۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی از پرداخت بیش از ۱۳۰همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری از ابتدای سال جاری تا ۱۸مهرماه خبر داد.

آگاه: به نقل از بانک مرکزی، مهدی صحابی روز پنجشنبه تشریح کرد: در این مدت بیش از ۱۰۲همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج توسط شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است که نسبت‌به سهمیه ابلاغی به شبکه بانکی تا تاریخ یادشده (مبلغ ۷۷۹هزار و ۴۵۸میلیارد ریال) حدود ۱۳۱درصد تکالیف در این سرفصل محقق شده است.
وی بیان داشت: از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۸مهرماه بالغ بر تعداد ۳۰۶هزار و ۸۳۴فقره به مبلغ یک‌هزار و ۲۲میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج توسط شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است که نسبت به سهمیه ابلاغی به شبکه بانکی تا تاریخ یادشده (مبلغ ۷۷۹هزار و ۴۵۸میلیارد ریال) حدود ۱۳۱درصد است و ضمنا این تسهیلات نسبت به مدت‌زمان مشابه سال گذشته حدود ۱۱درصد رشد داشته است.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: این بانک به‌منظور کاهش بار ترافیکی سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و تسریع در ثبت‌نام متقاضی در سامانه مزبور در کوتاه‌ترین زمان ممکن، نسبت‌به تغییر و اصلاح فرآیند ثبت‌نام متقاضیان در سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج با امکان ثبت‌نام اولیه متقاضیان در کلیه ساعات شبانه‌روز و انتخاب یک بانک عامل به‌صورت ذخیره برای متقاضیان اقدام کرده است. صحابی افزود: نسخه جدید سامانه مذکور از تاریخ پنجم مهرماه در دسترس عموم متقاضیان قرار گرفته و متقاضیان بانک موردنظر خود را به‌صورت ذخیره انتخاب کرده و به محض تخصیص اعتبار به بانک موردنظر، سامانه به‌طور خودکار ثبت‌نام متقاضی را قطعی می‌نماید. بر این اساس، از زمان آغازبه‌کار نسخه جدید تعداد ۱۱۱هزار و ۸۰نفر نسبت‌به ثبت‌نام اقدام کرده‌اند و تعداد ۷۹هزار و ۹۵۰نفر در فهرست ذخیره قرار گرفته‌اند که به محض تخصیص سهمیه به صف متقاضیان قطعی بانک عامل انتخابی منتقل خواهند شد.مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی درخصوص تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری نیز گفت: از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۸مهرماه بالغ بر تعداد ۲۷۸هزار و ۶۹۶فقره به مبلغ ۲۸۸هزار و ۴۰۰میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند ازسوی شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است.  صحابی درخصوص آخرین آمار تسهیلات ودیعه مسکن اعلام کرد: از زمان ابلاغ مصوبه شورا در تیرماه سال۱۴۰۱ تا تاریخ ۱۵مهرماه ۱۴۰۳، تعداد ۶۹۴هزار و ۷۷۱نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد، ۶۰۷هزار و ۳۴۹نفر به مبلغ ۵۵.۹همت تسهیلات ودیعه مسکن از شبکه بانکی دریافت کرده‌اند.

استمرار کاهش اهدای خون تهرانی‌ها
مدیرکل انتقال خون استان تهران با هشدار نسبت به استمرار روند کاهش اهدای خون در پایتخت گفت: روزانه ۱۵۰۰واحد خونی در مراکز درمانی توزیع می‌کنیم اما میزان خون اهدایی روزانه، ۱۲۰۰واحد است.
دکتر سید منتظر شبر، با بیان اینکه روند کاهش اهدای خون در پایتخت ادامه‌ دارد، اظهار کرد: مهرماه نیز مزید بر علت شده و مراجعه مردم برای اهدای خون را تحت‌تاثیر قرار داده است. باتوجه‌به وضعیت مراجعه برای اهدای خون، از مردم می‌خواهم که برای اهدای خون به پایگاه‌های خون مراجعه‌ کنند. وی با بیان اینکه میزان توزیع خون در مراکز درمانی نسبت‌به اهدای خون بیشتر است، توضیح داد: درحال‌حاضر، توزیع واحدهای خون نسبت به اهدای خون بیشتر است؛ به‌نحوی‌که برآوردها بیانگر این است میزان توزیع واحدهای خون در مراکز درمانی نسبت به اهدای خون به‌صورت روزانه ۳۰۰واحد بیشتر است. روزانه، ۱۲۰۰واحد خون در پایگاه‌های اهدای خون استان گرفته می‌شود، این در حالی است که ۱۵۰۰واحد خون در مراکز درمانی توزیع می‌کنیم.  مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به ضرورت مراجعه برای اهدای خون گفت: مراجعه برای اهدای خون یک امر ضروری است و مردم نباید تصور کنند که اهدای خون یک امر فوق‌برنامه است. تمام افرادی که می‌توانند خون اهدا کنند در نظر داشته باشند که ممکن است در هر لحظه خود یا یک نفر از اعضای خانواده آنها ممکن است به خون نیاز داشته‌ باشد. اگر شرایط کنونی اهدای خون ادامه‌دار باشد ذخایر خونی تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. وی تاکید کرد: نکته مهم و اساسی این است که خون برای عمل‌های جراحی ضروری است و هیچ جایگزینی ندارد.

«صابون تریاک» مجوز ندارد
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو اعلام کرد که صابون تریاک مجوز ندارد و استفاده از تریاک در محصولات آرایشی ممنوع است؛ این محصول تنها جنبه تبلیغاتی دارد. دکتر مهدی انصاری با بیان اینکه قابلیت جذب تریاک از طریق پوست بسیار محدود است، افزود: در صابون تریاکی که گاهی در برخی از سایت‌های اینترنتی تبلیغ می‌شود، اکثر به‌جای عصاره و مواد مؤثره تریاک، اسانس استفاده می‌شود؛ یعنی فراورده رایحه تریاک دارد و عملا از ماده موثر در ترکیبات آن خبری نیست. وی با تاکید بر اینکه صابون تریاک بیشتر جنبه تبلیغی دارد تا اثر درمانی و دارویی، گفت: اصولا وقتی یک فرآورده به‌صورت موضعی مانند صابون مورد استفاده قرار می‌گیرد معمولا سطح و مدت تماس آن با پوست مناسب نیست، بنابراین نمی‌توان از آن انتظار اثربخشی و اثر درمانی داشت. وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو تاکنون هیچ مجوزی برای تولید صابون تریاک صادر نکرده است، گفت: هیچ مطالعه‌ قابل استنادی مبنی بر اثر تریاک به شکل صابون برای اثراتی که برای آن ادعا می‌شود، وجود ندارد. 
دکتر انصاری با تاکید بر اینکه استفاده از تریاک به‌عنوان یک مخدر در ترکیبات محصولات آرایشی بهداشتی ممنوع است، اظهار کرد: تمام فرآورده‌هایی که با نام صابون تریاک در فضای تبلیغاتی به فروش می‌رسند بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و فاقد هرگونه مجوز یا تاییدیه علمی و بهداشتی هستند.