۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۸

یکی از نشانه‌ها و نمادهای جنگ روانی معارضان به نیابت از آمریکا و اسرائیل در سوریه طی مدت اخیر دروغ‌هایی است که در باب زندان «صیدنایا» در دمشق به‌وسیله اختاپوس رسانه‌ای خود پمپاژ می‌کنند. حجم دروغ‌ها و تصاویر جعلی و فیک از صیدنایا، به حدی است که اسباب مضحکه و تمسخر شده است.

آگاه: هیولاسازی از حکومت قانونی ساقط‌شده سوریه، یکی از ترفندهای معارضان اشغالگر به نیابت از آمریکا و اسرائیل است. معارضان اشغالگر در سوریه سعی دارند به دروغ، انواع و اقسام جنایت‌ها را به حکومت بشار اسد نسبت دهند تا از این طریق راحت‌تر بتوانند اغراض شوم خود را در چارچوب پازل آمریکایی - صهیونیستی در سوریه به پیش ببرند.
معارضان اشغالگر در سوریه اکنون زندان صیدنایا را به یک نماد برای پیشبرد پروژه هیولاسازی از بشار اسد تبدیل کرده‌اند و حجم بالا و معتنابهی از دروغ و اکاذیب را درخصوص زندانیان سابق این زندان تولید و در حجم وسیع با کمک رسانه‌های آمریکایی، صهیونیستی، ترکیه‌ای و قطری منتشر می‌کنند.   
در همان روز ۱۸آذر که دمشق سقوط کرد، شبکه الجزیره قطر اعلام کرد که گروه‌های«هیئت تحریرالشام» تمام زندانی‌های زندان «صیدنایا» بزرگ‌ترین زندان در شهر دمشق، پایتخت سوریه را آزاد کردند. نکته قابل‌تامل آنکه تعداد بسیار زیادی از عناصر تروریستی و داعشی در زندان صیدنایا مشغول گذراندن دوران حبس خود بودند و به احتمال بسیار زیاد همان تروریست‌های داعشی آزادشده از صیدنایا، با اقدامات تروریستی خود طی روزهای آتی، سوریه را جولانگاه تروریست‌های تکفیری می‌کنند تا نقشه توطئه‌آمیز آمریکایی - صهیونیستیِ تجزیه سوریه تسهیل و تسریع شود.
در همان روز ۱۸آذر، خبرنگار العربی‌الجدید گزارش داد که نیروهای مخالف سوریه کنترل زندان «صیدنایا»، مهم‌ترین زندان سوریه در حومه دمشق را به دست گرفتند. او اطلاعاتی به دست آورد که اشاره دارد هزاران زندانی از این زندان آزاد می‌شوند. همچنین در همان روز، یک منبع وابسته به مخالفان مسلح به العربی‌الجدید گفت که زندان «عدرا» در حومه دمشق مورد هجوم قرار گرفت و بازداشت‌شدگان و زندانیان آزاد شدند.

افشای دروغ‌ها درمورد صیدنایا
اما در روز ۲۰آذر، پس از آنکه معارضان اشغالگر سوری و بازوهای عملیات روانی صهیونیستی و ترکیه‌ای مدام درحال پمپاژ این دروغ بود که بازداشتگاه‌های مخوف زیرزمینی در صیدنایا وجود دارد که هزاران زندانی در آنها محبوس هستند، نهاد دفاع مدنی سوریه اعلام کرد که عملیات برای یافتن زندانیان احتمالی در بازداشتگاه‌های زیرزمینی ادعاشده در زندان صیدنایا به پایان رسیده است. این نهاد تاکید کرد که هیچ مدرکی دال بر وجود زیرزمین‌های سری یا بازداشتگاه‌های کشف نشده در زندان صیدنایا وجود ندارد. پس از آن نیز ستاد فرماندهی تشکیلات تحریرالشام موسوم به «اداره عملیات نظامی» در بیانیه‌ای اعلام کرد هیچ زندانی در سوریه باقی نمانده است که درهای آن باز نشده باشد.
در همین راستا، گروه موسوم به «کلاه‌سفیدها» در سوریه نیز اعلام کرد که جست‌وجو در زندان صیدنایا را متوقف کرده، چراکه هیچ شواهدی مبنی بر وجود سلول‌های مخفی و زیرزمینی در آن پیدا نشده است. این گروه در شبکه اجتماعی ایکس خبر داد که پنج تیم امداد تخصصی را به این زندان اعزام کرده و اعضای این تیم‌ها از یک راهنما کمک می‌گیرند که با نقشه زندان آشنایی دارد. در بیانیه گروه دفاع مدنی سوریه آمده بود که ما به عملیات تجسسی در زندان صیدنایا خاتمه دادیم چون هیچ شواهدی از وجود سلول‌های مخفی و زیرزمینی یافت نشد. این در حالی بود که فیلم‌های جعلی زیادی از این زندان منتشر شده است.

ماجرای جعلی امام موسی صدر و زندان صیدنایا
اما در بحبوحه انتشار اخبار دروغ درمورد زندانیان زندان صیدنایا، این دروغ نیز منتشر شد که امام موسی صدر نیز در این زندان محبوس است و اکنون ۹۶سالگی خود را می‌گذراند؛ یک کاربر لبنانی دراین‌باره مدعی شده بود که نام امام موسی صدر در بین زندانیان زندان صیدنایا در سوریه دیده شده و تا ساعتی دیگر به آنها دسترسی پیدا خواهد شد. 
اما خانواده امام موسی صدر در بیانیه‌ای شایعات و اخبار منتشرشده درباره حضور وی در زندان صیدنایا در حومه دمشق را تکذیب کرد. در این بیانیه اعلام شد: تمامی اخبار منتشرشده مبنی بر حضور امام موسی صدر در زندانی در سوریه بدون منبع و مبنا بوده و بی‌اعتبار هستند. این بیانیه پس از آن صادر شد که برخی منابع رسانه‌ای و فعالان شبکه‌های اجتماعی پس از تسلط معارضان مسلح سوریه بر دمشق و فراری دادن صدها زندانی از این زندان ازسوی آنها، مدعی حضور امام موسی صدر در زندان صیدنایا شدند. 
امام موسی صدر در سال۱۳۵۷ (۱۹۷۸) پس از سفر به لیبی ناپدید شد. برخی گزارش‌ها حاکی از این است که وی در زندان‌های لیبی بوده است. امام موسی صدر بنیانگذار جنبش امل لبنان است و اکنون ۴۶سال از زمان ناپدید شدن او می‌گذرد و پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر به یکی از پرونده‌های مهم در میان رویدادهای خاورمیانه مبدل شده است. دولت‌های لبنان و ایران و اقشار مختلف مسلمانان شیعه کشورهای خاورمیانه موضوع ناپدیدشدن و روشن‌شدن سرنوشت وی را پیگیری و دنبال می‌کنند.اما همانطور که گفته شد معارضان سوری در چارچوب هیولاسازی از حکومت بشار اسد و فریب مردم سوریه، با بهره‌گیری از فضای ملتهب موجود در این کشور، دروغ زندان صیدنایا را کلید زدند و اعلام کردند که دولت بشار اسد، در زندان صیدنایا، یکی از معروف‌ترین زندان‌های این کشور، تونل‌ها و طبقات زیرزمینی غیرقابل‌دسترس احداث کرده و شهروندان سوری را شکنجه می‌کرده است. منبع این ادعاها، همان موسسه انگلیسی معروف به کلاه‌سفیدها بود که حتی برای کشف تونل‌های زندان صیدنایا، پاداش سه‌هزار دلاری تعیین کرده بود؛ اما همانطور که اشاره شد همین موسسه، پس از آشکارشدن نشانه‌های دروغ بودن پروژه زندان صیدنایا، پایان عملیات جست‌وجو در این زندان را اعلام و وجود هرگونه طبقات زیرزمینی در زندان صیدنایا را تکذیب کرد.
 قابل ذکر است که گروه موسوم به کلاه سفیدها، طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴، همزمان با آغاز بحران سوریه و تسلط گروهک‌های تکفیری و تروریستی بر این کشور، ازسوی جیمز لا مژرار، افسر سابق ام‌آی۶ تاسیس شد. کلاه‌سفیدها همان گروهی هستند که دروغ استفاده حکومت بشار اسد از سلاح شیمیایی علیه معترضان نظام سوریه را در سال۲۰۱۱ منتشر کردند و پس از چند سال، تحقیقات بین‌المللی ثابت کرد که این ادعا از اساس دروغ بوده است. پس از چند سال، کلاه‌سفیدها دوباره وارد معرکه شدند و در قالب پروژه صهیونیستی تجزیه سوریه، جنگ روانی علیه مردم این کشور را کلید زدند و دروغ زندانیان صیدنایا را کلید زدند و پمپاژ کردند. 

صیدنایا؛ ژانر جدید در هوش مصنوعی 
شایعات درخصوص زندان صیدنایا، حتی به کمک تصویرسازی هوش مصنوعی، در رسانه‌ها منعکس شده بود و کاربران بسیاری نسبت‌به روایت‌ها درباره این زندان ابراز تاسف کردند؛ اما پس از آنکه معلوم شد اکثر قریب‌به‌اتفاق روایت‌ها درخصوص زندانیان صیدنایا جعلی است، ورق ماجرا برگشت.
 درواقع، در مدتی که مردم سوریه و مردم منطقه درگیر روایت‌های جعلی از زندان صیدنایا بودند، جنگنده‌های صهیونیستی مشغول شخم زدن اراضی سوریه و منهدم کردن پایگاه‌های نظامی و استراتژیک این کشور بودند تا زمینه را برای تجزیه سوریه فراهم آورند.