۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۶

غلامرضا انصاری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که از مدیران دولت اصلاحات شناخته می‌شود و مسئولیت‌هایی همچون رییس سازمان بهزیستی کشور و سفیر ایران در ترکمنستان را در کارنامه اجرایی خود ثبت کرده و در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی هم وکیل مردم مشهد بود در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «آگاه» به تحلیل و ارزیابی خود از انتصاب مدیران در دولت چهاردهم پرداخت و سپس اشاره‌ای هم به رویکرد سیاست خارجی دولت پزشکیان کرد.

آگاه: وی با بیان اینکه کسانی که به دکتر پزشکیان رأی دادند به‌دنبال تغییر و اصلاح روش‌های اعمالی بودند، و ۵۰درصدی هم که رأی ندادند، امیدی به اصلاح نداشتند، این پرسش را مطرح کرد که سهم این بخش از جامعه در کجا دیده خواهد شد؟ گفت: ما باید یک آسیب‌شناسی در ساختار سیاسی کشور داشته باشیم و آن این است که وقتی نظامی مبتنی بر انتخابات است، باید مبتنی بر ساختار حزبی عمل کند.
این فعال سیاسی، لازمه و نشانه اصلی انتخابات را به رسمیت شناختن گروه‌های شناسنامه‌دار سیاسی عنوان کرد و افزود: پایگاه اجتماعی برای احزاب ریشه‌دار و با برنامه مهم است و باید چارچوب‌های عملیاتی و اجرائی برنامه‌هایشان را برای افکار عمومی اعلام و وقتی که مردم به آنها اعتماد کردند در چارچوب آن برنامه حرکت کنند و در مقابل مردم پاسخگو باشند. انصاری یادآور شد: منتخبان چه به‌عنوان نماینده مجلس و چه رییس‌جمهوری هم می‌توانند از برنامه‌های احزاب و تشکل‌ها به‌ویژه جبهه‌های سیاسی که در ایام تبلیغات از آنها حمایت می‌کنند، برای حل مشکلات جامعه استفاده کنند. گروه اقلیت هم نقش منتقد را برعهده بگیرند و نقد جریان حاکم را در دستورکار سیاسی خود قرار دهند. وی تصریح کرد: البته نه اینکه اقلیت دیروز که تا آبدارچی ادارات را پاکسازی می‌کرد و این شرایط تأسف‌بار را برای مردم به‌وجود آورد، باز هم در قالب شعار وفاق آقای رییس‌جمهوری بر اریکه قدرت باقی بمانند.
به نام وفاق از مدیران ناکارآمد استفاده نشود
این فعال سیاسی که سابقه عضویت در شورای شهر چهارم را هم دارد براین نکته هم تاکید می‌کند که شعار «وفاق ملی» نباید به‌منزله استفاده از مدیران ناکارآمد در دوره‌های گذشته باشد و می‌گوید: ما امروز بخش قابل‌توجهی از فسادها را می‌بینیم. کسی که به مجلس راه پیدا کرده با وجود نظارت استصوابی، شرایطی پیش می‌آورد که حتی برای آشپزخانه شرکت‌های خصولتی هم تصمیم‌گیری می‌کنند که غذای کارکنان را از کدام کترینگ (تهیه غذا) تهیه کنند! طبیعی است در چنین شرایطی کارآمدی کنار گذاشته می‌شود.
انصاری بیان کرد: ما امروز می‌بینیم که بخش قابل‌توجهی از مدیرانی که در طول دولت‌های نهم و دهم و دولت سیزدهم با ناکارآمدی بیشترین مشکلات را برای کشور به وجود آورده‌اند امروز یا تثبیت شده‌اند یا بحث ارتقای آنها مطرح است، طبیعی است در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت که با این شیوه مدیریتی، گام اساسی برداشته شود. وی خاطرنشان کرد: من با شناخت و ارتباط بیش از سه دهه‌ای که از نزدیک با دکتر پزشکیان داشته‌ام و با او همکار بودیم در صداقت، سلامت، درستی و نیت پاک رییس دولت چهاردهم هیچ تردیدی ندارم اما واقعیت این است که اینگونه نمی‌توان رفتار و مشکلات را حل کرد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با اشاره به انتخاب استانداران در دولت، اظهار کرد: ما امروز می‌بینیم که اسامی‌ای برای برخی سِمَت‌ها در برخی مناصب مطرح می‌شود که جای تأسف دارد. کسانی که در دولت سیزدهم مسئولیت داشته‌اند یا در دولت‌های گذشته کارنامه قابل قبولی نداشته‌اند برای مدیریت استان‌ها مطرح می‌شوند و بسیاری از نیروهای کارآمد، توانمند و جوانان تحصیلکرده و بادانش و خوشفکر که اجماع نیروهای همفکر آقای پزشکیان در استان با آنها همراه و همگام هستند دیده نمی‌شوند.

ویژگی‌های انتخاب مدیران در دولت چهاردهم
انصاری تاکید می‌کند: قطع‌به‌یقین امید ما این است که آقای دکتر پزشکیان بحث سلامت، صداقت، پاکدستی، شجاعت و ریسک‌پذیری را جزء معیارهای انتصابات دولتمردان چهاردهم قرار دهند تا افراد ناکارآمد، ناتوان و به تعبیری «باندی» با کارنامه‌های مشعشعی که علامت سوال‌های زیادی را می‌توان روی تجربه و سابقه گذشته‌شان داشت، نتوانند مجددا به کرسی مسئولیت‌های اجرایی برگردند.
 وی با بیان اینکه دکتر پزشکیان با همت و تلاش اصلاح‌طلبان، توانست اکثریت آرا را به خود جلب کند و رییس‌جمهوری شود، افزود: او باید توجه کند که بینابین عمل کند و این نکته را هم مدنظر قرار دهد که روشی که جناب روحانی به‌عنوان دولت اعتدال اعمال کرد و ناکام نیز شد، نمی‌تواند او را با عنوان دولت وفاق به سرمنزل برساند، زیرا این روش موجب می‌شود که هر دو گروه اصولگرا و اصلاح‌طلب، از عملکرد وی ناراضی شوند و وی را مورد هجمه و انتقاد قرار دهند. نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: این موارد نکاتی است که به‌عنوان دغدغه دوستداران و کسانی که سرافرازی و سربلندی ملت و حل مشکلات مردم و کشور جزء دغدغه‌های اصلی‌شان است، همواره مطرح می‌شود.انصاری با بیان اینکه در تقسیم‌بندی رابطه دولت و جامعه چهار حالت اتفاق می‌افتد، به تبیین این عوامل پرداخت و «دولت ضعیف و جامعه ضعیف، «دولت قوی و جامعه ضعیف»، «دولت ضعیف و جامعه قوی» و «دولت قوی و جامعه قوی» را چهار عامل ذکرشده دانست. وی اشاره‌ای نیز به رویکرد سیاست خارجی دولت چهاردهم کرد و با بیان این مطلب که امیدواریم آقای دکتر پزشکیان و تیم همراهشان بتوانند با تفاهم به جای تقابل در عرصه سیاست خارجی گام‌های موثری بردارند، البته ما باید در جهت منافع و اقتدار، عزت و سربلندی ملت‌مان و در چارچوب اهداف بلندمدت و استراتژیکی که لازمه کشور است با همه دنیا تعامل سازنده داشته باشیم و بتوانیم در یک همگرایی بین‌المللی مشکلات کشور را حل کنیم.