آگاه: این روزنامه به نقل از دو مقام ناشناس گزارش داد این دیدار میان نماینده ایران و ماسک که مشاور نزدیک دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب ایالاتمتحده است، در روز دوشنبه در نیویورک صورت گرفت. به ادعای منابع این روزنامه، این دیدار که بیش از یک ساعت به طول انجامید و در مکانی مخفی برگزار شد، مثبت توصیف شده است.
پس از آن، در ظهر روز جمعه به وقت تهران، نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل متحد از اظهارنظر درباره ادعای روزنامه نیویورک تایمز درباره اینکه ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و امیرسعید ایروانی نماینده ایران در سازمان ملل درباره کاهش تنشها بین واشنگتن و تهران گفتوگو کردهاند، خودداری کرد. یکی از نمایندگان هیات دائمی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک در پاسخ به پرسش خبرگزاری تاس درباره ادعای رسانه آمریکایی گفت: در اینباره نظری نداریم. همچنین مدیر ارتباطات دفتر دونالد ترامپ نیز از اظهارنظر درمورد دیدار ایلان ماسک با ایروانی خودداری کرد. شبکه سیبیاس نیوز نیز شامگاه جمعه مدعی شد دیدار ماسک و ایروانی در اقامتگاه سفیر ایران در سازمان ملل در نیویورک انجام شده است. این رسانه آمریکایی نوشت هنوز مشخص نیست ترامپ از دیدار ماسک و ایروانی آگاه بوده یا خیر.
ادعای جزئیات تازه از یک ملاقات موهوم!
اما در روز شنبه نیز یک رسانه آمریکایی دیگر یعنی آسوشیتدپرس مدعی جزئیات تازه از دیدار ایلان ماسک و ایروانی، سفیر کشورمان در سازمان ملل شد و نوشت: برنامه هستهای تهران و چشمانداز بهبود روابط ایران و ایالاتمتحده، مهمترین محور این جلسه بوده است. طبق ادعای آسوشیتدپرس براساس گفته یک مقام آمریکایی، سفیر ایران با ایلان ماسک ملاقات کرده است و این دیدار بخشی از تلاشهایی است که به نظر میرسد ایران با هدف کاهش تنشها با دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب آمریکا انجام داده است.
اما انتشار خبر ادعایی ملاقات ایلان ماسک، مشاور متنفذ ترامپ با ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل، موجی از واکنشها را در داخل برانگیخت. عدهای بر اشتباه بودن این دیدار در صورت صحت وقوع، تاکید کردند و تصریح داشتند که راهبرد ترامپ در قبال ایران همان راهبرد فشار حداکثری و اعمال تروریسم اقتصادی است و رییسجمهور منتخب آمریکا همچنان همان فرد ایرانستیزِ قبلی است که اینبار با پیش فرستان عناصری چون ایلان ماسک درصدد موش و گربه بازی است. درواقع ترامپ تاکنون ضدایرانیترین کابینه را با حضور مایکل والتز و مارکو روبیو چیده است و از آن طرف ماسک را برای مذاکره جلو فرستاده است! بهعبارتدیگر، سگهای هار را جلو میاندازد تا بترساند اما قلاده دست خودش است، تا خودش را بهعنوان تنها رامکننده تهدیدها جا بزند!
دشمنان کینهتوز
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در این رابطه نوشت: دونالد ترامپ نیز مانند جو بایدن و سایر رؤسایجمهور آمریکا - دموکراتها و جمهوریخواهها- دشمن سرسخت و کینهتوز جمهوری اسلامی ایران است و این دشمنی سرسخت را نهفقط پنهان نمیکند، بلکه از آن با عنوان یکی از راهبردهای اصلی دولت خود یاد میکند. اظهارات ترامپ را در تبلیغات انتخاباتی وی از نظر بگذرانید! یا، چرا راه دور برویم؟ فقط نیمنگاهی به هویت و سوابق چند عضوی که تاکنون برای کابینه خود انتخاب و معرفی کرده است بیندازید! چه میبینید!؟ در تمامی آنها دو ویژگی به وضوح دیده میشود؛ دشمنی سرسخت و بارها انجامگرفته یا اعلامشده با جمهوری اسلامی ایران و حمایت همراه با وابستگی مطلق به رژیم صهیونیستی و دفاع از جنایات وحشیانه آن. عبدالله گنجی، فعال رسانهای نیز از زاویهای دیگر به دیدار ماسک و ایروانی نگریست و نوشت: اگر کسی از خبر ملاقات ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل، بدون اطلاع از محتوای جلسه، احساس خوشحالی و خوشایندی دارد معنایش چیست؟ علیرغم عدم اطلاع از محتوای جلسه، اگر بعدش اتفاق مثبتی ندید به جمهوری اسلامی فحش خواهد داد. چرا؟ چون همه چیز حل است. فقط ایران دکمه رابطه و رفع تحریم را نمیزند!
البته عدهای دیگر از کنشگران رسانهای با خوشخیالی و مثبتاندیشی مفرط به دیدار ماسک و ایروانی نگریستند؛ حسین موسویان، دیپلمات پیشین کشورمان که در آمریکا مستقر است درخصوص دیدار ماسک و ایروانی نوشت: امکان پایان بخشیدن به چندین دهه خصومت آمریکا و ایران وجود دارد و ایلان ماسک از ظرفیت لازم برای این ماموریت برخوردار است! صادقالحسینی، روزنامهنگار اقتصادی نیز نوشت: ایلان ماسک فرد مناسبی برای شروع مذاکرات ایران و آمریکا بود. هم جزوی از دولت آمریکا نیست و هم فعلا قدرتمندترین فرد در دولت بعدی است! همچنین ثروتمندترین فرد جهان که میتوان به او امتیازات مشخص در خودروهای الکترونیکی داد که برد-برد است ولی لو رفتن این دیدار قطعا به ضرر مذاکرات بود.
تکذیب پس از ۳۰ ساعت!
اما موج واکنشهای مثبت و منفی به خبر ادعایی دیدار ماسک و ایروانی ادامه داشت که در نهایت ظهر روز گذشته، بعد از گذشت بیش از ۳۰ساعت از انتشار ادعای مزبور، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان، آن را تکذیب کرد. بقایی درخصوص ادعای مطرح شده در برخی رسانههای آمریکایی درباره دیدار ایلان ماسک با نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک، ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی گسترده رسانههای آمریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد.
در این فقره ضروری بود که سخنگوی محترم وزارت امورخارجه با سرعت بیشتری ادعای آمریکاییها مبنی بر دیدار مشاور ترامپ با نماینده ایران در سازمان ملل را تکذیب کند تا فرصت جوسازی و موج سواری را از آمریکاییها و بدخواهان نظام ما بگیرد و ایضا از همین نخستین روزهای آمدن مجدد ترامپ، جلوی شرطی شدن بازار داخل نسبت به مواضع و رخدادهای مرتبط با دولت و دولتمردان او را بگیرد.