آگاه: درحالحاضر اکثر شرکتهای فعال در این حوزه شرکتهای دانشبنیان نوع۲ هستند. معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری همواره در تلاش است تا زمینه فعالیت تخصصی و موردی بخش بیشتری از این مجموعههای خلاق و دانشبنیان را فراهم کند.
این حوزه اکنون بیشترین تعداد شرکتهای دانشبنیان را دارد که ۱۱۹۲شرکت از این تعداد فقط در تهران قرار دارند، جایگاه دوم برای حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته است که با اختلاف کمی جزو حوزههای پراستقبال برای دانشبنیانها محسوب میشود. فهرست کالا و خدمات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای شامل برنامههای کاربردی، پلتفرم، زیرساخت، امنیت فضای تبادل اطلاعات و صنعت انیمیشن و بازیهای ویدئویی میشود. دبیر ستاد توسعه اتصالپذیری و ارتباطات گفت: ۴۰درصد از ۱۰هزار شرکت دانشبنیان در حوزه ICT فعالیت دارند و فارغالتحصیلان این حوزه میتوانند در این بازار نقشآفرینی کنند.
به گزارش آگاه به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، تور فناورانه الکامپ همزمان با بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ به همت مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی در محل خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار شد. هدف از برگزاری تورهای فناورانه، گسترش و ترویج ادبیات دانش و فناوری و همچنین شناسایی فرصتها و چالشهای صنایع ملی و ایجاد یک پل ارتباطی بین نهاد دانشگاه و صنعت است.
تور فناورانه نمایشگاه الکامپ در دو بخش برگزار شد که در بخش اول، جمعی از متخصصان حوزه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک از جمله بابک خرمی، مدیرکل توسعه سیستم های ایرانسل، علیرضا صیدی، مدیرعامل ارتباطات مبین نت و کیارش عباسزاده بنیانگذار اسنپفود طی سخنرانیهایی به معرفی مجموعه تحت مدیریت خود، راههای همکاری و سرمایهگذاری در این مجموعهها پرداختند و در بخش دوم از برخی از شرکتهای برگزیده در نمایشگاه الکامپ بازدید شد.
محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری اتصالپذیری و ارتباطات هم از سخنرانان این تور فناورانه بود که در بحث خود، نخست به معرفی این ستاد، اهداف و ماموریتهای آن پرداخت و گفت: این ستاد که ازجمله ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی است خردادماه سال گذشته تاسیس شده و اهدافی چون توسعه منابع انسانی و بههمرسانی دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها با صنایع کشور، توسعه فرهنگ بومیسازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصالپذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری را دنبال میکند. وی ادامه داد: تجاریسازی و بازاریابی، توسعه فناوریهای اولویتدار و نوظهور، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناوری، فرهنگسازی و ترویج سواد فناوری و رصد فناوری و شناسایی زیستبوم از ماموریتهای ما در ستاد است.
کرباسی با اشاره به اینکه ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات از چهار کارگروه تخصصی ارتباطات نسل جدید، اینترنت اشیا و هوشمندسازی، ماهواره و سنجش از راه دور و امنیت سایبری تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: ۴۰درصد از ۱۰هزار شرکت دانشبنیان کشور در حوزه ICT فعالیت دارند که همه آنها امروز در نمایشگاه الکامپ مخاطب ما هستند. این میزان حضور فعال شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه ICT نشان میدهد که ما در این بخش از ظرفیت انسانی قابلتوجهی برخوردار هستیم و فارغالتحصیلان این حوزه میتوانند در این بازار نقشآفرینی کنند. وی در بخش پایانی سخنرانی خود به قانون جهش تولید دانشبنیان گریز زد و گفت: براساس این قانون که اجرایی شدن آن از سال پیش کلید خورد، صنایع و شرکتهای بزرگ میتوانند با تعریف پروژههای تحقیق و توسعه، هزینههای آنها را از محل مالیات خود پرداخت کنند.
به گفته او، اعتبار مالیاتی اولویت اول معاونت علمی است و اگر اجراییسازی آن تا ۱۰سال آینده استمرار پیدا کند، میتواند سهم علم و فناوری از GDP کشور را به جایگاه بایسته آن برساند.
۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
بیش از ۱۶۴۶شرکت دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای فعالیت میکنند، برخی از این شرکتها بهصورت تخصصی در حوزه تولید نرمافزار و پلتفرم برای بخشهای مختلف پزشکی، صنعتی و کشاورزی کشور مشغول هستند.