۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۹

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی، صبح سه‌شنبه ۶ شهریور در نخستین دیدار رییس‌جمهور جدید و اعضای کابینه دولت چهاردهم، با شکرگذاری تشکیل سریع دولت با همت رییس‌جمهور و کمک ارزنده مجلس، نکات مهمی را بیان کردند.

آگاه: تبیین نکات ضروری در انتخاب همکاران دولت جدید، سومین نکته سخنان رهبری در این دیدار بود. ایشان گفتند: همکاران جوان، مومن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه را انتخاب کنید تا گره‌ها را باز کنند و با پرورش آنها در مدیریت‌های رده‌های مختلف از پایین، به‌تدریج نسلی از مدیران برجسته و پرانگیزه برای فردای کشور شکل گیرد.
رهبر انقلاب به رییس‌جمهور توصیه کردند: صد جوان با این خصوصیات را به‌کار گیرید و در پایان دولت، صد مدیر قوی و آماده تحویل دهید که این کار بسیار بزرگی خواهد بود؛ شهید رئیسی هم در این زمینه توفیقاتی داشتند. پیش از این حضرت آقا بارها بر به‌کارگیری جوانان در فرآیند تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها تاکید کرده بودند.برای نمونه، ایشان سال۱۴۰۰ دوره‌ای که کشور خود را برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم آماده می‌کرد در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی فرموده بودند: «دولت فقط مثلا ۲۰وزارتخانه و ۲۰وزیر نیست - [البته] مجموعه هیات دولت حدود بیست و چند نفرند- دولت فقط اینها نیست؛ دولت یک مجموعه وسیعی است که صدها مدیریت موثر و تعیین‌کننده در آن وجود دارد و همه آنها می‌تواند به‌اصطلاح میزبان جوان‌های مومن و نخبه و انقلابی ما باشد که باید بتوانند در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها و اجرا حضور داشته باشند؛ یعنی باید بعضی جوان‌ها در بخش‌های تصمیم‌گیری، بعضی در بخش‌های تصمیم‌سازی، بعضی هم در بخش اجرا حضور داشته باشند و بتوانند عمل کنند و به نظر من این کاری است کاملا شدنی؛ یعنی اگر واقعا یک دولتی سر کار بیاید که مسئولان بالای دولت اعتقاد به جوان‌ها داشته باشند، اطمینان به جوان‌ها داشته باشند، همچنان که امام بزرگوار داشت و کار را با جوان‌ها پیش برد، اگر یک چنین دولتی سر کار بیاید، به نظر من مشکلات خیلی زود حل خواهد شد.»ازآنجاکه برای معظم‌له استفاده از جوان انقلابی در بدنه مدیریتی کشور مهم و ضروری است، در ۲مهرماه حکم جدیدی برای محمد مخبر صادر کردند. براساس این حکم، شناسایی نیروهای جوان و در کمک به دستگاه‌های دولتی مهم‌ترین ماموریت او اعلام شد و تا به امروز وی دیدار و نشست‌هایی با جوانان، دانشجویان و پژوهشگران برگزار کرده است تا هم نظرات آنها را بشنوند و هم وظیفه خود را در قبال تربیت و شناسایی دقیق نیروهای خبره و جوان انجام دهد.

تکلیفی برای پرورش مدیران توانا
کار فقط محدود به تحرکات دستیار رهبر انقلاب نشد و روز گذشته محمدرضا عارف، اعضای جبهه اصلاحات جنوب‌غرب استان تهران را به حضور پذیرفت و در دیدار با آنها به تکلیفی که مقام ولایت پیش روی دولت چهاردهم قرار داد، اشاره کرد.
عارف اعلام کرد که مقام معظم رهبری پرورش ۱۰۰مدیر توانا را به ما تکلیف کرده‌اند و ما یک پروژه برای تربیت هزار مدیر را شروع کرده‌ایم، به وزارت کشور هم تکلیف شده است که از بخشداری‌ها و فرمانداری‌های بخش‌ها و شهرهای کوچک شروع کند و از مدیران جوان استفاده کند تا آنها برای پست‌های بالاتر آماده شوند. شما در این مسیر هم کمک زیادی می‌توانید به مدیران دولتی کنید، افراد مستعد و کاردان را معرفی کنید. با توجه به مواضع جدید معاون اول دولت چهادهم باید پرسید «استفاده و شناسایی هزار مدیر توانا با چه سازوکار و رویکردی دنبال می‌شود؟»
عارف درحالی خبر از تربیت هزار مدیر می‌دهد که انتظار می‌رفت در گام اول همان ۱۰۰جوان شناسایی شوند اما از این عدد عبور کرد و می‌گوید ما پروژه وسیع‌تر را شروع کرده‌ایم از این رو باید پرسید: این پروژه دولت در تربیت و شناسایی مدیران با چه رویکرد و با چه سازوکاری دنبال شده است؟ آیا از کارویژه‌ای که ازسوی رهبر انقلاب با محوریت محمد مخبر تشکیل شده استفاده کرده‌اند؟
البته با رجوع به وبگاه سازمان اداری و استخدامی کشور می‌توان مطلع شد که دولتمردان خود جداگانه سازوکارهایی برای شناسایی مدیران را کلید زده بودند. برهمین اساس، دومین جلسه هم‌اندیشی برنامه تربیت ۵۰۰مدیر جوان و کارآمد در راستای غنی‌سازی ظرفیت مدیریتی کشور با حضور برخی اساتید و صاحب‌نظران حوزه مدیریت دولتی و مدیران اجرایی، ۱۶آبان در سالن امیرکبیر سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد.
این طرح در راستای منویات مقام رهبری و برنامه‌های دولت چهاردهم در خصوص استفاده موثر از ظرفیت‌ها و استعدادهای نیروهای جوان و درعین‌حال توانمند در عرصه‌های مدیریتی کشور، با دستور معاون اول محترم رییس‌جمهور و با مسئولیت سازمان اداری و استخدامی کشور و همکاری برخی دستگاه‌های اجرایی درحال طراحی و برنامه‌ریزی است.
 هدف این طرح شناسایی و تربیت نیروهای مستعد و شایسته برای برعهده‌گرفتن نقش‌های موثر در مدیریت نظام اداری و دستگاه‌های اجرایی کشور در آینده است.در این جلسه، شرکت‌کنندگان ضمن بررسی نتایج حاصل از جلسه گذشته، به بحث و گفت‌وگو درخصوص شاخص‌های تاثیرگذار بر حوزه‌های فعالیت‌های کلیدی نظام اداری و دستگاه‌های اجرایی و همچنین سطوح آنها که لزوم تربیت مدیران برای آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است، پرداختند.
علاوه‌براین، ابعاد شایستگی‌های موردنیاز که مبنای ارزیابی، انتخاب شرکت‌کنندگان در این برنامه و طراحی برنامه‌های تربیتی و توسعه‌ای باشند نیز ازسوی شرکت‌کنندگان در این جلسه هم‌اندیشی مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت. 
طبق اعلام معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور، مقرر است طرح تدوین‌شده در جلسه مشترکی با معاونان توسعه مدیریت و سرمایه انسانی دستگاه‌های اجرایی نیز مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد تا از تجربیات و نظرات آنان در تکمیل ابعاد، روش‌ها، ابزارها و برنامه عملیاتی این طرح استفاده شود.آنچه مشخص است، این جلسات منجر به نتایجی شده است که اکنون معاون اول رییس‌جمهور، خبر از تربیت مدیران توانا می‌دهد. جا دارد باز سوال قبل خود را تکرار می‌کنیم؛ این مدیران با چه معیارهایی گلچین می‌شوند و آیا به معنای واقعی کلمه از جوانان، مخبه، مومن و انقلابی استفاده خواهد شد؟!