آگاه: آزمایش سلاحها و تجهیزات ساخت ایران ازجمله شناورهای سطحی و زیرسطحی، موشکها، پهپادهای شناسایی، رزمی و انهدامی، جنگندهها، تانکها و همچنین تمرین روشهای جنگیدن متناسب با تهدیدات متعدد در نقاط مختلف ایرانِ سربلند ازجمله اقداماتی است که در رزمایشها بارها مورد بهره برداری قرار گرفته و نقاط ضعف و قوت آن در مراکز مطالعاتی و دانشگاهی ارتش تجزیه و تحلیل شده و بر توان نظامی ایران افزوده است.
این رزمایشها فقط مختص به نیروهای مسلح نیست، بلکه رزمایشهای مشترک هم با مشارکت و همکاری کشورهای دوست برگزار میشود. در همین راستا، شنبه هفته جاری -۲۸مهرماه- رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) با شعار «با هم برای اقیانوس هند امن و ایمن» و با محوریت نیروی دریایی راهبردی ارتش و مشارکت نیروی دریایی سپاه پاسداران، دریابانی فراجا و اداره بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران و همچنین کشورهای روسیه، عمان، عربستان سعودی، هندوستان، تایلند، پاکستان، قطر و بنگلادش برگزار شد و روز گذشته پایان یافت.
ایران متولی دو کمیته امنیت دریایی و اقدامات بشردوستانه آیونز بود
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نداجا که به مناسبت برگزاری رزمایش روزهای پرکاری را به همراه همکاران سفیدپوشش در نیروی دریایی ارتش گذراند، در حاشیه این رزمایش به خبرنگاران با اشاره به حضور نمایندگان کشورهای مختلف در این رزمایش گفت که تعدادی از کشورهای عضو آیونز بهصورت حضوری با اعزام یگانهای شناوری و ناظر و برخی دیگر بهصورت برخط در این رویداد مهم مرتبط با امنیت تجارت دریایی و اقتصاد جهانی حضور دارند. قطعا در این رزمایش تجارب قابلتوجهی را به اعضا منتقل خواهیم کرد که این بخشی از برنامههای ابداعی جمهوری اسلامی ایران است.
او با بیان اینکه حضور ما در دریاها بهخودیخود امنیتآفرین است و به لطف خداوند متعال، خطوط کشتیرانی در امنیت کامل قرار دارد، اعلام کرده بود: جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دو کمیته امنیت دریایی و اقدامات بشردوستانه آیونز را برعهده دارد و بهدرستی در حال انجام آن هستیم.
جهان شاهد بزرگترین نسلکشی در طول تاریخ بشریت است
فرمانده نیروی دریایی ارتش سپس در جمع مهمانان کشورهای خارجی حاضر در رزمایش آیونز۲۰۲۴ حضور یافت و به وضعیت ناگوار انسانی در همسایگی اقیانوس هند پرداخت و گفت: متاسفانه امروز جهان شاهد بزرگترین نسلکشی در طول تاریخ بشریت است و مردم مظلوم فلسطین، لبنان و یمن تحت فشار قرار دارند. آزادیخواهان و ادیان الهی در سایه جاهطلبی و بیعدالتی مورد تجاوز قرار گرفتهاند.
وی تاکید کرد: اما مدعیان دروغین حقوق بشر در آمریکا و اروپا که فقط واژه حقوق بشر را برای مداخله در ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشورها بهویژه کشورهای مسلمان بهکار میگیرند، امروز با تمام توان بدون درنظرگرفتن خواستههای مردم خود، مردم مظلوم منطقه، زنان و کودکان و نیروهای سازمانهای بینالمللی را فارغ از اعتقادات دینی با سلاحهای پیشرفته به خاک و خون میکشند و همواره تلاش میکنند با ایجاد تفرقه میان کشورهای صلحطلب منطقه اقیانوس هند، نیروهای دریایی حاشیه این اقیانوس را درگیر چالشهای امنیتی کنند.
در حاشیه این رزمایش، اعضای ناوگروهها و نمایندگان کشورهای شرکتکننده در رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ بهمنظور آشنایی با ظرفیتها و زیرساختهای گردشگری و دریایی ایران، از جزیره زیبای هرمز واقع در خلیج فارس بازدید کردند. این بازدید با هدف تقویت همکاریهای بینالمللی و آشنایی با ظرفیتهای بالفعل گردشگری کشورمان انجام شد.
در این بازدید، مقامات نظامی و دریایی از کشورهای روسیه، عربستانسعودی، تایلند، پاکستان، قطر، عمان و بنگلادش با اماکن و جاذبههای گردشگری جزیره هرمز آشنا شدند. اعضای ناوگروهها همچنین در بدو ورود به جزیره هرمز مورد استقبال مسئولان محلی قرار گرفتند و بر این مهم تاکید کردند که ایران کشوری با مردمی خونگرم، مهربان و مهماننواز است و آن چیزی که از نزدیک از کشورمان دیدهاند با آنچه از رسانهها درباره ایران شنیدهاند، بسیار متفاوت است.
مروری بر عملیات دریایی
اخبار میدانی رزمایش آیونز۲۰۲۴ از روز گذشته در رسانهها منتشر شد. ابتدا یگانهای شناور و پروازی شرکتکننده در این رزمایش براساس سناریوی ازپیشتعیینشده عملیات اطفای حریق و نجات کارکنان شناور آسیبدیده و مهار لکه نفتی را تمرین کردند.
در این مرحله، از رزمایش پس از ارسال پیام اضطراری کشتی دچار حادثه شده، ابتدا منطقه عملیات ازسوی یگانهای شرکتکننده مورد شناسایی و جستوجو قرار گرفت و سپس شناورها و بالگردها برای اجرای عملیات اطفای حریق اعزام کرد. نیروهای شرکتکننده در رزمایش، نسبتبه اجرای عملیات اطفای حریق نفتکش سانحهدیده اقدام کردند.
پس از طی شدن این مرحله، یگانهای شناور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، فدراتیو روسیه و عمان تمرین عکسبرداری هوایی (Photo Ex) و صورتبندی و آرایش آفندی را انجام دادند.
برقراری امنیت در سطح منطقهای و بینالمللی بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند رزمایش مرکب دریایی آیونز را برای افزایش سطح آمادگی و هماهنگی طراحی و با محوریت نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در شمال اقیانوس هند به اجرا گذاشتند.
سرانجام با اعلام امیر دریادار دوم مصطفی تاجالدینی، رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ که با حضور یگانهای شناوری ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل ناوشکنهای جماران، البرز و ناوهای موشکانداز زره و همچنین شناور شهید سلیمانی، شناورهای الماس و همچنین شناور مبشر از کشور عمان و شناور مرکوری روسیه برگزار شده بود، پایان یافت.
راهبرد قوی بودن و ارتقای آمادگیهای دفاعی برای ممانعت از هجوم و تعرض به خاک ایران در طول چهار دهه پس از انقلاب با تاکید رهبر انقلاب که فرماندهی کل قوا را برعهده دارند ازسوی نیروهای نظامی با اجرای رزمایشهای مختلف دنبال میشود. رزمایش اخیر نیز بازدارندگی ایران و کشورهای شرکتکننده را بار دیگر به منصه ظهور رساند و این قدرتنماییها ادامه دارد.ارتش برای دفاع از استقلال و تمامیت ارضی ایران، مسیر ارتقای توانمندی را با بهرهگیری از علوم و فنون نظامی و طراحی و اجرای رزمایشهای مختلف، با تمام قدرت طی میکند و در استمرار این حرکت لازم، رزمایش آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) را اجرا کرد و نشان داد در ایران «میدان» تنها نیست و با سایر کشورها اقتدار نظامی را برای تامین هرچه بیشتر امنیت به نمایش میگذارد.