-
بازدید پزشکیان از طرحهای کلان آبرسانی و راهسازی کشور در استان البرز
رئیس جمهوری بعد از ظهر پنجشنبه قبل، با سفر به استان البرز ابتدا از مراحل اجرای طرح احداث خط جدید انتقال آب سد زیاران به بیلقان بازدید کرد و با توضیحات استاندار و دستاندرکاران اجرای این طرح، در جریان جزئیات اجرای آن قرار گرفت.
-
در آستانه سفر پزشکیان به پاکستان بررسی کرده ایم
تهران و اسلام آباد در ریل تقویت روابط ضدصهیونیستی
مسعود پزشکیان قرار بود هفته جاری عازم پاکستان شود اما این سفر بنا به درخواست پاکستان به تعویق افتاده است. منابع دیپلماتیک اعلام کردند که علت تعویق، غیبت معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه پاکستان «اسحاق دار» در اسلامآباد بوده است. پاکستان این تصمیم را از طریق مجاری دیپلماتیک در روز چهارشنبه به ایران اطلاع داده است و طبق توافق جدید، این سفر در تاریخهای ۲ و ۳ اوت ۲۰۲۵ انجام میشود، اما با توجه به اهمیتی که سفر رئیس قوه مجریه به اسلامآباد آن هم در مقطع فعلی پس از پایان جنگ ایران و اسرائیل دارد برآن شدیم تا به روابط دوستانهای که میان دو کشور حاکم است، اشارهای داشته باشیم.
-
در سرزمینهای اشغالی چه میگذرد؟
نابودی اسرائیل به دست بنیامیـن نتانیاهـو
واقعاً چه کسی برای ادامه بقای اسرائیل بیشترین خطر را ایجاد میکند؟ شاید بتوان از حماس، حزبالله لبنان، یمن یا ایران به عنوان مهمترین گزینهها نام برد، اما پاسخ در خود سرزمینهای اشغالی است. «بزرگترین دشمن اسرائیل، ارتش اسرائیل است.»
-
توطئهای با بازیگری اروپا و کارگردانی آمریکا
قطعنامه ۲۲۳۱ قابل تمدید نیست
مذاکرات ایران و کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه روز جمعه در ساختمان سرکنسولگری ایران در استانبول برگزار شد. این مذاکرات نخستین گفتوگوی رودرروی ایران و اروپا پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران بود. کاظم غریبآبادی و مجید تختروانچی، معاونان وزیر خارجه ایران، ریاست هیات ایرانی در این گفتوگوها را برعهده داشتند. معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست حضور داشت.
-
بازتوزیع یارانهها بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴ ضرورت دارد
حذف پول خرد ثروتمندان
بعد از گذشت چهار ماه از سال و اجرای قانون بودجه ۱۴۰۴ در کشور، یکی از مهمترین بندهای عدالتمحور این قانون همچنان در مرحله بلاتکلیفی قرار دارد؛ تکلیف دولت برای حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی و هدایت این منابع به سمت دهکهای پایین، بهویژه دهک نخست یارانهبگیران که در شرایط دشوار معیشتی قرار دارند، همچنان مشخص نیست.
-
-
ظرفیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با اجتماعیسازی امنیت
بازتعریف امنیت با مصادیق هویتی
امروزه کشورهای مختلف جهان از ابزار جنگ به صورت مستقیم و طولانی برای رسیدن به اهداف ژئوپلیتیک خود بهندرت استفاده میکنند. از این رو تمایل آنان به استفاده از ابزارها و روشهای نوین به عنوان جایگزینی مناسب برای اقدام نظامی و رویارویی مستقیم بیشتر از پیش مورد توجه قرار گرفته است. اجتماعی سازی امنیت (Socialization of security) یک مفهوم مهم و سرنوشتساز و شیوهای برای تهدید امنیت ملی کشورها بهحساب میآید که راهکار عمده آن، اخلال در امنیت اجتماعی، ایجاد منازعات سیاسی و به نوعی دو قطبی سازی در جامعه و در نهایت فروپاشی سیاسی کشورهاست. این موضوع توانسته است به عنوان یکی از مباحث مهم مطروحه در تئوری جنگ در منطقه خاکستری نقش برجستهای در دستیابی به اهداف ژئوپلتیک ایفا کند.
-
در سایه سکوت: مرگ کودکان در غزه و وجدان خاموش جهانیان
در خرابههای رفح، صدای گریه کودکان ناتوان، بیپاسخ گم میشود. نه نانی هست، نه آبی، نه سایهای که پناه دهد از بمب، از ترس، از گرسنگی. اینجا غزه است؛ زخمیترین تکه زمین، جایی که کودکان نه از خستگی که از گرسنگی جان میدهند. آنچه میگذرد، دیگر بحران انسانی نیست؛ این نسلکشی است، قحطیِ تحمیلی است، مرگی تدریجی بر مردمی که تنها گناهشان زنده بودن در سرزمینی محصور است.
-
جلد شماره ۳۱۸ روزنامه آگاه
شماره سیصدوهجدهم روزنامه آگاه منتشر شد.