آگاه: پیمان جبلی در این مراسم تقدیر گفت: سریال سوجان که با ویژگیهایش توانست بینندگان بسیاری را از سراسر ایران با خود همراه کند. این مجموعه نمایشی هم زیباییهای زندگی در استان سرسبز گیلان را به تصویر کشید و هم خردهفرهنگهای بومی این منطقه را به نمایش گذاشت. بعضی آثار صرفا پشت زیباییهای جغرافیای شمال کشور پنهان میشوند اما سوجان ضمن وفاداری به طبیعت آن خطه، سنتها و واقعیتهای ارزشمند و افتخارآمیز گیلان را هم به تصویر کشید. سنت عزاداری، عروسی، نهضت میرزا کوچکخان، برادری و یاوری مردمان در کار شالیزار و یادی از علمای گرانقدر گیلان مثل آیتالله سیدحسین رودباری بخشی از این ارزشها هستند که در دل قصهای تماشایی به نمایش درآمدند.جبلی خاطرنشان کرد: همانطور که میدانیم بهترین روش برای پرداختن به تاریخ معاصر و رویدادهای سیاسی عبور آن از جهان داستان است؛ بهطوریکه سایه رویدادها را روی قصه ببینیم. به این شکل مخاطب کنجکاو میشود تا درباره آن دوره تاریخی اطلاعات بهدست بیاورد. سوجان با تنیدن وقایع تاریخی سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۵۷ با قصه خود چنین کرد. از طرف دیگر، سریال فضایی زنانه دارد که باعث میشود خانمها با آن ارتباط عمیقی برقرار کنند. زن قدرتمند ایرانی خود را در این قصه میبیند و این نیز یکی دیگر از ویژگیهای درخور توجه سریال است.رییس صداوسیما در ادامه توضیح داد: در نظرسنجی از مخاطبان پرسیدند که چقدر خود را در سریالهای تلویزیونی میبینند؟ ۶۴درصد گفتند خودشان را در این آثار ندیدند. پرسش دیگر این بوده که چقدر علاقه دارید در سریالها، شهر و فضای زندگی خود را تماشا کنید؟ بالای ۷۰درصد گفتند ترجیح میدهند چنین چیزی را مشاهده کنند. در مجموعههای نمایشی، بیشتر قصههایی را که در تهران و فضای آپارتمانی میگذرد شاهد بودیم اما باید بیش از این وارد عمق زندگی اقوام ایرانی با لهجههای متنوع و داستانهای بومی شویم.
رییس صداوسیما در پایان با معرفی کتاب «رقص روی یک پا» که درباره اسماعیل یکتایی لنگرودی و شهید غلامرضا سعیدی و رزمندگان لنگرودی دفاع مقدس است این کتاب را هم اثری درخور برای تبدیلشدن به یک مجموعه فاخر نمایشی عنوان کرد.
۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
رییس سازمان صداوسیما از دستاندرکاران مجموعه تلویزیونی «سوجان» تجلیل و بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت استانها در تولید سریالهای تلویزیونی تاکید کرد.