۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۵

مساحت جمهوری عربی سوریه ۱۸۵هزار کیلومترمربع است. این کشور حدود ۲۳میلیون نفر جمعیت دارد.

آگاه: زبان رسمی سوریه عربی است. حدود ۷۵درصد مردم عرب هستند، ۱۰درصد کرد و باقی از سایر اقوام. از نظر دینی، ۸۷درصد از مردم مسلمان و ۱۰درصد مسیحی هستند. بقیه پیرو سایر ادیان هستند. فرهنگ، هنر و ادبیات در سوریه قدمتی دیرینه دارد. این کشور در گذشته مهد علم و ادبیات در جهان عرب بوده است. البته با وجود چالش‌های تاریخی، مردم سوریه علاقه‌مند به کتاب هستند. طبق آخرین آمار، در سال۲۰۲۲ سوریه ۲۲۵ناشر فعال داشته است. در این سال ۲,۵۴۰عنوان کتاب جدید (براساس شابک) در سوریه منتشر شد.
 در سال‌های اخیر، ناشران سوری به‌سمت نشر دیجیتال و فروش مجازی کتاب حرکت کرده‌اند. ترجمه کتاب از زبان‌های انگلیسی و فرانسوی به عربی در این کشور فعال است. سوریه حدود ۹۰۰هزار دانش‌آموز دارد که در ۵,۵۰۰مدرسه تحصیل می‌کنند. چاپ کتاب‌های درسی مدارس و دانشگاه‌ها به‌صورت دولتی انجام می‌شود. بزرگ‌ترین کتابخانه سوریه «مکتبه الأسد الوطنیه» با مساحت ۲۲هزار مترمربع در ۹طبقه است. کتابخانه‌های عمومی و دانشگاهی سوریه به صورت مستمر با کاهش بودجه مواجه بوده‌اند. ممدوح عدوان، دار الربیع، دار الفرقد، دار الحافظ و ابن‌کثیر از مهم‌ترین ناشران سوریه هستند.
از میان کتابفروشی‌های حضوری و آنلاین این کشور می‌توان به شامنا، فروشگاه کتاب سوریه، کتابفروشی نوبل، کتابخانه الاسد و کتابفروشی خواطر اشاره کرد. بیشترین واردات و صادرات کتاب سوریه با کشورهای لبنان و مصر انجام می‌شود. پس از آن، عراق و امارات‌متحده عربی در تبادلات کتاب نقش دارند. فقر، گرانی و کاهش ارزش پول سوریه باعث توقف سرمایه‌گذاری در صنعت نشر شده است. بسیاری از کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌ها به اغذیه‌فروشی، صرافی و کفش‌فروشی تبدیل شده‌اند. جنگ داخلی تاثیرات شدیدی بر زیرساخت‌های تولید و توزیع کتاب گذاشته است.