۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹

پس از آنکه فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در شبکه ایکس نوشت «خاموشی منظم را جایگزین مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان می‌کنیم» گمانه‌زنی‌های قطعی برنامه‌ریزی‌شده برق افزایش پیدا کرد؛ حتی نادرقلی ابراهیمی، نماینده مردم نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: «کشور با ۲۰هزار مگاوات کسری برق مواجه است، چراکه تقاضای مصرف زیاد است و این مهم به‌طور حتم تشدید خواهد شد و تولید پاسخگو نیست؛ بنابراین واحدهای صنعتی باید به فکر تولید برق تجدید پذیر باشند.» این احتمال زمانی قوت گرفت که یکی از رسانه‌ها خبر قطعی برق از امروز در استان کرمانشاه را منتشر کرد.

آگاه: بر اساس اعلام معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده برای مشترکین خانگی استان، از امروز (یکشنبه، ۲۰آبان) آغاز می‌شود.
همایون رحیمی با بیان اینکه این خاموشی‌ها دوساعته و احتمالا بین ساعات ۹صبح تا ۱۷عصر خواهد بود، افزود: توزیع خاموشی‌ها برای نقاط و محلات مختلف به‌صورت عادلانه و برنامه‌ریزی‌شده خواهد بود. معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه دلیل این خاموشی‌ها را محدودیت سوخت نیروگاه‌ها و به تبع آن، محدودیت تولید برق اعلام کرد و یادآور شد: این خاموشی‌ها احتمالا فعلا ادامه داشته باشد. به گفته رحیمی، فعلا درباره محدودیت برق صنایع تصمیمی گرفته نشده است.
معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با بیان اینکه در استان کرمانشاه درحال‌حاضر پیک مصرف برق حدود ۵۵۰مگاوات است، تاکید کرد: نیازمند همراهی و مشارکت جدی مشترکان برای مدیریت مصرف برق هستیم.
رحیمی از اطلاع‌رسانی کامل خاموشی‌ها نیز خبر داد و عنوان کرد: مشترکان می‌توانند از طریق سایت شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه به آدرس https://kpedc.com/ و با وارد کردن شناسه قبض خود، از زمان خاموشی که برای آنها اعمال می‌شود، مطلع شوند.
پیش از این هم مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر هم درباره شروع مازوت‌سوزی در برخی از نیروگاه‌های کشور گفته بود: نیروگاه‌های کشور در طول سال ۸۰درصد از سوخت گاز، ۱۴درصد از گازوئیل و ۶درصد از مازوت استفاده می‌کنند و وقتی که هوا سرد می‌شود به تبع آن افزایش مصرف گاز در بخش خانگی افزایش یابد که در این صورت به میزان مصرف مازوت اضافه خواهد شد. 
و در زمستان ۵۰درصد گاز و مابقی آن از سوخت مایع تامین می‌شود که ابتدا گازوئیل و سپس از مازوت استفاده می‌شود.
عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل سابق شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه از ۱۳۲نیروگاه موجود در کشور تنها ۱۴نیروگاه از سوخت مازوت استفاده می‌کنند که این ۱۰درصد از نیروگاه‌های کشور است، گفته بود: «تهران از سا ۸۸ تاکنون مصرف مازوت نداشته و سوخت دوم در نیروگاه‌های تهران گازوئیل است.»
روز گذشته هم سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه شبکه توزیع گاز کشور یکی از قدرترین، قوی‌ترین و شاید گسترده‌ترین شبکه‌ها است، که نزدیک به ۷۲درصد تامین انرژی کشور وابسته به گاز است، اضافه کرد: درحال‌حاضر ۵۱درصد گاز تولیدی کشور در بخش خانگی، تجاری، حمل‌ونقل و صنایع جز مصرف می‌شود که سهم این بخش‌ها در زمستان تا ۸۵درصد هم می‌رسد؛ یعنی وقتی در روزهای سرد زمستان تولید و توزیع گاز کشور به ۸۵۰میلیون مترمکعب در روز رسید، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، حمل‌و نقل و صنایع خرد تا ۷۰۰میلیون مترمکعب هم می‌رسد و بقیه گاز را به سایر مصارف ازجمله صنایع عمده شامل سیمان، پتروشیمی، فولاد، مس، آلومینیوم و نیروگاه‌ها تحویل می‌دهیم.