۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷

چندی پیش روزنامه مشهور بریتانیایی گاردین در گزارشی مفصل به نکات مهمی در مورد وضعیت فعلی رژیم اشغالگر قدس اشاره کرد.

آگاه: فرازهایی از این گزارش مهم و قابل تامل که بلافاصله بعد از عملیات وعده صادق۲ منتشر شد، به این ترتیب است:
الف) ‌غیاب یک استراتژی منسجم در اسرائیل ممکن است به عواقب وخیمی منجر شود.
ب)‌ اسرائیل (رژیم صهیونیستی) درحال‌حاضر با تلفات انسانی سنگینی در چندین جبهه مواجه است و قدرت بازدارندگی آن که از پیش تضعیف شده بود، در پی حملات اخیر ایران دچار فرسایش بیشتری شده است.
ج)‌ این حملات (وعده صادق۲) برخلاف ادعاهای اولیه مقامات اسرائیلی، اهمیت زیادی داشته‌اند و نشان دادند که نه‌تنها دفاع هوایی اسرائیل را می‌توان شکست داد، بلکه موشک‌های ایران قادر به اصابت دقیق به اهداف خود هستند.
د) اسرائیل  شاید در برخی موارد پیروزی‌های تاکتیکی کسب کرده باشد، اما «هیچ چشم‌انداز استراتژیکی» ندارد.
ه) برخلاف ادعای مقامات اسرائیلی مبنی بر نابودی قدرت نظامی حماس، این گروه همچنان توانایی‌های خود را حفظ کرده و به‌ویژه در مناطق شمالی نوار غزه در حال تطبیق با شرایط سخت است.
و)‌ آیا اسرائیل چشم‌انداز روشنی برای مقابله با درگیری‌های رو به افزایش خود با ایران دارد؟
ز) طوفان الاقصی و مقاومت فلسطینی - لبنانی با همیاری جمهوری اسلامی ایران، بحران‌های وجودشناختی قابل‌توجهی را در مقابل رژیم صهیونیستی قرار داده است، تا جایی که می‌توانیم ادعا کنیم برخلاف آنچه تا پیش از عملیات مبتکرانه  مقاومت فلسطینی در هفتم اکتبر سال میلادی گذشته مشاهده می‌کردیم، امروز بعد از حدود یک سال از این اقدام غافلگیرکننده، رژیم اشغالگر قدس از نظر شاخص‌های اساسی وابسته به موجودیت خود، وضعیتی به ‌مراتب وخیم‌تر از روزهای تاسیسش در ۷۶سال قبل دارد.
نشریه میدل‌ایست‌آی که در انگلیس و به سردبیری دیوید هرست (از نویسندگان ارشد سابق روزنامه گاردین) منتشر می‌شود، هم چندی پیش به نکته مهمی اشاره کرده بود. او تصریح کرده بود:
پشت‌پرده تشدید اقدامات نظامی اسرائیل علیه لبنان، اهداف راهبردی مهم پنهان است. هدف اصلی اسرائیل، در حقیقت اجرایی کردن یک طرح آمریکایی- اسرائیلی است که در قالب آن، بخش زیادی از توانمندی‌های نظامی حزب‌الله باید تضعیف شود. اسرائیل و آمریکا به دنبال ضربه زدن به زرادخانه موشک‌های بالستیک و پهپادهای حزب‌الله هستند. فارغ از مداخلات و نقش حزب‌الله در معادله کلی جنگ غزه، تضعیف زرادخانه تسلیحاتی این جنبش یک اولویت راهبردی برای اسرائیل است، زیرا توانمندی‌های حزب‌الله در این حوزه، حاملِ چالش‌های راهبردی برای اسرائیل و نظم آمریکایی است.
در ادامه این گزارش آمده است:
وماس فریدمن، تحلیلگر برجسته نیویورک‌تایمز در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ در پی پیروزی بایدن در آمریکا، گزارشی را با عنوان «جوی عزیز، دیگر بحثی از تسلیحات اتمی ایران نیست» به رشته تحریر درآورد و هشدار داد که توانمندی‌های ایران، حزب‌الله لبنان و دیگر دشمنان اسرائیل در حوزه موشک‌های بالستیک و پهپادها، هم برای اسرائیل و هم پنتاگون، به یک دردسر و چالش بزرگ‌تر تبدیل شده است. موضوعی که نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود و حامل بحران‌های جدی در ادامه راه برای منافع آمریکا و متحدانش خواهد بود.
این نشریه معتبر انگلیسی در فراز مهمی از این گزارش متذکر می‌شود:
جنگ جاری با شکست و ناکامی اسرائیل به پایان خواهد رسید. تاکنون، جامعه اسرائیل که از نظر قومیتی طبقه‌بندی شده و از نظر سیاسی و اقتصادی تحت سلطه نخبگان اشکنازی است، از سیاست‌های جنگ‌طلبانه رهبران خود حمایت کرده است. با این حال، زمانی که آنها متوجه شوند که هزینه‌های بلندمدت جنگ چه در بُعد انسانی و چه اقتصادی، گزاف هستند، تردیدی نیست که به نیروهایی علیه جنگ تبدیل خواهند شد و رژیم اسرائیل را مجبور می‌کنند تا مواضع خود را مورد بازنگری قرار دهد. 
این فقرات و مطالبی که در بالا ذکر شد و به نوعی اعتراف تحلیلگران طرفدار رژیم هم محسوب می‌شود؛ چند نکته مهم و قابل توجه دارد:
الف) افول رژیم اشغالگر قدس سرعت گرفته است و باید در افزایش این سرعت نقش‌آفرینی ویژه داشته باشیم، چراکه اهداف راهبردی‌اش با شکست مواجه شدند و این مقوله‌ای است که خودشان هم به آن رسیده‌اند.
ب)‌ اهداف کابینه رژیم از ابتدا نابودی حماس و اسرای اسرائیلی بود درحالی‌که پس از یک‌سال تلاش علاوه بر اینکه به اسرای‌شان نرسیده‌اند، بلکه همچنان با حماس در نقاط مختلف غزه در جنگ و مبارزه‌اند.
ج) تصوری نسبت‌به قدرت امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر قدس در ذهن مردم دنیا نقش بسته بود که پرورده رسانه‌های صهیونیستی بود. این ذهنیت و تصویر غلط با طوفان الاقصی شکست و فروریخت. وقتی این هیمنه خیالی فرونشست، دیگر عامل بازدارنده‌ای برای حفظ ثبات وجود ندارد. اینجاست که واقعیت فروپاشی رژیم به‌خوبی رخ می‌نمایاند.