آگاه: متخصصان طب ایرانی روزهداری را روشی برای پاکسازی بدن دانسته و توصیه میکنند برای باز کردن افطار، از یک استکان آب ولرم و خرما استفاده شود تا معده برای هضم غذایی که میخورید، آماده باشد.آب گرم با رطوبتی که دارد حرارت معده را شکسته و به حد اعتدال میرساند، همچنین خرما نیز یکی از غذاهایی است که قند آن بهسرعت از طریق دستگاه گوارش جذب میشود.بهتر است در وعده افطار غذاهای لطیف و سبک مانند آش و سوپهای ساده و سهلالهضم بخورید و از خوردن غذاهای غلیظ مانند آش رشته، ماکارونی، کلهپاچه، پیتزا، لازانیا، قارچ که موجب تضعیف سیستم گوارش میشوند، خودداری کنید.شله زرد، فرنی یا شیر برنج برای شروع افطار خوب است. اگر معده مرطوبی دارید روی آنها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید.
برای سحری این مواد غذایی توصیه میشود
در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئیندار مانند لبنیات کمچرب، حبوبات و انواع گوشت توصیه شده و تاکید میشود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را میتوان در پنج دسته زیر بررسی کرد.میوهها و سبزیجات جزو غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک میکنند. برای تامین بیشتر آب بدن میتوان از آب یا میوههایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده کرد. به عقیده کارشناسان و افراد صاحبنظر در حوزه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به دلیل فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری میکند.یکی از غذاهای مناسب برای سحری تخممرغ است که به دلیل پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز میشود. برنجها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد بهویژه ایرانیان از آن استفاده میکنند. توصیه میشود برنج را بهصورت کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود.
غذاهایی که برای سحری توصیه نمیشوند
توصیه میشود از غذاهایی که در صورت مصرف منجر به سوزش سر معده، ناراحتیهای گوارشی، ترش کردن یا عطش زیاد میشود اشاره کنیم. کوکو سیبزمینی، کوکو سبزی، کتلت، جوجهکباب، کباب، سوسیس و کالباس، غذاهای سرشار از چربی و قند، غذاهای همراه با سس مایونز، خامه یا چای زیاد منجر به عوارض گفته شده در روزهداران میشود که از مصرف آنها باید خودداری کرد.