۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از ماهی ممکن است پیشرفت بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را در برخی بیماران کُند کند.

آگاه: محققان گزارش دادند که مواد مغذی موجود در ماهی می‌تواند التهاب را فرو نشاند و از سلول‌های مغز محافظت کند و این شرایط ممکن است برای بیماران ام‌اس مفید باشد.محققان دریافتند بیماران ام‌اس که مقادیر بیشتری ماهی چرب یا حتی غیرچرب مصرف می‌کردند، ۳۴درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن علائم خود بودند.«آنا کارین هدستروم»، متخصص ارشد تحقیقاتی در موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «نتایج بر نقش بالقوه رژیم غذایی، به‌ویژه مصرف ماهی، به‌عنوان یک عامل قابل‌تغییر که می‌تواند مکمل راهکارهای درمانی موجود برای ام‌اس باشد، تأکید می‌کند.»ام‌اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی فرد به میلین، غلاف محافظی که رشته‌های عصبی را می‌پوشاند، حمله می‌کند. آسیب به سلول‌های عصبی باعث کوچک شدن مغز و همچنین علائمی مانند ضعف عضلانی، سفتی، اسپاسم، مشکلات بینایی، کاهش تفکر و درد می‌شود.
به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی‌های چرب دارای فواید مغزی هستند اما محققان گفتند: «اثرات مفید مشاهده‌شده از مصرف ماهی بدون چربی نشان می‌دهد که عوامل دیگری نیز ممکن است نقش مهمی ایفا کنند.»