۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳

متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در واکنش به وجود پنی‌سیلین در شلغم، توضیحاتی داد.

آگاه: غزاله اسلامیان، با اشاره به اینکه شلغم حاوی پنی‌سیلین نیست، گفت: شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است که به‌طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود، این گیاه پنی‌سیلین ندارد ولی در برطرف کردن علامت‌های سرماخوردگی و بهبود وضعیت بیمار اثر مثبت دارد.

وی افزود: پنی‌سیلین به گروهی از آنتی‌بیوتیک‌ها گفته می‌شود که از کپک‌های پنی‌سیلیوم به دست می‌آیند و در کنترل عفونت‌های باکتریایی موثرند؛ بنابراین این ماده در درمان سرماخوردگی نقشی ندارد، چون سرماخوردگی عفونتی ویروسی است، نه باکتریایی.
اسلامیان ادامه داد: گاهی اوقات عفونت‌های باکتریایی هم اصطلاحا سوار یا همراه این عفونت ویروسی می‌شوند که به‌صورت گلودرد چرکی یا عفونت سینوس‌ها خود را نشان می‌دهند که در این صورت، پنی‌سیلین ممکن است مؤوثر باشد.
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی، در توضیح اینکه شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است که به‌طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود، افزود: علت تاثیر شلغم در سرماخوردگی‌ها این است که هر یک گرم شلغم ۸۵میکروگرم لوتئین و ۲۰میکرومول گلوکوزینولات دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی خاطرنشان کرد: تحقیقات گواه این موضوع است که لوتئین خاصیت ضدویروسی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و گلوکوزینولات‌ها هم خواص ضدالتهابی قوی دارند که باعث کاهش التهاب گلو، حفره دهان و سینوس‌ها می‌شوند.
اسلامیان تاکید کرد: شلغم پنی‌سیلین ندارد ولی در برطرف‌کردن علامت‌های سرماخوردگی و بهبود وضعیت بیمار می‌تواند تاثیر مثبت داشته باشد.