تاریخ و در هیچجای جهان زورگویی مشروعیت نمیآورد. وجدان بشر درنهایت طرفدار مظلوم خواهد بود و نه قلدرانی مثل رهبران رژیم نژادپرست صهیونیسم همچنان که ما بر این باوریم که این جنگ بین فرزندان ادیان یهودیت و اسلام نیست، بلکه جنگ مظلوم و ظالم است.»
در مقابل مجمع روحانیون مبارز، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار دارد؛ تشکلی که قبل از این ریاست آن را مرحوم آیتالله محمد یزدی، رییس فقید مجلس خبرگان برعهده داشت و این روزها آیتالله حسینی بوشهری برکرسی ریاست جامعه مدرسین تکیه زده است. این تشکل پس از شهادت سیدحسن نصرالله در بیانیهای آورده بود: «جهان جز با نابودی اسرائیل و آمریکا روی صلح و آسایش را نخواهد دید و تا زمانی که این مفسدان قلدری میکنند، تنها راه رسیدن به امنیت و حیات عزتمندانه، مبارزه است. امروز جبهه عظیم مبارزان با اسرائیل و امت واحده اسلامی خونخواه این سید عزیز هستند و در سایه وعده تخلفناپذیر الهی و عنایات حضرت حجت – ارواحنا لتراب مقدمه الفداء –، پایان اسرائیل بسیار نزدیک است، إنشاءالله.»
خواب صهیونیستها در ایران تعبیر نمیشود
آیتالله محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار آگاه، درباره وحدت و همصدایی جریانهای سیاسی در تقابل با صهیونیستها، به حمله اخیر رژیم به خاک ایران اشاره کرد و گفت: این تعرض در واقع به این معناست که رژیم صهیونیستی اقتدار نظام جمهوری اسلامی و پشتوانه عظیم مردمی را درک نکرده است، اما همانطور که صداوسیما هم نشان داد این نوع حرکتها ذرهای ارزش ندارد و ترس و وحشتی هم ایجاد نمیکند و مردم آن را به سخره میگیرند حتی بسیاری میگفتند رژیم صهیونیستی کسی نیست که ما بخواهیم به او فکر کنیم و اعتنایی داشته باشیم. وی تصریح کرد: این رژیم جعلی و کودککش باید بداند با ملتی روبهرو است که در جنگ تحمیلی هشتساله با اینکه همه کشورهای جهان ازجمله آمریکا و کشورهای اروپایی پشت سر صدام بودند و همه امکانات تسلیحاتی، امنیتی و اطلاعاتی و حتی سلاحهای شیمیایی را در اختیار او قرار دادند رژیم صفاک صدام در برابر ملت ما به زانو درآمد و بهجای اینکه به نظام ما آسیب بزند خودش سرنگون شد. رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: رژیم صهیونیستی باید بداند که با چنین نظام و با ملت با چنین روحیه، ایمان و اقتداری روبهرو است؛ از این رو اگر محاسبه غلط از ملت ما دارد که مثلا با چند تعرض میتواند ملت را از نظام جدا کند یا به عقبنشینی وادار کند و دچار رخوت و سستی کند این خواب آشفته و خطای محاسباتی او است. آیتالله رجبی تصریح کرد: ما ملتی داریم که به تعبیر سردار شهید عزیزمان، حاج قاسم سلیمانی، ملت امام حسین(ع) هستیم حضرت اباعبداللهالحسین(ع) همه یاران و اهل بیت و خودش را فدا کرد و باز هم ذرهای خم به ابرو نیاورد و در برابر دشمن ایستاد و تاریخ دید که پیروز میدان بهرغم همه جنایتهای رژیم اموی، امام حسین(ع) بود و تاکنون هم سرمشق همه آزادگان جهان است.
دشمنان انقلاب هم موافق مبارزه با اسرائیل هستند
شاید گمان کنید، مبارزه با صهیونیستها فقط خواست انقلابیهاست، اما علی مطهری نماینده ادوار مجلس و فرزند شهید مطهری نظر دیگری دارد. او که با مهر گفتوگو میکرد با بیان اینکه جریانهای سیاسی و شخصیتها در داخل کشور وقتی جنایتهای رژیم صهیونیستی را میبینند که در خاک ما دست به ترور میزند اقدام نظامی علیه کشور ما انجام میدهد. طبیعی است که همه احزاب سیاسی نمیتوانند در این رابطه متحد نباشند و یا نسبت به این موضوع بیتفاوت باشند، گفت: حتی کسانی که رابطه خوبی با انقلاب اسلامی ندارند، بهخاطر غرور ملیشان موافق با مبارزه علیه رژیم اشغالگر هستند. رحمت و رضوان خدا بر پیرجماران که نظامی را پایهگذاری کرد که زیربنایش مبارزه با رژیم صهیونیستی تا نابودی آن است. این ایام در ایران، چپ، راست، مستقل فقط یک گفتمان واحد را نمایندگی میکنند و آن ایستادگی در مقابل جنایتهای صهیونیستها در غزه و حمایت از حزبالله در لبنان است؛ اینجا ایران است، علیرغم همه بینشها و گرایشهای سیاسی، پرچم حمایت از مظلوم و مقابله با ظالم بالاست.