آگاه: عباس ابهری با اعلام این خبر اظهار داشت: از لحظه ثبت سفارش واردات قطعات لوازمخانگی مدت زمانی طولانی سپری میشود تا تولیدکنندگان بتوانند به قطعات دست پیدا کنند؛ همچنین مسائلی ازجمله عوارض گمرکی، بیمه و مالیات سبب میشود تا در بعضی از کالاها قیمت تمامشده افزایش پیدا کند. وی افزود: زیرساختهای تولید اکنون ایجاد شده و سرمایهگذاری با وجود اینکه بانکها تسهیلات ریالی و ارزی به تولیدکننده لوازم خانگی داخلی پرداخت نمیکنند، صورت گرفته است و تولیدکنندگان در حال رقابت با کالای خارجی هستند.
عضو انجمن لوازمخانگی با بیان اینکه کالاهای داخلی قابل رقابت با کالاهای خارجی هستند، گفت: تولیدکننده شناسنامهداری که دارای کارخانه، برند، مشخصات فنی و سابقه است، کالایی که تولید میکند از نظر کیفی با کالای مشابه خارجی نهتنها رقابت میکند، بلکه بهتر است. وی ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی از نظر کیفی به مزیت نسبی دست پیدا کردهاند، با اینکه در شرایط تحریمی قرار داریم اما با انتقال دانش فنی و توسعه زیرساختها آماده رقابت و حتی صادرات به کشورهای دیگر هستیم.
ابهری اضافه کرد: در حوزه صادرات لوازمخانگی زیرساختها بهدلیل تحریمها هنوز فراهم نشده است. در این زمینه نیازمند توسعه روابط و رایزنان اقتصادی آشنا به علم اقتصاد و بازرگانی هستیم تا بتوانیم با ایجاد تعامل و معرفی کالاها به سایر کشورها در حوزه لوازم خانگی ورود کنیم. وی با انتقاد از تولیدکنندگان زیرپلهای لوازم خانگی گفت: تولیدکنندگان حرفهای از نظر کیفیت با تولیدکنندههای زیرپلهای قابل مقایسه نیستند؛ تولیدکنندگان زیرپلهای هرچند منجر به بدنام شدن تولید داخلی لوازم خانگی میشوند اما درحدی نیستند که بتوانند بازار لوازمخانگی را تحتالشعاع قرار دهند.
عضو انجمن لوازم خانگی عنوان کرد: در کنار تولیدکنندگان زیرپلهای، قاچاق نیز یک معضل دیگر است که ۲۵درصد از بازار هفتمیلیارد دلاری لوازمخانگی را به خود اختصاص داده است. این رقم به ارزش یکونیم میلیارد دلار است. وی با بیان اینکه قاچاق سهم تولید لوازمخانگی را کاهش میدهد، گفت: کالاهای قاچاق بهخاطر اینکه مالیات، عوارض و هزینههای دیگر را پرداخت نمیکند، ارزانتر در بازار عرضه میشود و این امر برای رقابت با بازار داخلی عادلانه نیست.
ابهری ادامه داد: ۳۰درصد تولیدکننده واقعی در حوزه لوازمخانگی داریم که دارای ظرفیت اسمی بالایی هستند. اکنون رقابت در کالای لوازم خانگی بیشتر و حساس شده است؛ ازاینرو شرکتها بهصورت اقساطی کالاها را به مصرفکنندگان پرداخت میکنند. وی خاطرنشان کرد: عدهای از مافیای واردات و قاچاق بهدنبال هجمههایی در بازار هستند، تا بتوانند زمینه قاچاق را فراهم کرده و سودی ببرند؛ این در حالی است که اگر این موضوع ادامه پیدا کند با کاهش تولید و مشکلات برای تولیدکنندگان روبهرو خواهیم شد.
اظهارات عضو انجمن لوازم خانگی درحالی مطرح میشود که بهصورت سنتی افکارعمومی اعتماد بیشتری به لوازم خانگی خارجی دارد و البته در طول سالها نیز این لوازم امتحان خود را پس دادهاند. از همین روست که در شرایط مقایسه تمام جنبههای کالاهای ایرانی و خارجی مشتریان به خرید کالای خارجی تمایل دارند.