۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱

معاون علمی رییس‌جمهور آینده، کشور را به خلاقیت وابسته دانست و گفت: این خلاقیت بیش از هرجا در عرصه مهم هنر متجلی می‌شود و از ماموریت‌های معاونت علمی، حمایت از صنایع خلاق است.

آگاه: به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین افشین، در جریان بازدید بخشی از آثار برگزیده دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران در مجموعه فرهنگی هنری آسمان فرهنگستان هنر که با همراهی شینا انصاری، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست و نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام گرفت، بیان کرد: خوشحالم پس از وقفه‌ای دوساله، شاهد برگزاری مجدد این رویداد مهم هستیم. سرامیک به دلایل متعددی برای کشور حائزاهمیت است؛ نخست، ویژگی‌های ذاتی این ماده ازجمله مقاومت در برابر حریق و استحکام مکانیکی و دوام و دوم، جلوه‌گاه هنر اصیل ایرانی که در آن تلفیقی از مهارت دست، تفکر و عشق به چشم می‌خورد.
معاون علمی و فناوری گفت: از ماموریت‌های معاونت علمی، حمایت از صنایع خلاق است. ما معتقدیم آینده ایران به خلاقیت وابسته است و این خلاقیت بیش از هرجا در عرصه مهم هنر متجلی می‌شود. متاسفانه نظام آموزشی کمتر به پرورش خلاقیت می‌پردازد اما معتقدم این نقطه قوت هنر است که می‌تواند خلاقیت را در جوانان شکوفا کند.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ظرفیت بالای هنر سرامیک در معرفی فرهنگ و هنر ایران زمین تصریح کرد: هنر سرامیک با پیشینه‌ای کهن در ایران، ظرفیت بالایی برای معرفی فرهنگ ملی دارد. وقتی صحبت از یک اثر هنری انتزاعی یا آثار مفهومی می‌شود، دقیقا در اینجاست که مفهوم کار هنرمندانه آشکار می‌شود. در این منظر، هنرمند با خلق مفهومی نو، اثری منحصربه‌فرد خلق می‌کند. پس حمایت از چنین آثاری نه‌تنها حفظ میراث فرهنگی است، بلکه نقشی کلیدی در معرفی هنر ایران به جهانیان دارد. وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: بسیاری از آثار ارزشمند هنری به‌دلیل کم‌توجهی، در گوشه خانه‌ها خاک می‌خورند و ممکن است حتی ازسوی نسل‌های بعدی هم نادیده گرفته شوند. این وظیفه دولت است تا با همکاری نهادهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بستری فراهم کند تا چنین آثاری در عرصه‌های بین‌المللی ارائه شوند. این اقدام علاوه‌بر ارزش فرهنگی و ایجاد انگیزه میان هنرمندان توانمند و خلاق کشورمان، پیامدهای اقتصادی مثبتی نیز خواهد داشت.