آگاه: احمد اسماعیلزاده ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما اتلاف مواد غذایی نسبت به سایر نقاط جهان رقم بالایی است و حدود ۳۳درصد از موادغذایی مصرفی در فرآیند کشت، داشت و برداشت به ضایعات تبدیل میشود و هیچ ارگانی هم در کشور متولی خاص این موضوع نیست. وی با بیان اینکه ۳۴درصد از کل کالری موجود در غذاها بهعنوان دورریز از چرخه غذایی خارج میشود، افزود: این موضوع درحالی در سطح جهان و ازجمله کشور ما درحال رخدادن است که بحث سوءتغذیه و امنیت غذایی بسیار مهم و قابلتامل است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: هدف این همایش هم آن است که راهکارهای عملی برای کاهش اتلاف غذایی در کشور اندیشیده شود که براساس آن بتوانیم یک راهکار عملی و نقشهراه در جهت کاهش ضایعات موادغذایی تهیه کنیم.
اسماعیلزاده همچنین گفت: متاسفانه در برخی اقلام غذایی همچون میوه و سبزیجات درحالحاضر تا ۴۲درصد ضایعات و پسماند داریم که درمورد غلات نیز این آمار قابلتوجه است. وی با اشاره به وجود راهکارهایی برای کاهش اتلاف موادغذایی در جهان، خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز این راهکارها نیازمند هماهنگی بینبخشی است و تنها یک دستگاه متولی آن نخواهد بود؛ به عبارت بهتر، در تمام مراحل کشت و برداشت باید مدیریت موادغذایی وجود داشته باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: باتوجهبه اینکه در کشور ما میزان هدررفت موادغذایی در مرحله پیش از مصرف بالاتر از مرحله مصرف موادغذایی است، باید تمهیداتی برای فرآیند نقل و انتقال موادغذایی و ارتقای تکنولوژیهای موجود در این فرآیند اتخاذ شود تا میزان اتلاف موادغذایی کاهش یابد.
وی نقش وزارت بهداشت را در بحث آموزش درست مصرف موادغذایی و فرهنگسازی روندهای صحیح در این زمینه مهم دانست و گفت: درحالحاضر ما به این سمت حرکت کردهایم و در همین راستا، طرحی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهصورت آزمایشی درحال اجراست که نتیجه آن در سال آینده و درصورت مثبتبودن نتایج به کل کشور تعمیم داده خواهد شد.
اسماعیلزاده در پایان یادآور شد: در دانشگاههای علوم پزشکی کرمان و مشهد نیز قصد داریم طرحی را اجرا کنیم که در حوزههای مختلف ضایعات اتلاف موادغذایی کارهایی انجام شود و در صورت قابلیت اجراییشدن با هماهنگی دستگاهها بتوانیم آن را در کل کشور اجرایی کنیم.
۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اتلاف ٣٣درصد مواد غذایی در فرآیند کشت، داشت و برداشت، بر مدیریت این روند بهمنظور کاهش میزان ضایعات مواد غذایی تاکید کرد.