آگاه: نفیسه حسینییکتا روز شنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در زمان حاضر، طب سنتی و ایرانی در کشور جایگاه مناسبی پیدا کرده و در ۹دانشگاه علوم پزشکی کشور این رشته تدریس و حتی دانشجوی دوره phd نیز تربیت میشود. وی با بیان اینکه فقط متخصصان طب سنتی حق مداخله درمان دارد، از تبلیغات سودجویان بهخصوص در فضای مجازی انتقاد کرد و گفت: اکنون پروندههای زیادی در پزشکی قانونی وجود دارد که با مداخلات درمانی غیرتخصصی منجر به مرگ برخی افراد شده است و باید برخوردهای قانونی تشدید شود. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: مجازات نقدی درخصوص افراد غیرمتخصص طب سنتی در کشور ۱۰۰برابر شده است و از مردم میخواهیم فریب تبلیغات دروغین پزشکنماها را نخورند.
حسینییکتا درمورد نظارت بر عطاریها نیز گفت: عطاریها از سالها قبل در عرصه گیاهان فعالیت داشتهاند اما اکنون با ادعاهای عجیب و غریب درمورد درمان بیماریها مواجه هستیم که موضوع مهمی است. وی تاکید کرد: عطاریها محل عرضه گیاهان دارویی هستند ولی مداخله در درمان خارج از محدوده صنف آنها بوده و کسی که در امر درمان در حوزه طب سنتی میتواند دخالت کند باید پزشک عمومی یا متخصص طب سنتی باشد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: مجوز عطاریها ازسوی وزارت صمت صادر میشود اما باتوجهبه اینکه در حوزه گیاهان دارویی ورود میکنند، سازمان غذا و دارو نظارت بر فعالیت آنها را برعهده دارد. وزارت بهداشت با ادغام طب ایرانی در نظام سلامت سعی دارد از این ظرفیت بهرهمندی زیادی داشته و در خدمت جامعه باشد. وی از ورود طب ایرانی در دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت: در زمان حاضر در ۹دانشگاه دروس طب ایرانی تدریس میشود و ورودیهای دانشکدههای طب ایرانی و مکمل برای پزشکان عمومی یا دارای تخصص در سایر رشتههاست.
حسینی یکتا با بیان اینکه نقشآفرینی در حوزه طب ایرانی در مجامع بینالمللی ضروری است، اظهار کرد: رشته طب ایرانی در قالب پیاچدی دانشجو تربیت میکند و رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب سنتی و مکمل در دنیا را به خود اختصاص دادهایم. وی از دستیابی ایران به رتبه سوم کارآزمایی طب سنتی در دنیا خبر داد و افزود: برای اینکه آموزههای طب سنتی علمی مستند باشد، نیاز به کارآزمایی داریم و باید پنج درصد بودجه دانشگاههای علوم پزشکی کشور به پژوهشهای طب سنتی اختصاص یابد. وی تصریح کرد: طب ایرانی نگاه پیشگیریمحور دارد به همین دلیل این طب در نظام سلامت بهخصوص در حوزه بهداشت ادغام شده و سبک زندگی را آموزش میدهد. به گفته حسینی یکتا، طب ایرانی میتواند در حوزه بیماریهای غیرواگیر کاربرد داشته باشد و بار این بیماریها را کاهش میدهد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افزود: آموزش مربیان بهورزی ازسوی متخصصان طب سنتی انجام شده و آنها به سایر عموم آموزش میدهند و شناسنامه سبک زندگی سالم برای مردم تدوین شده است. حسینییکتا یادآور شد: افراد میتوانند با مراجعه به خانهها و مراکز بهداشت از مزایای طب ایرانی سنتی بهرهمند شوند. وی با اشاره به ایجاد ۵۴سلامتکده خصوصی و دولتی در کشور، گفت: اکنون در ۲۳کلینیک ناباروری در کنار متخصصان زنان و زایمان، متخصصان طب ایرانی به زوجین خدمات ارائه میدهند. وی افزود: سازمان جهانی بهداشت برای بهرهمندی کشورها از طب سنتی و مکمل سند راهبردی دارد و برای ابلاغ این سند ایران نیز دستاندرکار است و این اتفاق مبارکی بوده و نشاندهنده نقشآفرینی ما در دنیاست. وی با اشاره به صدور مجوز بیش از دوهزار فرآورده طبیعی و سنتی در کشور، اظهار کرد: اکنون تعداد فارغالتحصیلان رشته طب سنتی ۵۱۶نفر است و ۳۲۰نفر درحال تحصیل هستند و برای اینکه بتوانیم در تمامی مراکز درمانی مشاوره و ارائه خدمت داشته باشیم به تعداد بیشتری متخصص نیاز داریم.
حسینییکتا ادامه داد: باتوجهبه تعداد متخصصان طب ایرانی موجود در کشور، تعداد قابلتوجهی از بیمارستانها هنوز متخصص طب سنتی ندارند و نیاز به تربیت نیروی بیشتری وجود دارد. وی تصریح کرد: باتوجهبه اینکه میزان تقاضا در حوزه طب سنتی در کشور بالاست، برخی افراد غیرمتخصص بهویژه در فضای مجازی به حوزه طب سنتی ورود کردهاند که سلامت مردم را به خطر میاندازند.
۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ایران در تولید علم در حوزه طب سنتی و مکمل رتبه چهارم دنیا را به خود اختصاص داده است، از پوشش بیمهای معاینه متخصصان طب سنتی و ۵۹قلم داروی گیاهی در کشور خبر داد.