۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۰

 با پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن۵۷ «جمهوری نوپای اسلامی ایران» با عبور از کانون‌های سلطه خود را برای بزنگاه‌های مهم و حساس آماده می‌کرد. در همان ابتدای شکل‌گیری نظام اسلامی در ایران، حزب بعث عراق با هدایت‌ها و کمک‌های غربی‌ها هشت سال جنگ را بر ما تحمیل کردند اما دفاع مقدس بر قدرت بازدارندگی ما افزود و امروز به قدرتی تنومند تبدیل شده که در حوزه موشک و صنایع دفاعی حرفی برای گفتن دارد و درعین‌حال نمی‌توان از جبهه مقاومت نام برد و نقش و جایگاه ایران را نادیده انگاشت.

آگاه: ایران با سقوط پهلوی و رهبرهای داهیانه امامین انقلاب استقلال پیدا کرد و استقلال‌خواهی را به سایر ملت‌های تحت ستم نیز تسری داد؛ ازاین‌رو حمایت ایران از جبهه مقاومت و جنبش‌های ضداستکباری در درجه اول به ذات و ماهیت انقلاب اسلامی و خصوصیت استقلال‌بخشی و رهایی‌سازی آن بازمی‌گردد. اکنون جبهه مقاومت دوباره خبرساز شده است؛ از یک سو رژیم صهیونیستی دست به ترور مقامات ارشد حزب‌الله لبنان می‌زند و از سوی دیگر، جبهه مقاومت با موشک‌های بالستیک پاسخ محکمی به جنایت‌ها و عملیات‌های تروریستی آنها می‌دهد.
تحرکات فقط محدود به «میدان» نمی‌شود، بلکه در «دیپلماسی» هم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت فعال ظاهر شده است. روز گذشته خبر رسید، محمدباقر قالیباف که به‌تازگی از تاجیکستان به تهران برگشت به لبنان سفر کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی پیش از سفر به ژنو به بیروت رفت تا ضمن اعلام همبستگی ملت ایران با مقاومت لبنان و فلسطین، پیام مظلومیت مردم دردمند محور مقاومت را در اجلاس ژنو فریاد بزند. و بعد از آن راهی ژنو شود و در اجلاس بین‌المجالس جهانی (IPU) که امروز آغاز می‌شود به تبیین و تشریح جنایات صهیونیست‌ها و حمایت از گروه‌های مقاومت در مقابل این جنایات بپردازد و پیام مظلومیت و ایستادگی مردم لبنان را به دنیا برساند. او در جریان این سفر هم در ضاحیه بیروت حضور یافت و از ساختمان‌های تخریب‌شده ازسوی رژیم صهیونیستی بازدید کرد و هم با همتای لبنانی خود به گفت‌وگو و تبادل‌نظر پرداخت.
علاوه‌بر رایزنی‌های رییس مجلس در لبنان، دستگاه دیپلماسی هم روزهای پرکاری را گذراند. پیش از این عبای عراقچی ۱۳مهرماه در شرایطی به بیروت سفر کرد که فرودگاه رفیق حریری این شهر در روزهای اخیر در وخیم‌ترین وضعیت امنیتی خود قرار دارد و ارتش رژیم‌صهیونیستی حملات گسترده‌ای را در حومه فرودگاه بیروت انجام داده‌ است.
با وجود خطرهای فزاینده‌ای که رییس دستگاه دیپلماسی را تهدید می‌کرد، هواپیمای حامل عراقچی به زمین نشست و انجام دیدارهای دیپلماتیک او در لبنان نمودی از اقتدار دیپلماتیک جمهوری‌اسلامی بود و بازتاب گسترده‌ای نیز در رسانه‌های منطقه به همراه شد.
وزیر امورخارجه هنگامی به بیروت رسید در پاسخ به این سوال که «آیا در این شرایط نترسیدید که به لبنان سفر کردید»، گفته بود: وقتی ماموریتی برعهده انسان است باید انجام شود. ما از این صحنه‌ها هم در دوران جنگ و هم بعد از آن زیاد دیده‌ایم.
سفر وزیر امورخارجه ایران به لبنان آن هم در مقطع فعلی از جنبه‌های مختلف، اهمیت داشت که به مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.
- در شرایطی که استمرار تجاوزهای رژیم‌صهیونیستی به اهدافی در لبنان و سوریه طی روزهای اخیر، ریسک امنیتی بالایی برای سفر هیات ایرانی ایجاد کرده بود، حضور وزیر امورخارجه ایران در بیروت و دمشق پیش از هر چیز نشان‌دهنده اقتدار دیپلماتیک جمهوری‌اسلامی بود.
- صهیونیست‌ها طی هفته‌های اخیر و به‌دنبال ترور شهید سیدحسن نصرالله و جمعی از فرماندهان مقاومت، تلاش می‌کردند القا کنند که تل‌آویو در تحولات منطقه نه‌تنها عقب‌نشینی کرده، بلکه دست بالا را دارد و در حال رسیدن به اهداف خود است؛ از این رو حضور عباس عراقچی در بیروت و دمشق، آن‌هم در چنین شرایطی، خط بطلانی به ادعاهای تل‌آویو زد.
- در شرایطی که نیروهای مسلح ایران با انجام عملیات «وعده صادق۲» ضربه‌ای کاری بر پیکره رژیم‌صهیونیستی وارد کردند، دیپلماسی فعال ایران پیش از هر چیز نمودی از هماهنگی دو بال «دیپلماسی» و «میدان» محسوب می‌شود.
- یکی از مهم‌ترین پیام‌های سفر عراقچی به بیروت، اعلام همبستگی جمهوری‌اسلامی با دولت و ملت لبنان است. در چنین شرایطی سفر عراقچی به لبنان و سوریه تاکید دیگری بر رویکرد ایران در مواجهه با تحولات منطقه‌ای بود.
عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که در این سفر، عراقچی را همراهی می‌کرد، در گفت‌وگویی با اشاره به سفر پرمخاطره عراقچی به لبنان و سوریه، تصریح کرد: رویکردهای دیپلماتیک وزیر امورخارجه با هدف برقراری آتش‌بس و توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی سبب سفر او به لبنان شده بود که بنده همراه با آقای نبویان، وزیر امورخارجه را در این سفر همراهی کردیم.
وی تاکید کرد: دیپلماسی فعال وزیر امورخارجه با کشورهای لبنان و سوریه را از نظر زمانی، مکانی و محتوای گفت‌وگوها بسیار خاص و متفاوت ارزیابی کرد. سفر وزیر امورخارجه به سوریه و لبنان بسیار پرخطر با ریسک بالایی انجام شد، اما حضور جمهوری اسلامی ایران در آن زمان در لبنان ضروری بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از همه اقشار مختلف مردم لبنان حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از شمال تا جنوب لبنان و همه طوایف و ادیان این کشور از جمله مسیحی و مسلمان حمایت می‌کند و برای توقف جنایت‌های صهیونیست‌ها از هیچ تلاشی فروگذار نیست.
با مروری بر تحرکات مسئولان بلندپایه کشورمان در حمایت از لبنان می‌توان نتیجه‌گیری کرد: ایران همچنان پای دولت و ملت لبنان و مقاومت ایستاده، از این رو همزمان حمایت خود را هم در میدان و هم در دیپلماسی از لبنانی‌ها اعلام می‌کند و درنهایت این سربازان نصرالله هستند که دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد. اما بااین‌حال بر همه مسلمانان تکلیف است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و خبیث آن را یاری کنند؛ ایران دارد به وظیفه خود عمل می‌کند.