آگاه: با این شرایط عُمر شورای ششم در سال آتی به پایان خواهد رسید و احزاب و تشکلهای سیاسی باید خود را برای یک رقابت نفسگیر دیگر آماده کنند.
تاکنون یک حزب اصلاحطلب رسما از فعالیت انتخاباتی خود در سال۱۴۰۴ رونمایی و درعینحال بر وحدت و همگرایی تشکلش ذیل جبهه اصلاحطلبان تاکید کرد.
حزب ندا وارد گود انتخابات شد
سعید نورمحمدی، سخنگوی حزب ندای ایرانیان روز گذشته و پس از برگزاری کنگره حزبش که منجر به انتخاب دبیرکل، رییس شورای مرکزی و اعضای شورای مرکزی در دوره جدید شد، در گفتوگو با یک پایگاه خبری اصلاحطلب با بیان اینکه ما درحال آمادهشدن برای ورود به انتخابات شورای شهر هستیم، گفت: شاید تحلیل این باشد که در انتخابات شورای شهر نتیجه ایدهآلی نگیریم اما ما در حزب تاکید داریم که نباید با عدم مشارکت انتخابات را به جریان رقیب واگذار کنیم تا آنها شهردار مدنظر خود را مستقر کنند.
وی با بیان اینکه تلاش خواهیم کرد تا لیستی از چهرههای نسل دوم و سوم اصلاحطلبان در سراسر کشور راهی انتخابات شوند، اظهار کرد: ما ناامید نیستیم اما زمان کم است. احتمالا در این مدت دولت چهاردهم دستاوردهایی داشته باشد تا به پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان کمک کند تا بخشی که قبلا به انتخابات نیامدند این بار مشارکت کنند. در مقابل هم عدهای تلاش دارند تا وعدههای رییسجمهور تحقق پیدا نکند و اکثریت مردم وارد انتخابات نشوند و آنها با تکیه بر یک پایگاه حداقلی پیروز انتخابات شوند.
هرچند جبهه اصلاحطلبان به ریاست آذر منصوری موضعگیری رسمی درباره انتخابات شوراها اتخاذ نکرده اما آنطور که سخنگوی جوان حزب ندا گفته است: جبهه اصلاحات به مباحث اولیه ورود کرده و موضوع انتخابات شورای شهر در کمیتههای تخصصی درحال بررسی است. این موضوع هنوز به صحن شورای عالی جبهه اصلاحطلبان نرسیده است. ما هم تلاش میکنیم با جبهه اصلاحات وارد انتخابات شویم؛ البته شروطی مبنی بر عبور از پیرسالاری و استفاده از نسل دوم و سوم اصلاحطلبان داریم. امیدواریم دوستان هم به این جمعبندی برسند.
براین اساس، قطعا احزاب و تشکلهایی که در ادوار گذشته بهخصوص در دو انتخابات ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ حضوری فعال داشتند اینبار نیز بهسادگی صحنه انتخابات را واگذار نخواهند کرد؛ مردمسالاری، اعتماد ملی، کارگزاران سازندگی، اعتدال و توسعه از جمله این احزاب و تشکلهای سیاسی محسوب میشوند، ضمن اینکه درکنار آنها شخصیتهای سیاسی دیگری هم یافت میشوند که در میدان سیاست حرفی برای گفتن دارند و در انتخابات مجلس دوازدهم در قالب روزنهگشایی مواضع خود را با همفکرانشان و مردم به اشتراک گذاشتند.اکنون باید دید جبهه اصلاحطلبان چه تصمیمی برای انتخابات سال آینده میگیرد! البته ازآنجاکه اصلاحاتیها دولت را دراختیار گرفتهاند، دیگر بعید است همانند انتخابات ۱۴۰۲ بر طبل عدم مشارکت بکوبند؛ ازاینرو احتمالا در زمان معین از راهبردها و برنامههایشان سخن خواهند گفت.
شریان کمیسیون انتخاباتی تشکیل داد
اما برنامه اصولگرایان برای انتخابات شوراها چیست؟فعلا غیر از یک تشکل سیاسی مابقی احزاب اصولگرا سکوت پیشه کردهاند و ترجیح میدهند مباحث را در جلسات خود مطرح کنند تا پس از جمعبندی نهایی بگویند چه مشقی برای انتخابات خرداد نوشتهاند.
جبهه شریان از تشکلهای اصولگرا و نزدیک به مهرداد بذرپاش، وزیر سابق راهوشهرسازی ۱۶مهر در جلسه شورای مرکزی خود مُهر تایید بر تشکیل کمیسیون انتخابات شریان برای شوراهای اسلامی شهر و روستا زد و میثم نادری را بهعنوان رییس این کمیسیون انتخاب کرد.
او در صفحه شخصیاش در فضای مجازی با اشاره به فعالیت انتخاباتی تشکلش، با بیان اینکه با اعلام ستاد انتخابات کشور، ۲۲اسفند روز ثبتنام نامزدهای شورای شهر و روستاست، نوشت: جبهه شریان با پشتوانه مردمی و رویکرد حل مسئله، تصمیم به حضور موثر در انتخابات گرفته است. فرآیند و شاخصها جهت همراهی تشکلها، جوانان و جریان اعلام میشود. احتمالا شریان در کنش انتخاباتی تنها نخواهد بود و تشکل دوقلوی او یعنی امناء هم وارد صحنه میشود.
امناء نام تشکل سیاسی است که در انتخابات مجلس دوازدهم اعلام موجودیت کرد و در تهران توانست تعدادی از نامزدهای خودش را وارد میدان بهارستان کند اما بنا دارد فعالیتش را ملی کند. سید نظامالدین موسوی، دبیر ائتلاف امنا ۲۳اردیبهشت و در دوره پساانتخابات گفته بود: از ابتدا هم گفتیم، امناء تشکلی نیست که یکشبه و در ایام انتخابات و با اهداف کوتاهمدت و مقطعی تشکیل شده باشد و حتما تداوم خواهد داشت و آن شعارها و مطالبات را تا حصول نتیجه دنبال میکنیم و در عرصههای آتی تصمیم داریم، نه فقط در تهران که این بار به صورت ملی و یک تشکل فراگیر نقشآفرینی کنیم. به همین جهت پیشبینی میشود، این تشکل در انتخابات آینده همراستا با شریان حرکت کند.از سوی دیگر، احزاب و تشکلهای دیگر همانند جبهه پیروان خط امام رهبری بخوانید اصولگرایان سنتی، نواصولگرایان، جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هم صحنهگران انتخابات خواهند شد. یاران سیاسی شهردار تهران هم در این فهرست اضافه کنید. باید منتظر تحرکات سیاسی آنها ماند؛ آیا جمعیت رهپویان و جبهه تحولخواهان انقلابی میخواهند زیر فهرست شورای ائتلاف در انتخابات سال آینده را امضا کند یا تصمیم دیگری خواهند گرفت و مانند انتخابات مجلس دوازدهم تابلوی خود را به نام جبهه متحد انقلاب برافراشته میکنند.
یک ایده جدید؛ با لیست انتخاباتی شهردارمان را معرفی میکنیم
خبرنگار آگاه از یک تشکل سیاسی اصولگرا که نخواست نامش اعلام شود مطلع شد، یکی از ایدههایی که در حال بررسی آن هستند و احتمالا به تصویب اعضا هم میرسد، معرفی شهردار این تشکل همزمان با معرفی لیست انتخاباتی آنها برای شورای شهر تهران است.او گفت: در صورت تصویب این پیشنهاد، پس از آنکه وارد مصادیق انتخابات شدیم، پیرامون انتخابات شهردار نیز با گزینههایی که مدنظر داریم، رایزنی و گفتوگو میکنیم تا مردم هم با نامزدهای ما آشنا شوند و هم بدانند چه گزینهای را میخواهیم شهردار کنیم.
جامعه مهندسین بهدنبال اجماع اصولگرایان است
جامعه اسلامی مهندسین از تشکلهایی شاخص جریان اصولگراست که هدایت آن را محمدرضا باهنر، سیاستمدار کهنهکار برعهده دارد و همواره هم شخص باهنر و هم تشکیلاتش بهعنوان بازیگر فعال در صحنه سیاسی و انتخابات ایفای نقش میکنند.
علیرضا خجستهپور، قائممقام جامعه اسلامی مهندسین در گفتوگو با خبرنگار ما، درباره فعالیت جام در انتخابات ۱۴۰۴، با بیان اینکه ما در جامعه اسلامی مهندسین یک کمیته سیاسی داریم که فعلا درحال رصد موضوعات است، میگوید: قدری زود است که از حالا بخواهیم وارد فضای انتخابات شویم، آنچه برای ما مهم است و همیشه بر آن تاکید کردهایم، اجماع اکثریت اصولگرایان است.
وی افزود: به این معنا که ما همه برنامهها و راهبردهای خود را به شکلی تهیه میکنیم که بتوانیم به مسیر اجماع اصولگرایان کمک کنیم تا با یک لیست واحد از یک صدای واحد از اصولگرایان روبهرو شویم.
قائممقام جامعه اسلامی مهندسین با اعلام اینکه حتی افرادی مدنظرمان هستند و مواضع خودمان را هم داریم و آنها را اعلام میکنیم، اظهار کرد: اما امیدواریم به اجماع حداکثری برسیم زیرا هر اندازه که بتوانیم به اجماع و وحدت دست یابیم، برای ما ارزشمند است.خجستهپور بر احیای اجماع اصولگرایان پس از انتخابات مجلس دوازدهم و ریاستجمهوری چهاردهم تاکید کرد و گفت: از این رو جلساتی را آقای باهنر بهعنوان دبیرکل و جلسات دیگری را نیز بنده برگزار میکنیم تا بتوانیم به سمتی حرکت کنیم که به بحث بازاحیای اجماع اصولگرایان و یک لیست واحد در شورای شهر دست یابیم.وی این خبر را هم داد که احتمالا از اواخر سال وارد بحث مصادیق انتخابات خواهیم شد.
آنچه مشخص است، احزاب، تشکلها و شخصیتهای سیاسی آرامآرام خود را برای انتخابات شوراهای هفتم شهر و روستا آماده میکنند و از اواخر سال آینده نشست و برخاستهای سیاسیون دوباره از سر گرفته میشود تا در خرداد شاهد یک انتخابات رقابتی دیگر در تقویم سیاسی جمهوری اسلامی ایران باشیم.