۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹

دستاورد جدید محققان نشان داد که با استفاده از یک لایه نازک نانومتری روی دندان می‌توان اثرات منفی نوشابه روی دندان را کم کرد.

آگاه: یک تیم تحقیقاتی کره‌ای که قبلا اثرات مضر نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه را بر سلامت دندان به‌طور علمی اثبات کرده بود، اکنون مکانیسمی موثر را برای جلوگیری از آسیب به دندان ناشی از این نوشیدنی‌ها ارائه کرده است.تیمی به رهبری پروفسور سئونگبوم هونگ از دپارتمان علوم و مهندسی موادKAIST، با همکاری محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه ملی سئول (بخش‌های دندانپزشکی اطفال و میکروبیولوژی دهان) و تیم تحقیقاتی پروفسور هی ریونگ بایون از دپارتمان شیمی، نشان داده‌اند که با کمک فناوری‌نانو و بهره‌مندی از دی‌آمین فلوراید نقره (SDF) که یک لایه محافظ حاوی فلوراید بر روی سطح دندان تشکیل می‌دهد، می‌توان به‌طور موثر فرسایش ناشی از نوشابه‌ها را مهار کرد. این گروه نتایج یافته‌های خود را در مجله Biomaterials Research منتشر کرده است.به نقل از ستاد نانو، پروفسور هونگ تاکید کرد: سلامت دندان به‌طور قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد.
 این تحقیق یک روش غیرتهاجمی موثر برای جلوگیری از فرسایش زودهنگام دندان ارائه می‌دهد که فراتر از درمان‌های جراحی سنتی است.
 با استفاده از SDF به‌سادگی می‌توان از فرسایش دندان جلوگیری و مینای دندان را تقویت کرد و به‌طور بالقوه هزینه‌های دندانپزشکی را کاهش داد.