۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۹
کد خبر: ۸٬۳۳۷

مراقب طوفان دروغ باشید

رضا ظریفی ـ دبیر تحریریه

رییس‌جمهور محترم شامگاه یکشنبه در دیدار جمعی از اقتصاددانان با تاکید بر اینکه «برای نجات کشور از مشکلات پیش‌رو راهی جز این نداریم که همه دست به دست هم دهیم» گفته است: «بنده به مردم قول می‌دهم که در این مسیر صادقانه با آنها سخن بگویم و به آنان اطمینان می‌دهم که همانگونه که تاکنون هیچ‌گاه دروغ نگفته‌ایم، پس از این نیز هرگز از من دروغ نخواهند شنید.»

آگاه: اما بعد... در چند روز اخیر ماجرای مازوت‌سوزی و تولید برق به محل اختلاف و نزاع گروه‌های سیاسی طرفدار و مقابل دولت تبدیل شده است تا دوباره این افراد به یکدیگر چنگ و دندان نشان داده و هر کدام دیگری را به دروغگویی متهم کند. 
گروه همراهان دولت چهاردهم تکذیب مازوت‌سوزی در سال‌های گذشته برای تولید برق در نیروگاه‌های گازی کشور را مطرح می‌کنند که چرا دولتمردان وقت این امر را رد می‌کردند. در مقابل نیز مخالفان دولت فعلی این مسئله را مطرح می‌کنند که دولت چهاردهم با مردم روراست نیست و ناتوانی خود در تامین برق موردنیاز خانواده‌های ایرانیان را متوجه آلودگی هوا کرده تا ذهن مردم را از اصل ماجرا منحرف کند. این وسط هم مردم بدون واکنش مشغول تماشای این هیاهو هستند و درست همین‌جاست که بسیار نگران‌کننده است.
«دروغ» گفتن و «تهمت» زدن از گناهان کبیره در دین اسلام است که برای آن آیات، روایات و احادیث بسیاری نقل شده و البته جای طرح این موارد در این مقال نیست. از سوی دیگر، با وجود نهی از دروغ گفتن و تهمت زدن اما می‌بینیم که در میانه دعواهای سیاسی، دو طرف ماجرا همچنان خلاف توصیه‌های اسلام و قرآن عمل کرده و به راحتی طرف مقابل را متهم می‌کنند. نکته دیگر هم اینکه به فرض صحت ماجرا و ادعای یک طرف آیا شرایط فعلی جامعه تاب تحمل این حجم از اتهامات در کنار اخبار شرایط دشوار اقتصادی یا جنگی را دارد؟ 
این در شرایطی است که جامعه ایرانی با وجود تمام گرفتاری‌های معیشتی و تعدد اخبار مرتبط با جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان، در رفتاری انسانی و دینی، پویش ایران همدل را برای کمک‌رسانی به مردم مظلوم غزه و لبنان پیگیری کرده و سعی می‌کند در حد وسع خود دست افتادگان مسلمان را بگیرد، آن هم بدون توجه به درگیری‌های سیاسی که کف شبکه‌های اجتماعی یا جلسات احزاب موافق و مخالف دولت در جریان است. 
اینجاست که باید به فعالان سیاسی هر دو طیف ماجرا گفت که پیش از جدل‌های بی‌فایده به تحلیل وضعیت جامعه و رفتار مردم بپردازند تا متوجه شوند که چگونه باید برای ادامه حیات سیاسی خود برنامه‌ریزی کنند. واقعیت این است که مردم چند قدم از سیاسیون و طرفداران آنها جلوتر هستند و به‌خوبی هم می‌دانند که باید در چه مسیری قدم بزنند. 
در شرایط فعلی شاید نیاز باشد که رفتار سیاسی احزاب رقیب در کشورهای غربی رصد شود، جایی که در زمان پیش از انتخابات حد رقابت را به نهایت می‌رساندند اما بعد از مشخص شدن نتایج، هدف یک مورد است، آن هم رسیدن به چشم‌انداز توسعه و پیشرفت کشورشان. شاید برخلاف میل‌مان باید در برخی موارد به رفتارهای سیاسی آموزنده توجه کنیم. واقعیت این است که بر اساس توصیه‌های اسلام عزیز باید مراقب طوفان دروغ بود که اگر وزیدن بگیرد، معلوم نیست چه عاقبتی برای همه رقم خواهد زد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.