۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰

دو ماهواره بومی هدهد و کوثر که ازسوی بخش خصوصی ساخته شده است، ۱۵آبان‌ماه با پرتابگر روسی سایوز به مدار تزریق می‌شود.

آگاه: دو ماهواره بخش خصوصی با نام‌های «هدهد» و «کوثر» ۱۵آبان‌ماه ۱۴۰۳ با پرتابگر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه به مدار تزریق می‌شوند.
حسین شهرابی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان امیدفضا و فعال صنعت فضایی در ویدیویی تازه که امروز منتشر شده است، درباره پرتاب این ماهواره گفت: ماهواره‌های هدهد و کوثر، حاصل تلاش چهارساله شرکت‌های دانش‌بنیان امید فضا و دیده پرداز صبا درحال نصب روی پرتابگر سایوز است. از نتایج این دو پرتاب، برای اصلاحات احتمالی و ارتقای ماموریت‌های احتمالی تا ان‌شاءالله بتوانیم به منظومه پرتعداد از ترکیب دو ماموریت هدهد و کوثر برسیم.
ماهواره کوثر اولین محصول فضایی شرکت دانش‌بنیان امیدفضاست که طراحی آن در تابستان۱۳۹۸ آغاز شد. این ماهواره از استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می‌شود. این ماهواره مجهز به دوربین‌هایی در طیف NIR و RGB است. کوثر اولین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD است که به معنای پیشرفته‌ترین ماهواره تا سال۱۴۰۰ در ایران است.
ماموریت این ماهواره کشاورزی دقیق و نقشه‌برداری است. ماهواره «کوثر» یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر ۳.۵متر است و با وزن ۳۰کیلوگرم دارای عرض تصویر رنگی ۱۵کیلومتر است. همچنین عمر مداری این ماهواره، سه‌ونیم سال است.
ماهواره هدهد نیز یک ماهواره با استاندارد ماهواره‌های مکعبی است و ماموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بین‌المللی باند باریک است. نحوه انجام مأموریت این ماهواره به صورتی است که پس از دریافت پیام کاربر زمینی آن را ذخیره کرده و در موقعیت مناسب برای کاربر موردنظر ارسال می‌کند.
مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی و عدم وابستگی به مرزها و پوشش‌دهی بین‌المللی است و توانایی ارائه این خدمات به مناطق دورافتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و تدارکات و محیط‌زیست خواهد بود.
ماهواره‌ها، ابزارهای پیشرفته فضایی هستند که با استفاده از تکنولوژی فناوری اطلاعات و ارتباطات، اطلاعات فنی متنوعی را از فضا به زمین ارسال می‌کنند. این اطلاعات شامل جزئیات فنی نظیر ابعاد، وزن، اجزا الکترونیکی، نظام‌های انرژی و قابلیت‌های مختلف ماهواره‌هاست. وزن ماهواره چهار کیلوگرم، عمر مداری آن چهار سال و ارتفاع مداری نیز ۵۰۰کیلومتر است.
قابل ذکر است که در آذرماه ۱۴۰۱ قرارداد مربوط به پرتاب دو ماهواره هدهد و کوثر فی‌مابین شرکت امیدفضا و شرکت روسی گلاوکاسموس به امضا رسید.