آگاه: طبق گزارش انجمن بیناییسنجی آمریکا، نزدیک به ۱۰۴میلیون نفر از جمعیت در سن کار در این کشور، بیش از هفت ساعت در روز را جلوی صفحه نمایش میگذرانند. گذراندن چنین زمانی در مقابل صفحات نمایش میتواند اثرات منفی داشته باشد.
قرارگرفتن بیشازحد در معرض نمایشگرها میتواند منجر به خشکی یا آبریزش چشم، تاری دید و سردرد شود. در برخی از افراد بهویژه کودکان، استفاده بیشازحد از صفحه نمایش میتواند به نزدیکبینی منجر شود.
برخی از افرادی که کارهای تخصصیتر با کامپیوتر انجام میدهند، گزارش دادند که پس از استفاده طولانیمدت از صفحات نمایش، دچار دورههای کوتاه سرگیجه شدهاند.
از دلایل ناراحتی چشم این است که خیره شدن نزدیک به صفحه نمایش برای مدت طولانی باعث میشود ماهیچهای که به تنظیم فاصله کانونی (فوکوس) کمک میکند، سفت یا منقبض شود.
به گزارش یورونیوز، در زیر توصیههایی از متخصصان سلامت چشم برای به حداقل رساندن فشار چشم آورده شده است:
از قانون ۶-۲۰-۲۰ پیروی کنید: بعد از هر ۲۰دقیقه از نشستن پشت کامپیوتر به خودتان استراحت دهید. در طول این استراحت، چشمان خود را به مدت ۲۰ثانیه روی چیزی در فاصله ۶متری متمرکز کنید. ایجاد وقفه در کار با صفحه نمایش و نگاه کردن به اشیا دورتر به ماهیچههای خسته و منقبض چشم فرصت استراحت میدهد.
چیدمان میز خود را تغییر دهید:استفاده از یک مانیتور کامپیوتر بزرگتر به کاهش خستگی چشم کمک میکند. افزایش اندازه فونت در صفحه نمایش لپتاپ، مانیتور یا گوشی هوشمند نیز میتواند کمککننده باشد.
گول تبلیغات را نخورید: برخی از محصولات مانند عینکهای محافظت در برابر نور آبی با این ادعا به بازار عرضه میشوند که فشار دیجیتالی چشم را کاهش میدهند، خواب را بهبود میبخشند و از بیماری چشم جلوگیری میکنند.
استفاده از صفحه نمایش خارج از محیط کار: بسیاری از افراد پس از اتمام کار، همچنان بهطور روزمره از صفحه نمایش گوشیهای هوشمند برای خواندن یا پیمایش استفاده میکنند. این موضوع محدود به شاغلان نمیشود.
خواب آرام نداریم: نور آبی که صفحههای دیجیتال ساطع میکنند میتواند هوشیاری را افزایش دهد؛ بنابراین فعالیتهایی مانند تماشای ویدئوها روی آیپد یا مرور شبکههای اجتماعی در رختخواب میتواند خواب آرام شما را مختل کند.
نظر شما