۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۵

طی روزهای اخیر، دشمنان از طریق بلندگوهای تبلیغاتی خود مدام تاکید می‌کنند که محور مقاومت به پایان راه خود رسیده است؛ ادله این دشمنان برای تکرار این گزاره‌ مغلوط، اتفاقات سوریه است؛ اگرچه باید سیر رخدادها را به نظاره نشست و از هم‌اکنون نمی‌توان، جبهه مقاومت را بازنده رخدادهای سوریه دانست، اما آن‌چیزی که بیشتر از همه کذب بودن گزاره به اتمام رسیدن محور مقاومت را ثابت می‌کند، اقدامات اخیر یمنی‌های سلحشور است.

آگاه: یمنی‌ها از اضلاع مهم محور مقاومت هستند که این روزها در دفاع از مظلومان غزه، صهیونیست‌های کودک‌کش را به ستوه آورده‌اند. «عبور راحت موشک هاپیرسونیک ساخت صنایع دفاعی یمن، از سد پدافند هوایی اسرائیل»؛ این سرخط اصلی خبرهای این روزهای رسانه‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی است.
صهیونیست‌های کودک‌کش، بسیار به سیستم‌های چندلایه پدافندی و دفاع هوایی خود می‌نازند؛ سیستم‌هایی که اگرچه سوراخ بودنشان در دو عملیات وعده صادق، ازسوی موشک‌های ایرانی به اثبات رسیده بود اما باز هم صهیونیست‌ها زیر بار ضعف پدافندی خود نمی‌رفتند و در توجیه رد شدن موشک‌های ایرانی از سیستم‌های پدافندی‌شان، بهانه‌ها و توجیهاتی را ذکر می‌کردند و سعی داشتند این نقیصه را لاپوشانی کنند؛ اما اتفاقات اخیر و عبور موشک‌های یمنی نیز از سد پدافند هوایی اسرائیل، در داخل اراضی اشغالی واقعا به یک بحران تبدیل شده است. تحلیلگران نظامی در اسرائیل معتقدند اگر عبور موشک‌های ایرانی از سد پدافند هوایی اسرائیل را ناشی از قدرت بسیار بالای موشک‌های ایرانی بدانیم اما بدون تردید رد شدن موشک‌های یمنی از سامانه‌های پدافندی اسرائیلی، علاوه‌بر قدرت این موشک‌ها، از ضعف سیستم پدافندی اسرائیل نیز ناشی می‌شود.

موشک‌های یمنی، بلای جان صهیونیست‌ها
ارتش یمن در جدیدترین عملیات خود علیه رژیم صهیونیستی، تل‌آویو را با موشک مافوق‎صوت فلسطین۲ هدف قرار داد. یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، گزارش داد که در این حمله موشکی یک موضع نظامی هدف قرار گرفته است. نکته حائز اهمیت درباره حمله اخیر ارتش یمن به عمق اراضی اشغالی این است که سامانه‌های پدافند هوایی رژیم صهیونیستی در رهگیری موشک شلیک‌شده ازسوی یمن ناکام ماندند. در همین راستا، روزنامه عبری معاریو فاش کرد که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲)، با چالش‌های مهمی در مقابله با حملات موشکی و پهپادی یمن، مواجه شده است. جدیدترین حمله ارتش یمن صبح روز شنبه و زمانی رخ داد که یک موشک بالستیک ازسوی نیروهای مسلح یمن به تل‌آویو اصابت کرد و براساس گزارش منابع صهیونیستی، ۳۰اشغالگر زخمی شدند. براساس گزارش معاریو، ارتش یمن بیش از ۲۰۰موشک بالستیک و ۱۷۰پهپاد را به‌سمت اهدافی در اراضی اشغالی شلیک کرده که فشار شدیدی بر قابلیت‌های پدافندی رژیم صهیونیستی وارد کرده است. در بخشی از این گزارش آمده است: اسرائیل از نظر اطلاعاتی برای مقابله با تهدیدها از جانب یمن آماده نبود. معاریو همچنین تاکید کرد که سیستم‌های پدافندی رژیم صهیونیستی، ازجمله گنبدآهنین و سایر سامانه‌های پدافند هوایی، برای انطباق با تهدید درحال تکامل ناشی از یمن تلاش کرده‌اند. در این گزارش تاکید شده است که ارتش رژیم صهیونیستی هم در مقابله و هم در پاسخ به حملات ارتش یمن با مشکلات قابل‌توجهی مواجه است. معاریو همچنین ادامه داد: تلاش‌های تلافی‌جویانه اسرائیل، از جمله حملات هوایی به زیرساخت‌های غیرنظامی در یمن، عمدتا به‌عنوان اقدام‌های نمادین برای افکار عمومی تلقی می‌شود.
شکست سیستم‌های پدافند هوایی رژیم صهیونیستی این روزها به‌صورت ‌ویژه در محافل صهیونیستی مورد انتقاد قرار گرفته است؛ سامانه پدافند موشکی «آرو»، خط پدافندی اصلی رژیم صهیونیستی در برابر موشک‌های بالستیک، چهارمرتبه متوالی در رهگیری موشک‌ها ازجمله سه فروند موشک از یمن و یک فروند از لبنان شکست خورده است. سامانه تاد آمریکایی نیز چندان به کار صهیونیست‌ها نیامده است.
حوثی‌ها بانک اهداف خود را توسعه داده‌اند
اما شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی که عصر شنبه منتشر شد، اعلام کرد، بعد از اینکه نیروهای مسلح یمن مسئولیت شلیک موشک‌های بالستیک به‌سوی مرکز (فلسطین اشغالی) را به عهده گرفتند، یک روزنامه‌نگار یمنی به شبکه ۱۲ گفت: حوثی‌ها بانک اهداف خود را در اسرائیل توسعه داده‌اند و هیچ خط قرمزی را قائل نیستند درحالی‌که یک مسئول در انصارالله خاطرنشان کرد، ما به پشتیبانی خود از یمن ادامه خواهیم داد. سابیر لیپیکن، خبرنگار مسائل نظامی این رسانه عبری‌زبان اعتراف کرد، فقط دو روز بعد از حملات ارتش اسرائیل به الحدیدیه و صنعاء پایتخت یمن، انصارالله یمن روز شنبه مسئولیت شلیک موشک بالستیک به اسرائیل (اراضی اشغالی فلسطین) را به عهده گرفت. در این حمله موشکی بالغ بر ۳۰صهیونیست اشغالگر زخمی ‌شدند.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یکی از رهبران انصارالله یمن که در این رابطه با رسانه‌های عربی گفت‌وگو می‌کرد، نوشت: سامانه‌های پدافند و رهگیری چند میلیاردی اسرائیل به کارش نخواهد آمد؛ تمامی سامانه‌های پدافندی اسرائیل شکست خورده‌اند و باید تاکید کرد که عمق دشمن صهیونیستی دیگر امن نیست؛ موشک‌های رهگیر طبق معمول شکست خوردند و باعث افزایش تلفات دشمن صهیونیستی شدند؛ عملیات نظامی ما کاملا مشروع بوده و با هدف توقف تجاوزگری علیه کودکان غزه انجام می‌شود. اما یک روزنامه‌نگار یمنی هم که در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی شرکت کرده تاکید کرد، اسرائیل در حمله به یمن فقط نیروگاه‌های تولید برق، تاسیسات نفتی و بنادر را هدف قرار داده و گزندی به انصارالله نرسیده است. به اعتقاد کارشناسان نظامی صهیونیست، احتمالا موشک شلیک‌شده یمنی‌ها از یک مسیر غیرقابل رصد ازسوی سامانه‌های پدافندی اسرائیلی عبور کرده یا موشک مذکور دارای کلاهک جنگی با قابلیت تغییر مسیر و مانور سریع بوده که امکان رهگیری آن وجود ندارد.
اما تلویزیون دولتی انگلیس نیز از شکست رژیم صهیونیستی در برابر حملات حوثی‌های یمن، گزارش تهیه کرده است. طبق گزارش بی‌بی‌سی، ارتش اسرائیل در برابر موشک‌های هایپرسونیک یمن با چالش مواجه شده است؛ اسرائیلی‌ها نمی‌توانند علی‌رغم تمام پدافندهایی که دارند، موشک‌های یمنی را رهگیری کنند و همین امر باعث به‌وجودآمدن انتقادهای فراوانی در اسرائیل شده است!
ساقط کردن جنگنده مدرن آمریکایی ازسوی انصارالله
اما علاوه‌بر صهیونیست‌ها، آمریکایی‌ها نیز ضرب شست موشکی یمنی‌های سلحشور را چشیده‌اند؛ شنبه‌شب، در خلال حملات آمریکا به مردم یمن، جنگنده F۱۸ آمریکا در درگیری با ارتش یمن، مورد اصابت قرار گرفت و سرنگون شد. ارتش آمریکا و سنتکام مدعی شدند که این جنگنده نیروی دریایی آمریکا متعلق به ناو هواپیمابر هری‌ترومن با آتش اشتباه خودی در دریای سرخ و در نزدیکی یمن، ساقط شده است! اما برخلاف این ادعای آمریکایی‌ها، شواهد و دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد ساقط شدن جنگنده آمریکایی، به‌واسطه شلیک یمنی‌ها بوده است. در همین راستا، «مدهرست» خبرنگار و فعال رسانه‌ای انگلیسی که تخصصش آمریکا و غرب آسیاست، روایت پنتاگون درباره شلیک اشتباهی به جنگنده خودی بعد از عملیات علیه یمن را رد کرد. سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) ادعا کرده که شلیک اشتباهی به یک فروند جنگنده «اف/ای-۱۸ هورنت» با آتش خودیِ ناو «یواس‌اس گیتزبرگ» در دریای سرخ، باعث ساقط شدن این جنگنده شده است اما «مدهرست» تحلیلگر انگلیسی، این روایت را مخدوش می‌داند و معتقد است ساقط شدن جنگنده مدرن آمریکایی، کار یمنی‌ها بوده است.
شنبه‌شب، جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی اقدام به حملات هوایی به مناطقی در صنعا، پایتخت یمن کردند و مدعی شدند که انبارهای موشک، پهپاد و مراکز کنترل و فرماندهی یمن را در صنعا هدف قرار داده‌اند اما یمن در واکنش به این حمله، بی‌درنگ با موشک‌های کروز و پهپاد به آن حملات پاسخ داد که آمریکایی‌ها، غافلگیر شدند. مقاومت یمن نیز شنبه در پاسخ به حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به بنادر یمن در روز پنجشنبه، با موشک هایپرسونیک تل‌آویو را هدف قرار داد که چندین زخمی بر جای گذاشت و مشخص شد که تمام سامانه‌های پدافندی اسرائیل و آمریکا حتی سامانه جدید تاد هم، از رهگیری آن، عاجز هستند. اصلی‌ترین نقطه قوت رزمندگان یمنی استقبال از تهدیدات است؛ امری که سبب می‌شود همواره ابتکارعمل در دست صنعا باشد، چراکه پازل دشمن بهم خورده و متغیرهای جدید وارد می‌شود. به محض افزایش تهدیدات ازسوی دشمن صهیونیستی، پهپادها و موشک‌های یمنی به عسقلان و تل‌آویو می‌رسند.