۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۷

رییس‌جمهوری صبح دیروز، شنبه در آیین «تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی» ضمن تبریک به افتخارآفرینان علمی کشور و قدردانی از خانواده‌ها و مسئولانی که از آنها حمایت و پشتیبانی کردند، اظهار کرد: یکی از پیشنهاداتی که امروز اینجا مطرح شده، انتخاب دستیار جوان برای مسئولان دولتی از میان جوانان و دانشجویان نخبه بود و من می‌خواهم نکاتی در این‌باره بیان کنم.

آگاه: مسعود پزشکیان با بیان اینکه در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی بنده دانشجو بودم و همه دغدغه بنده کسب بیشترین دانش و توانمندی برای خدمت به مردم و کشورم بود، افزود: در آن مقطع پیشنهادهای زیادی به ما می‌شد که در خود دانشگاه یا دستگاه‌ها مسئولیت بپذیریم اما بنده همواره این پیشنهادات را رد کردم، چراکه باور داشتم پذیرفتن مسئولیت اجرایی و وارد شدن در عرصه سیاست که غیر از باور و اخلاق مسائل دیگر نیز در آن وجود دارد، ما را از رفتن و پیشرفت کردن بازمی‌دارد.
پزشکیان تصریح کرد: باور من این بود که اگر بدون دانش و توانمندی کافی وارد کار اجرایی شوم، اگر چند سال دیگر به اقتضای تلاطمات سیاسی فردی بیاید و به من بگوید که دیگر شما را نمی‌خواهیم، آن وقت من دیگر فرصت رشد و پیشرفت علمی را نیز از دست داده بودم و با مدرک و تخصص پایین‌تر کاری هم نمی‌توانستم بکنم. حتی وقتی پزشک عمومی شدم و حتی بعد از اخذ مدرک تخصصی، باز هم پیشنهاداتی به بنده شد که نپذیرفتم و تمام توجه و توان خود را صرف کسب دانش و توانمندی در رشته تخصصی‌ام کردم.
رییس‌جمهور اضافه کرد: وقتی به سطح موردنظرم در عرصه دانش و مهارت تخصصی رسیدم و احساس کردم که حالا اگر در جایگاهی قرار بگیرم دیگر به‌خاطر حفظ آن از گفتن حرف حق ترسی ندارم، به عرصه سیاسی ورود کردم؛ از همین رو وقتی دوره وزارت بنده تمام شد، پیشنهاد کردم اجازه دهند موضوع پزشک خانواده را همچنان دنبال کنیم، چراکه باور دارم وظیفه داریم خدمات سلامت را به همه مردم ایران با کیفیت مناسب ارائه کنیم، نه اینکه وضعیت به گونه‌ای باشد نتوانسته باشیم خدمات مناسب به بسیاری از مردم ارائه کنیم و بعد از ۴۰سال، تازه یک تیمی به نقطه‌ای از کشور برود و بگوید که آمده‌ایم به شما خدمت ارائه کنیم.
پزشکیان با اشاره به اینکه براساس نگاه سیاسی حاکم بر عرصه مدیریت در آن زمان اجازه ندادند ما کاری را که احساس می‌کردیم باید انجام شود، دنبال کنیم، گفت: وقتی دیدم وضعیت اینگونه است با مدرک و تخصص خودم به بیمارستان دولتی رفتم و مشغول کار شدم و در مدت سه سال به اندازه ۳۰سال به ما حقوق پرداخت شد؛ تازه بنده چون علم را نه برای دنیا بلکه برای خدمت به مردم عزیز کشورم خواسته بودم، به بیمارستان دولتی رفتم و اگر بیرون می‌رفتم ۱۰برابر این پول را درمی‌آوردم.رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: می‌خواهم به شما عزیزان بگویم که امروز در عنفوان جوانی و در مسیر رشد و پیشرفت علمی قرار دارید؛ اولا همه تلاش خود را به کار بگیرید تا توانمندی‌های خود را در مسیر حل مشکلات کشور ارتقا دهید. بنده از ابتدای جوانی هر جا که احساس کردم مشکل وجود دارد و به بنده نیاز هست حضور یافتم؛ هنگام جنگ به جبهه رفتم و وقتی احساس کردم در عرصه مدیریت می‌توانم مشکلی را حل کنم، پا به عرصه مدیریت اجرایی گذاشتم.پزشکیان با اشاره به اینکه سال‌هایی بود که بیمار باید یک تا دو سال در نوبت می‌ماند تا پزشک او را ببیند و معاینه کند، اظهار کرد: خوشبختانه امروز به جایی رسیدیم که این مشکلات رفع شده و آنچه امروز در عرصه پزشکی و سلامت نیاز و اولویت اساسی ماست، این است که همه مردم بتوانند خدمات سلامت را با کیفیت مناسب دریافت کنند، نه اینکه عده‌ای خدمات بسیار سطح بالا دریافت کنند و عده‌ای از خدمات اولیه با کیفیت مطلوب هم محروم باشند.رییس‌جمهور با تاکید دوباره بر اینکه برای ساختن و آبادانی کشور باید سعی کنیم در رشته تخصصی خودمان بهترین باشیم، افزود: شما به‌عنوان جوانان و نخبگان این مملکت باید تلاش کنید دغدغه رفع مشکلات مردم در وجودتان نهادینه شود؛ این کشور را ما می‌توانیم و ما باید بسازیم، ایران ما امروز باید خیلی بالاتر و بهتر از آنچه هست، باشد. اینکه من کشور و آب و خاک خودم را رها کنم و به کشوری دیگر خدمت کنم، به‌هیچ‌وجه در ذهن بنده جایی ندارد. در کتابی درباره فروپاشی شوروی خواندم که به دانشمندان زندانی این کشور پیشنهاد می‌شود که در ازای دریافت پول از این کشور مهاجرت کنند اما آنها می‌گویند این شما هستید که باید از این کشور بروید و ما در زندان کشورمان می‌مانیم اما مملکتمان را رها نمی‌کنیم؛ کشور ما نیز امروز به کسانی نیاز دارد که درد مردم را داشته باشند و همه وجودشان را برای مردم و حل مشکلات کشور هدیه کنند.رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به تغییر و تحولات جهانی در نظام‌های آموزشی اشاره و خاطرنشان کرد: نظام آموزشی باید به گونه‌ای باشد که دانش‌آموزان مهارت‌های کار گروهی را بیاموزند. در دنیای امروز کار گروهی موفق است و فعالیت‌های فردی در حوزه تولید علم دیگر جوابگو نیست. نخبگان و دانش‌آموزان المپیادی ما هم باید به‌صورت گروهی برای حل مشکلات این کشور تلاش کنند. توصیه من به این عزیزان این است که اگر در راستای تلاش برای کشورتان با دشواری‌ها و سختی‌ها روبه‌رو هستید، تسلیم نشوید. اگر پافشاری و پشتکار وجود داشته باشد هیچ مشکلی بدون راه‌حل نمی‌ماند.پزشکیان درباره انتخاب دستیار از نخبگان و مدال‌آوران المپیادهای علمی گفت: دولت آمادگی انتخاب این عزیزان برای دستیاری را دارد اما می‌ترسم این نخبگان از رشد در مسیر خود بازبمانند. نخبگان می‌توانند در حوزه‌های تخصصی کنار ما باشند اما شرکت در جلساتی که در دولت و در حوزه اجرایی برگزار می‌شود، برای این عزیزان فقط وقت تلف کردن است.
رییس‌جمهور با بیان اینکه ما خواهان ایرانی با عزت و سربلندی هستیم، اظهار کرد: کشور را باید به جایی برسانیم که افتخارآفرین باشد و به این هدف نمی‌رسیم مگر آنکه جوانانی با انگیزه، مصمم، آگاه و عالم به میدان بیایند؛ با افراد بی‌سواد، بی‌انگیزه و ریاکار به جایی نخواهیم رسید. دوره ما تمام شده و این ذهن شما جوانان است که آینده این کشور را خواهد ساخت.پزشکیان با خطاب به دانش‌آموزان مدال‌آور المپیاد تاکید کرد: از شما می‌خواهم از دانش و علمتان برای گره‌گشایی از مشکلات کشور و مردم استفاده کنید، در این صورت است که نام شما در تاریخ این کشور ماندگار خواهد شد. ایران ما به تلاش‌های شما امید بسته است؛ برای سربلندی کشور همه عزم و اراده خود را به کار بگیرید، ما قادریم مشکلات کشور را حل کنیم، به شرط آنکه واقعا تلاش کنیم.رییس‌جمهور در پایان به پیشنهادهایی که ازسوی کانون دانش‌پژوهان ایران جوان ارائه شده بود، اشاره و خاطرنشان کرد: این پیشنهادها را در جلسات با مدیران بررسی خواهیم کرد، شما نخبگان باید راهی را که برای پیشرفت دارید، تا قله‌ها ادامه دهید؛ با پایمردی و استمرار و پشتکار می‌توان به اهداف بلند رسید.