آگاه: روز چهارشنبه از ایالت لوئیزینا در آمریکا خبر رسید که در اولین روز سال۲۰۲۵، هجوم خودرو به درون جمعیت فاجعهبار شده است. به گفته اداره پلیس شهر نیواورلئان، در نتیجه برخورد خودرو به جمعیت، حداقل یک نفر کشته و چندین تن دیگر زخمی شدند. شبکه سیبیاس نیوز در خبری فوری گزارش داد که این حادثه در خیابان معروف «بوربُن» (Bourbon) رخ داده است. سخنگوی پلیس نیواورلئان گفت که گزارشهای اولیه نشان میدهد یک خودرو به گروهی از مردم اصابت کرد و تلفات گزارش شده است.
طبق گزارش سیبیاسنیوز، شاهدان گفتند خودرو به جمعیت برخورد کرد و سپس راننده شروع به شلیک کرد که باعث تیراندازی ماموران پلیس به وی شد. مقامهای پلیس آمریکا هنوز گزارشها درباره تیراندازی راننده خودرو را تایید نکردهاند. با گذشت دقایقی پس از انتشار خبر اولیه تلفات این حادثه، پلیس آمریکا تعداد تلفات را حداقل ۱۰کشته و ۳۰زخمی اعلام کرد. طبق گزارش شبکه «ایبیسی نیوز»، پلیس آمریکا میگوید که اقدام راننده در هجوم به سمت جمعیت، «به احتمال زیاد عامدانه» بود. به گزارش ایبیسینیوز، پس از وقوع حادثه در نیواورلئان، کاخ سفید با انتشار بیانیهای اعلام کرد که جو بایدن در جریان حمله رخداده در نیواورلئان قرار گرفته و با شهردار این شهر گفتوگو کرده است. همچنین مقامات پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) از پیدا شدن چندین ماده انفجاری دستساز در محل حادثه خبر دادند و شهردار این شهر نیز گفت که نیواورلئان با یک حمله تروریستی مواجه شده است. سازمان آمادگی در برابر بلایای شهر نیواورلئان در این ارتباط اعلام کرد که مصدومان به بیمارستانهای اطراف منتقل شدند؛ همچنین هشدار داده شد که مردم که به محل حادثه نزدیک نشوند. شاهدان عینی نیز گفتند که بهدلیل این حادثه غمانگیز در نخستین روز سال ۲۰۲۵، جشن شب سال نو به وحشت تبدیل شده است. کوین گارسیا، ۲۲ساله که شاهد این حادثه بود به شبکه سیانان گفت: تنها چیزی که دیدم کامیونی بود که با سرعت به سمت چپ پیادهرو بوربن برخورد کرد. وزارت امورخارجه رژیم صهیونیستی نیز در بیانیهای اعلام کرد: در حمله تصادف و تیراندازی به شهر نیواورلئان آمریکا، دو اسرائیلی زخمی شدند.
عامل داعشی حمله نیواورلئان
اما ساعتی پس از وقوع حمله در نیواورلئان، رسانههای آمریکایی هویت عامل این حمله را فاش کردند و او را «شمسالدین جبار» شهروند آمریکا، با سابقه خدمت در ارتش این کشور نامیدند. صبح روز پنجشنبه درحالیکه افبیآی درحال بررسی «تروریستی» بودن حمله شهروند آمریکایی در نیواورلئان بود، رسانههای این کشور از افزایش تلفات به دستکم ۱۵کشته و دهها زخمی خبر دادند. شمسالدین جبار قبل از حمله به نیواورلئان «یک مجموعه فیلم ضبط کرده و گفت که به داعش پیوسته است.» این را سیانان منتشر کرد. به گفته مقامات آمریکایی، این شهروند ۴۲ساله آمریکایی اهل تگزاس عامل حمله مرگبار در شهر نیواورلئان، در ارتش این کشور خدمت کرده بود. مقامات آمریکایی به سیانان گفتند: «ما یک پرچم گروه تروریستی داعش و مقادیر زیادی مواد منفجره را در ماشین عامل این جنایت پیدا کردیم.»
سخنگوی ارتش آمریکا اعلام کرد که شمسالدین جبار عامل حمله نیواورلئان از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۰ در ارتش خدمت کرده و یک بار از فوریه ۲۰۰۹ تا ژانویه ۲۰۱۰ به افغانستان اعزام شده بود. سیانان گزارش داد، تحقیقات افبیآی ادامه دارد و بازرسان هنوز در تلاش هستند بفهمند که آیا افراد دیگری هم در حمله با خودرو به جمعیت در نیواورلئان دخیل بودهاند یا خیر. بایدن رییسجمهور آمریکا با استناد به گزارشهای اداره تحقیقات فدرال (افبیآی) اظهار کرد، عامل حمله نیواورلئان پیش از اقدام خود ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود که نشان میدهد «وی از داعش الهام گرفته بود.»
واقعه لاسوگاس
اما یک روز پس از حادثه در نیواورلئان، اتفاقی در لاسوگاس آمریکا در مقابل برج ترامپ افتاد؛ در این حادثه، یک خودروی «سایبرتراک» متعلق به شرکت تسلای «ایلان ماسک» منفجر شد و طی آن یک نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند. برخی معتقدند این حادثه پیامی برای ترامپ و مشاور ارشدش ایلان ماسک داشت؛ چراکه این حادثه مقابل برج ترامپ و با خودروی شرکت ماسک انجام گرفت. آسوشیتدپرس گزارش داد مقامهای پلیس و آتشنشانی لاسوگاس در ایالت نوادا چهارشنبه به وقت محلی اعلام کردند، فردی که در داخل خودرو بود کشته شد.
شبکه ایبیسی نیوز به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داد که این حادثه بهعنوان «اقدام تروریستی احتمالی» بررسی میشود. مقامهای آمریکایی گفتند که علت انفجار هنوز مشخص نیست اما ایبیسی نیوز به نقل از یک مقام که نامش را فاش نکرد، گزارش داد که مقادیر نارنجکهایی مشابه تجهیزات آتشبازی در خودروی تسلا وجود داشت.
فردی که داخل خودروی تسلا سایبرتراکی بود که در روز اول سال۲۰۲۵ مقابل هتل ترامپ در شهر لاسوگاس منفجر شد، پیش از انفجار با شلیک گلوله به سر، خودکشی کرده بود. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مطلب را مقامات آمریکایی در روز پنجشنبه اعلام کردند. کوین مکمهیل، از مقامات ارشد پلیس کلارک کانتی، در یک کنفرانس خبری گفت که یک اسلحه کمری در کنار پای مردی که روی صندلی راننده بوده پیدا شده است. مقامات مسئول معتقدند این فرد، متیو لیوِلزبِرگر، ۳۷ساله، اهل کلرادو و یک سرباز نخبه ارتش ایالاتمتحده بوده است. به گفته مقامات، شلیک گلوله به سر، بهطور واضح اقدامی خودخواسته بوده است.
ساعاتی پس از اتفاق رخداده در لاسوگاس، «ایلان ماسک» افشا کرد که بمب یا یک ماده منفجره خیلی بزرگ دلیل انفجار یک خودروی این شرکت در مقابل «هتل بینالمللی ترامپ» در لاسوگاس بوده و احتمال دارد این انفجار با حمله با خودرو به جمعیت در نیواورلئان ارتباط داشته باشد. این اظهارنظر ازسوی ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی و متحد دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب آمریکا درحالی مطرح شده که افبیآی و جو بایدن، رییسجمهور آمریکا میگویند این دو حمله با هم ارتباطی ندارند اما تحقیقات همچنان در جریان است.
تیراندازی دستهجمعی در نیویورک
اما سومین رخداد امنیتی در آمریکا، ظهر روز پنجشنبه رخ داد و طی آن، تیراندازی دستهجمعی در نیویورک آمریکا ۱۱زخمی برجای گذاشت. طبق گزارش رسانههای آمریکایی این تیراندازی دستهجمعی در یک باشگاه شبانه در «کوئینز» نیویورک انجام شد.
وقوع سه رخداد امنیتی در آمریکا در کمتر از ۲۴ساعت، در نخستین ساعات سال نو میلادی، پیام واضحی برای سردمداران رژیم آمریکا دارد و آن این است که وقتی باد میکارند، طوفان درو میکنند. آمریکا بزرگترین حامی تروریسم در جهان است و بهعنوان تروریستپرورترین حکومت دنیا شناخته میشود؛ تروریسم پدیدهای است که اثری بومرنگی دارد، خالق تروریسم، دیر یا زود قربانی تروریسم میشود. بنا به گفته مقامات آمریکایی، عامل حادثه نیواورلئان، یک داعشی آمریکایی بود و احتمالا این حادثه با حادثه لاسوگاس و نیویورک مرتبط است؛ داعش همان گروه تروریستی – تکفیری است که آمریکاییها در راستای پروژه «لانه زنبور» برای تغییر چهره خاورمیانه و تجزیه کشورهای غرب آسیا ایجاد کردند و حالا مشغول گزیدن خود آمریکاییهاست.
«لانه زنبور»؛ نام پروژه سری و مشترک دستگاههای جاسوسی آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی برای ایجاد داعش بود. اسناد این موضوع ازسوی «ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق «آژانس امنیت ملی آمریکا» فاش شده است. آنطور که در اسناد افشاشده ازسوی اسنودن آمده است، دو هدف اصلی این پروژه عبارت بودند از: تجزیه کشورهای منطقه غرب آسیا و حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی. ابزار کار پروژه «لانه زنبور» نیز شناسایی و جذب تروریستها و سلفیها از تمام نقاط دنیا و اعزام آنها به سوریه بود. «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق آمریکا در کتاب خاطرات خود با عنوان «انتخابهای سخت» صراحتا اعلام میکند که آمریکا در تاسیس و به رسمیت شناساندن داعش نقش ویژهای را ایفا کرد. هیلاری حتی از سفرهای متعدد خودش به نقاط مختلف دنیا برای ایجاد داعش نیز سخن گفته است.