آگاه: سردار مجید کریمی با بیان اینکه اکنون عزم و اراده کانادا مطرح است که بتوانند مسائل سیاسی را از جرایم مالی و امنیتی تفکیک کنند که متاسفانه تا این لحظه این عزم در طرف کانادایی دیده نشده است، تاکید کرد که سازمان جهانی اینترپل، رسیدگی به پروندههای سیاسی را در دستورکار قرار نمیدهد و بیشتر در حوزه جرایم کلاهبرداری، پولشویی، مواد مخدر و مواردی از این دست پیگرد قانونی دارد که موضوع پرونده خاوری هم از این دست است.
پیش از این تیرماه سال جاری هم زمزمههایی مبنی بر بازگشت خاوری به کشور مطرح شده بود اما ازسوی قوه قضائیه تکذیب شد. از زمان فرار رییس اسبق بانک ملی به کانادا با وجود پیگیریهای متعدد از مراجع مختلف، کانادا نسبت به بازگرداندن این مفسد اقتصادی اقدامی صورت نداده و رفتار دولت این کشور در این زمینه به گونهای بوده است که حتی برخی مفسدان اقتصادی دیگر نیز به این کشور گریختهاند. درحالحاضر باتوجهبه عدم همکاری کانادا با جمهوری اسلامی ایران، این کشور به بهشت مفسدان اقتصادی تبدیل شده است. کانادا علاوه بر اینکه به فراریهای مفسد پناه میدهد، پناهگاه مواضع و اقدامات تروریستی صهیونیستها و منافقین هم هست.
کانادا: حمله ایران به اسرائیل را محکوم میکنیم!
پس از عملیات اقتدارآفرین «وعده صادق۲» که در واکنش به عملیات تروریستی صهیونیستها در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران و «سرتیپ پاسدار عباس نیلفروشان» در بیروت صورت گرفت، «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا در شبکه اجتماعی ایکس با بیان اینکه کانادا حمله بیپروای ایران به اسرائیل را صراحتا محکوم میکند، مدعی شد: ما از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر این حمله کاملا حمایت میکنیم و بار دیگر درخواست خود را برای کاهش تنش در منطقه بهمنظور امنیت همه غیرنظامیان تکرار میکنیم. «ملانی جولی» وزیر خارجه کانادا نیز در اوتاوا در گفتوگو با خبرنگاران گفته بود: ما شاهد حمله ایران به اسرائیل بودیم و آن را صراحتا محکوم میکنیم. این اقدام فقط موجب بیثباتی بیشتر منطقه شده و باید متوقف شود.
چتر کانادا برای منافقین باز شد
عناد با جمهوری اسلامی ایران در جایگاه نخستوزیر کانادا تازگی ندارد، باید به ۶سال قبل یعنی سال ۹۸ برگردیم، در آن مقطع «استفن هارپر» نخستوزیر سابق کانادا با حضور در نشست گروهک تروریستی منافقین به سخنرانی پرداخت. وی در رویدادی که به میزبانی آنچه «شورای ملی مقاومت ایران» خوانده شد و انحصارا تحت کنترل منافقین قرار داشت و ازسوی اندیشکده آمریکایی رند تامین بودجه شده بود، مواضعی علیه کشورمان بیان کرد.
نکته قابلتوجه این است که گروهک منافقین جزو گروههای تروریستی کانادا قرار داشت و پس از آنکه آمریکا و کشورهای اروپایی این گروهک را از لیست گروههای تروریستی خارج کردند، دولت هارپر نیز در سال۲۰۱۲ آنها را از لیست گروههای تروریستی خود خارج کرد.
درحالیکه گروهک منافقین روابط تنگاتنگی با افراد قدرتمندی در کاخ سفید نظیر «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا دارد اما این گروهک بهصورت دیگری نیز معرفی شده است؛ به طور مثال، اندیشکده رند در سال۲۰۰۹ این گروهک را دارای بسیاری از خصوصیات یک فرقه دانسته است. برخی از این خصوصیات عبارتاند از: کنترل مستبدانه، مصادره داراییها، کنترل روابط جنسی (از جمله طلاقهای اجباری و تجرد)، انزوای عاطفی، کار اجباری، محرومیت از خواب، سوءاستفاده جسمی و گزینههای محدود خروج از این گروه.
گزارشهای تحقیقی توسط شبکه ۴ انگلیس، الجزیره انگلیسی و پایگاه خبری اینترسپت منتشر شده که این گروه را مزارع ترولی توصیف کرده که اعضای آن هزاران حساب کاربری در شبکههای اجتماعی بازگشایی کرده و هر کسی را که طرفدار دیپلماسی با ایران باشد هدف قرار میدهند. دیدهبان حقوق بشر گزارش داده که سران گروهک منافقین مردم را مجبور به اعترافات دروغین میکنند.
در سال ۲۰۰۶، نشریه نشنالپست گزارش مبسوطی را درباره یک خانواده کانادایی منتشر کرد که از این گروهک رها شده بودند. اسناد و فیلمهای ویدیویی نشان میدهند که چندین عضو پارلمان کانادا در رویدادهای گروهک منافقین شرکت کردهاند که از جمله میتوان به این سناتور محافظهکار «لیندا فروم»، نماینده محافظهکار «مایکل کوپر»، نماینده محافظهکار «کاندین برجن»، نماینده لیبرال «جودی سگرو» و نماینده لیبرال «میشائیل لویت» اشاره کرد.
کارشکنیهای کانادا در روند برگزاری انتخابات ریاستجمهوری
کارشکنیهای کانادا فقط به حمایت آنها از منافقین و آمریکاییها محدود نشد، بلکه در سال۱۴۰۰ به بهانه نبود خدمات کنسولی، مانع مشارکت ایرانیان مقیم این کشور برای انتخابات ریاستجمهوری شد که نقض آشکار حقوق هموطنان محسوب میشود!
و متاسفانه دولت کانادا در تهیه بیانیههایی با بهانه نقض حقوق بشر علیه ملت ایران نیز پیوسته پیشقدم بوده و نتیجه آن مجازات ۸۵میلیون ایرانی از طریق نظام ظالمانه تحریم بوده است، بیانیههایی غیرمنطبق با واقع که یک ملت را بدون هر دلیل و مستندی پیوسته از حقوق خود محروم کرده است.
هموطنانی که خارج از کشور هستند و سالها بهعنوان شهروندانی مفید و موثر در کانادا زندگی میکنند برای کدامین جرم و به تجویز کدام مستند قانونی از حقوق خود محروم شده بودند؟!
کاناداییها دوباره خصومت و دشمنی خود را در سه سال بعد و در انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری چهاردهم دوباره نشان دادند؛ ازاین رو با رایزنیهایی که توسط دستگاه دیپلماسی کشورمان صورت گرفت فقط توانستند دو صندوق در بوفالو و سیاتل برای اخذ رأی هموطنان مقیم کانادا پیشبینی کنند! باوجوداین نقض حقوق قانونی مردم ازسوی کانادا با واکنش سرپرست سابق امور خارجه روبهرو شد؛ «علی باقری» ۱۱تیرماه گفته بود: درحالیکه چندین شعبه رأیگیری برای مهاجران ایران در کشورهایی ازجمله آلمان، عراق، آمریکا و انگلیس مستقر شد، تنها یک کشور حقوق ایرانیان را نقض کرد و این همان کشوری است که چندین روز پیش اتحاد خود با تروریستها را اعلام کرد.
اشاره وی به تصمیم «تحریکآمیز و غیرمسئولانه» دولت کانادا در ۲۰ژوئن برای معرفی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بهعنوان «موجودیت تروریستی» بود.
براساس اطلاعات و دادههای موجود که به برخی از آنها پرداخته شد، کانادا که در سال۲۰۱۲ روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد به حیاط خلوتی برای مفسدان اقتصادی و دشمنان ملت ایران شده و میتوان آن را آمریکای ثانی نامید.