به گزارش آگاه: از تارنمای wily، محققان دانشگاه های ملی پکینگ، علوم و فناوری و پکن در چین حسگرهای گرافنی خودمونتاژ شونده را برای توسعه الکترونیک پوشیدنی توسعه دادند. در این حسگرها از ذرات مغناطیسی استفاده شده است.
این حسگر جدید میتواند ترکیبات موجود در عرق انسان هنگام ورزش را بررسی کند.
در حالی که حسگرهای پوشیدنی میتوانند ردیابی مستمر نشانگرهای سلامتی را انجام دهند، اما بیشتر این دستگاهها هنوز دارای ساختار صلب هستند (تغییر شکل در آن صفر یا بسیار کم است) و تنها یک کار مشخص را انجام میدهند، در واقع بیشتر تجهیزات ساخته شده تاکنون، فاقد تطبیق پذیری برای رفع نیازهای کاربران هستند. اما نتایج این پروژه میتواند منجر به ساخت تجهیزاتی برای رفع نیازهای مختلف کاربران شود.
بهینه کردن خواص الکترونیکی و مکانیکی و همچنین موضوع زیستسازگاری از جمله چالشهای مهم در مسیر ساخت ادوات الکترونیکی پوشیدنی است. افزایش دقت در تشخیص و انطباقپذیری آنها، نیازمند وجود حسگرهای دقیق است.
محققان چینی در این تحقیق نانوکامپوزیتهای گرافنی مغناطیسی ساختند که دقت حسگر را افزایش میدهد در حالی که خود مونتاژ شونده نیز هستند.
هدایت بالا و زیستسازگاری گرافن، آن را به یک ماده پایه جذاب برای الکترونیکهای مورد استفاده روی پوست تبدیل میکند. دانشمندان با استفاده از لیزر حفرههایی روی گرافن ایجاد کردند که با این کار یک شبکه انعطافپذیر و رسانا پدید میآید که برای استفاده در بخش حسگری الکتروشیمیایی و دریافت سیگنالهای الکتروفیزیولوژی مناسب است.
آزمایشها نشان داد نانوکامپوزیت گرافنی مغناطیسی دقت حسگر را برای متابولیتهایی مانند اسید اوریک و پیریدوکسین ۷۰ درصد بهبود میبخشد و امپدانسهای مربوط به سنجش الکتروفیزیولوژیکی را ۸۷ درصد در مقایسه با گرافن متخلخل کاهش میدهد.
دامنههای مغناطیسی در این فیلمهای نانویی به آن اجازه میدهند تا با هم ارتباط برقرار کنند و اتصالات الکتریکی قابل اعتماد ایجاد کنند.
این تیم حسگرهای یکپارچه برای یونهای سدیم، کلر و اسید اوریک ساختند، این حسگر بر روی یک پلتفرم قرار داشته و برای نظارت بر الکترولیت عرق در هنگام ورزش طراحی شده است. چنین دستگاههای انعطافپذیر و مدولار میتوانند تشخیص و درمانهای شخصی متناسب با فرد را امکانپذیر کنند.
منبع: ایرنا