آگاه: فضای مجازی بهدلیل گستردگی و دسترسی آسان، به محیطی مناسب برای فعالیتهای غیرقانونی تبدیل شده است. این تهدیدات میتواند شامل کلاهبرداریهای اینترنتی، هک اطلاعات شخصی، انتشار محتوای غیرقانونی و بسیاری از جرایم دیگر باشد که نیازمند نظارت و اقدامات پیشگیرانه مستمر است. سردار داود معظمی گودرزی، رییس پلیس فتای پایتخت درباره ورود داروهای قاچاق و تاریخگذشته به بازار گفت: یکی از دغدغههای اصلی پلیس، وجود داروهای تاریخگذشته و داروهای برچسبگذاری شده است و درحالیکه تاریخ انقضای آنها به پایان نرسیده است اما واقعا نمیتوان به کیفیت و اثرگذاری آنها اطمینان داشت. برخی از این داروها بهصورت غیرقانونی و با تغییر برچسب وارد چرخه مصرف شدهاند. این موضوع بهطور مستقیم بر سلامت جامعه تاثیر میگذارد و مشکلات فراوانی را برای بیماران ایجاد میکند.
وی افزود: یکی از مشکلات عمده در این زمینه، ورود داروهای قاچاق به کشور و شرایط نگهداری داروهاست. بسیاری از این داروها در شرایطی نگهداری میشوند که بههیچوجه با استانداردهای بهداشتی و دمایی مشخص شده برای حفظ کیفیت و اثرگذاری داروها همخوانی ندارد؛ برایمثال، برخی داروها مانند انسولین باید در دمای بین ۵ تا ۱۰درجه سانتیگراد نگهداری شوند. اما در صورت ورودی غیررسمی و قاچاق، این شرایط بهشدت نقض میشود. به همین خاطر، تضمینی برای سلامت و کارایی این محصولات وجود نخواهد داشت و ممکن است سلامت مصرفکنندگان را به خطر بیندازد.
سردار معظمی گودرزی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون با شناسایی و رسیدگی به پروندههای متعدد، بیش از ۳۰۰فقره پرونده قضایی در این زمینه تشکیل شده است. این فعالیتها به دستگیری بیش از ۱۱۵نفر از افراد متخلف انجامیده شده است. باید از همکاران خود در پلیس فتا و همچنین دادستانی تهران و دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی که با پیگیریهای جدی خود مسیری برای حمایت از حقوق مردم هموار کردهاند، قدردانی کنیم.
۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
رییس پلیس فتا پایتخت از کشف انبارهای غیرمجاز داروهای کمیاب و نایاب بدون رعایت شرایط نگهداری خبر داد و گفت: برخی داروهای تاریخگذشته با برچسب تاریخ جدید در فضای مجازی به فروش میرسند.