اقتدار یمن و استیصال آمریکا

آگاه: «دنیا باید یاد بگیرد که به آمریکا «نه» بگوید.» این جمله‌ای از اظهارات اخیر «سید عبدالملک الحوثی» رهبر مردم یمن است؛ یمنی‌هایی که دمار از روزگار ارتش تا بن دندان مسلح آمریکا درآورده‌اند و یانکی‌ها ماه‌ها پس از آغاز عملیات تجاوزکارانه‌شان به سرزمین نوادگان مالک‌اشتر، کوچک‌ترین توفیقی را برای ازبین‌بردن قوای نظامی یمن و درهم شکستن اراده پولادین آنها در حمایت از مردم مظلوم غزه کسب نکرده‌اند.  روز شنبه ۶ اردیبهشت، نیروهای مسلح یمن از انجام موفق سه عملیات علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا خبر دادند که طی آن ناو هواپیمابر ترومن متعلق به آمریکا و مناطق عسقلان و تل‌آویو در اراضی اشغالی هدف قرار گرفتند. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در این زمینه گفت: نیروهای مسلح یمن، دو عملیات علیه رژیم صهیونیستی انجام دادند که طی آن دو هدف در یافای اشغالی (تل‌آویو) و عسقلان اشغالی مورد حمله قرار گرفت. این دو عملیات با استفاده از پهپاد صورت‌گرفت. دو عملیات انجام شده علیه اراضی اشغالی در راستای دفاع از مردم مظلوم فلسطین و رزمندگان آن صورت گرفت. نیروهای مسلح یمن همچنین در عملیات دیگری، ناو هواپیمابر ترومن آمریکا را با پهپاد هدف قرار دادند. در روز یک‌شنبه هفت اردیبهشت نیز، پایگاه هوایی «نواتیم» در منطقه النقب در جنوب فلسطین اشغالی نیز با موشک بالستیک فراصوت یمنی‌ها هدف قرار گرفت.

حمله موفقیت‌آمیز یمن به پایگاه استراتژیک صهیونیست‌ها
قوای مسلح یمن پس از عملیات موفقیت‌آمیز علیه پایگاه استراتژیک «نواتیم» رژیم صهیونیستی اعلام کرد: نیروهای مسلح یمن به ارتقای توانمندی‌های نظامی خود متناسب با تحولات این مرحله و برای درهم شکستن استکبار دشمن آمریکایی ادامه می‌دهند. عملیات ما در پشتیبانی از ملت فلسطین ادامه دارد و تنها با توقف تجاوز علیه غزه و لغو محاصره آن متوقف می‌شود. اما پس از قدرت‌نمایی نیروهای مسلح یمن در هدف قراردادن اهداف دشمنان آمریکایی و صهیونیستی، قوای متجاوز آمریکا حملاتی را علیه مردم و زیرساخت‌های یمن انجام داد تا این‌چنین انتقام خود را از غیور مردان مسلح یمنی بگیرد. در همین راستا، بامداد یک‌شنبه منابع خبری گزارش دادند که هشت غیرنظامی در حمله جنگنده‌های آمریکا به شهر صنعا پایتخت یمن زخمی شده‌اند. شبکه المسیره، در این خصوص گزارش داد هشت شهروند غیرنظامی ازجمله دو کودک در حمله هوایی جنگنده‌های آمریکا به بخش بنی‌الحارث پایتخت یمن زخمی شدند. در این حمله خسارت فراوانی به منازل شهروندان یمنی وارد شد. هواپیماهای جنگی آمریکا همچنین جزیره «کمران» و بندر «رأس عیسی» در استان الحدیده در غرب یمن را بمباران کردند و خساراتی را به غیرنظامیان وارد ساختند. علاوه بر اینها، جنگنده‌های آمریکا در چهار نوبت به بخش «العنان» استان «الجوف» و یک نوبت به بخش «مدغل» استان «مأرب» نیز حمله کردند. اما العربیه نیز به نقل از منابع خود اعلام کرد که شنبه‌شب آمریکا ۵۴ بار، ۶ استان یمن را بمباران کرد. اما «جمال عامر» وزیر امور خارجه یمن اعلام کرد که در حملات هوایی آمریکا به بندر «رأس عیسی» در استان الحدیده، سه ملوان روس به نام‌های «رومان کاشپور»، «ایگور کووازیچنکو» و «آرتیوم فانین» مجروح شدند. به گفته عامر، این ملوانان به دلیل ممانعت نیروهای آمریکایی از تخلیه محموله نفتی کشتی، درنتیجه اصابت مستقیم بمباران آسیب دیدند و توسط نیروهای گارد ساحلی یمن برای درمان به این کشور منتقل شدند. وزیر امور خارجه یمن تاکید کرد که حملات آمریکا بدون درنظرگرفتن اهداف نظامی مشخص انجام شده و نشان‌دهنده بی‌اساس بودن ادعاهای مکرر دونالد ترامپ، رییس جمهور این کشور در خصوص اهداف راهبردی این حملات است. وی با انتقاد از استفاده گسترده آمریکا از تسلیحات سنگین تنها برای متوقف‌کردن تخلیه یک محموله بنزین، پرسید: این چه پیروزی‌ای است که با چنین هزینه‌ای به دست آمده است؟ وزیر امور خارجه یمن در ادامه این حمله را نشانه‌ای از ادامه سیاست‌های تجاوزکارانه آمریکا علیه مردم یمن دانست و خواستار پاسخگویی برابر این جنایات شد.
حمله به گلکسی لیدر
اما روز گذشته شبکه المسیره یمن نیز به نقل از منابع خود گزارش داد که جنگنده‌های آمریکایی سه بار کشتی اسرائیلی «گلکسی لیدر» را که در وضعیت توقیف قرار دارد، هدف حمله قرار دادند. این نخستین باری نیست که این کشتی هدف حمله آمریکایی‌ها قرار می‌گیرد، این کشتی، ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ نیز هدف حمله جنگنده‌های آمریکایی قرار گرفته بود. نیروهای مسلح یمن کشتی صهیونیستی «گلکسی لیدر» را نوامبر سال ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۳) توقیف کرده بودند. دی‌ماه گذشته بود که یمن، خدمه این کشتی را آزاد کرد. آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و در تلاش برای شکستن محاصره دریایی اعمال شده علیه این رژیم توسط یمن، حملاتی را به غیرنظامیان یمنی انجام می‌دهد که تاکنون ده‌ها شهید و زخمی برجای گذاشته است. با وجود این حملات، نیروهای مسلح یمن همچنان به عملیات پشتیبانی از مقاومت و ملت فلسطین در نوار غزه ادامه می‌دهند و با انجام عملیات منحصربه‌فرد، قلب سرزمین‌های اشغالی، کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و حتی ناوهای آمریکایی را در دریای سرخ و اقیانوس هند هدف قرار داده و چندین پهپاد پیشرفته آمریکایی را سرنگون کرده‌اند. طی هفته گذشته، هواپیماهای نظامی آمریکا ۲۶۰ حمله هوایی به یمن انجام دادند که تعداد کل حملات از ۱۵ مارس ۲۰۲۵ را به ۱۲۰۰ مورد رسانده است.

سوگند رهبر یمن
آمریکایی‌ها به‌رغم افزایش دامنه حملات خود به یمن، نتوانسته‌اند قابلیت‌های نظامی این کشور را محدود کنند. «سید عبدالملک بدرالدین» رهبر یمن نیز سوگند یاد کرده که نیروهای یمنی در مسیر افزایش حملات علیه مواضع صهیونیست‌های کودک‌کش قرار دارند و تجاوزات آمریکایی‌ها ذره‌ای از عزم یمنی‌ها برای دفاع از مظلومین غزه نکاسته است.  خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات وزارت جنگ آمریکا گزارش داده که سرنگونی سه پهپاد آمریکایی در هفته گذشته نشان‌دهنده پیشرفت در هدف قراردادن پهپادها بر فراز یمن است. این مقامات آمریکایی اذعان کردند که یمنی‌ها طی ۶ هفته گذشته، هفت پهپاد آمریکایی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار را سرنگون کرده‌اند.

هراس آمریکایی‌ها از قدرت نظامی یمن
به گزارش سی‌ان‌ان، ارزیابی اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد ۶ هفته پس از حملات هوایی ایالات متحده به یمن، تغییر چندانی در توانایی و اراده نیروهای مسلح یمنی برای ادامه عملیات نظامی علیه رژیم صهیونیستی مشاهده نمی‌شود و حملات ارتش آمریکا نتوانسته خللی در توانایی‌های نظامی یمنی‌ها ایجاد کند.در ادامه گزارش سی‌ان‌ان آمده است: عملیات گسترده علیه یمن نگرانی‌هایی را در میان برخی فرماندهان نظامی در پایگاه‌های آمریکایی در هند و اقیانوسیه برانگیخته است که در هفته‌های اخیر از تعداد زیاد سلاح‌های دوربرد مستقر شده توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده شکایت داشته‌اند، سلاح‌هایی که در صورت جنگ با چین بسیار مهم خواهند بود. «جان المر» تحلیلگر و خبرنگار کانادایی نیز از شدت درگیری‌های دریایی آمریکا با یمن پرده برداشت و گفت: این بزرگ‌ترین نبرد دریایی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم است. نیروهای یمنی از موشک‌های بالستیک ضدکشتی، موشک‌های کروز و پهپادها به‌صورت لایه‌ای و پی‌درپی استفاده می‌کنند. هزینه دفاع آمریکا علیه این حملات بسیار بالاست؛ هر موشک دفاعی میلیون‌ها دلار ارزش دارد و آمریکا مجبور شده از ذخایر راهبردی خود استفاده کند. طبق اعلام این تحلیلگر و خبرنگار کانادایی، یمنی‌ها با ساخت و پنهان‌کردن موشک‌ها در سیلوهای کوهستانی، توانسته‌اند حملات روزانه به کشتی‌های آمریکایی را ساماندهی کنند؛ چیزی که از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بوده است. بنا به گفته «جان المر» یمنی‌ها از حمایت مردمی برخوردارند، در حالی که نیروهای مزدور آمریکایی در موضع ضعف هستند؛ این معادله پیروزی آمریکا را دشوار کرده است. درگیری در دریای سرخ پایانی ندارد مگر اینکه آتش‌بسی در غزه برقرار شود. آمریکا با ادامه جنگ، شریک جنایات اسرائیل علیه غزه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.