آگاه: آب پلاسمایی تاثیر بالایی بر راندمان کشت دارد اما تاکنون در کشورمان در مقیاس بزرگ مورد ارزیابی قرار نگرفته است. آب در کشاورزی یکی از مهمترین عوامل برای تولید و افزایش بهرهوری بوده و استفاده از آب پلاسمایی یکی از راهکارهای نوین برای افزایش این بهرهوری است. پلاسما حالتی از ماده است که از گاز شبه خنثی از ذرات باردار و خنثی تشکیل شده است.
آب فعالشده با پلاسما با ایجاد اکسیداسیون و دیگر تغییرات شیمیایی در آب میتواند علاوه بر خواص ضدعفونی، محرک رشد گیاه باشد؛ این فناوری پاک میتواند به بهرهوری راندمان محصولات کشاورزی، کاهش مصرف آب، بهبود کیفیت محصولات و کاهش ضایعات منجر شود. علاوه بر این، آب پلاسمایی در ضدعفونی و نگهداری محصولات غذایی اثربخش بوده است که میتواند به عمر طولانیتر محصولات و کاهش ضایعات غذایی منجر شود.
۲۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
عماد احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو در صفحه شخصی خود نوشت: با اعلام آمادگی دانشگاه بوعلیسینا، انشاءالله از مهرماه امسال با حمایت ستاد نانو، کشت گندم با آب پلاسمایی در مزارع این دانشگاه شروع میشود.