آگاه: اگرچه تاکنون جنگها و بلاهای بسیاری در گوشه و کنار جهان روی داده است که شاید بزرگترین آنها جنگهای جهانی باشند اما از اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، خونریزیها و جنایتهایی ازسوی رژیم جعلی و سفاک صهیونیستی رقم خورده که روی دیگر جنایتکاران جهان را سفید کرده است. ۴۳هزار شهید و بیش از ۱۰۰هزار زخمی آمار رسمی است که فقط مربوط به منطقه غزه میشود. اینکه ملتی در برابر رژیم غاصب و فشارهای آن، پرچم آزادیخواهی را بالا برده و در مقابل، شاهد خونخواری طرف مقابل باشند، امر بدیعی است که حالا از دید جهانیان نیز مخفی نمانده و نخواهد ماند.
کاری که در یکسال گذشته شبکههای اجتماعی و انسانرسانهها در تصویرکردن جنایتهای رویداده در غزه و سپس لبنان انجام دادهاند کاری نبوده که دلخواه و موردپسند رسانههای غربی و جریانهای اطلاعاتی وابسته به صاحبان قدرت باشد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در تمام هفت دههای که سرزمینهای فلسطینیان را اشغال کرده، چنین جنایتهایی را انجام داده و البته نتایج دهشتناک آن را سانسور کرده است اما اینبار ورق جور دیگری رقم خورد.
حالا تمام جهان نه از قاب تلویزیونهای بزرگ چند ده اینچی، بلکه از صفحه نمایشگر کوچک گوشیهای تلفن همراه یا دیگر ابزار ارتباطی شاهد بزرگترین جنایتها و نسلکشیهای بشری هستند. این اتفاق به قدری چشمگیر بوده است که رسانههای جهانی نیز برای حفظ اندک اعتبار و آبروی باقیمانده خود حالا مجبور به اطلاعرسانی شدهاند تا شاید بتوانند دوباره به مرجع خبری مخاطبانشان تبدیل شوند. اما کارشناسان ارتباطات و جامعهشناسان رسانهای باید به این مهم توجه کنند که مخاطبان جهانی درباره کارکرد رسانهها چه نظری دارند و آن را چطور قضاوت میکنند؟ آیا روایت و خبر اول که مهمترین تاثیر در ذهن مخاطب را بر جای میگذارد از رسانه عظیم و پرطمطراق سرچشمه میگیرد یا از شهروند خبرنگاری که گوشی در دست و در کنار حادثه حضور دارد؟ زمانی که تصویر کودک فلسطینی درحالیکه از ترس میلرزد، آن هم با سر و صورت زخمی منتشر میشود تاثیری طولانیمدت در ذهن مخاطب بر جای میگذارد که نمیتوان از آن غافل شد.
اما روی دیگر ماجرا همان صاحبان قدرت و ثروتی هستند که رسانهها و حکومتها را در اختیار دارند. آنهایی که حتی با وجود مشاهده تصاویر دردناک از قتلعام شهروندان فلسطینی اعم از مردان و زنان یا کودکان و پیران، توانایی بروز هیچ واکنشی از خود را ندارند، چه آنکه این افراد وجدان و انسانیت خود را به شیطان فروختهاند تا در برابر رنجی که بر بشریت میرود فکر خود باشند. اینها همانند شخصیتهای همان رمان معروفی هستند که روح خود را به شیطان فروختند تا در برابر خوشیهای اندک، روزگارشان را بگذرانند.
برگرفته از صفحه حامد هادیان در شبکه اجتماعی ایکس:
امروز برای رفتن به بعلبک لبنان، دنبال گرفتن مجوز بودم که هنوز پاسخی نگرفتم. ولی دیدن زهرا هوما دختر بعلبکی که بعد از حمله اسرائیل، از زیر آوار نجات پیدا کرد و این طوری میخندید، انگار رفتن به بعلبک بود.