آگاه: ابوالقاسمی در ابتدای این نشست گفت: موضوع تروما برای دانشگاه بقیهالله اهمیت زیادی دارد و این روزها شاهد حضور بیشتر بیماران ترومایی در این بیمارستان هستیم. تعداد قابلتوجهی از بیماران مظلوم لبنان به ایران آمده و در بیمارستان بقیهالله خدمات را دریافت کردند. وی ادامه داد: این بیمارستان قطب تروما از سال ۱۳۹۲ معرفی شده است. و در سالهای ۱۳۹۳،۱۳۹۵ ،۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ چهار کنگره و نشست در این راستا برگزار شده است.
ابوالقاسمی افزود: تروما به دو شکل جسمی یا روحی و روانی اتفاق میافتد. آمار واقعی را تروماها باید زمانی که به مرگهای غیرطبیعی پزشکی قانونی مراجعه میکنید مشاهده کنید، آمار مرگومیر بر اثر تروما ۴۹هزار نفر بوده است و علت این مرگها حوادثی مانند تصادفات، غرقشدگی، سقوط، خودکشی، دگرکشی، مسمومیت دارویی، مواد مخدر، تروریسم، سقط جنین، مداخلات پزشکی غیرضروری بوده است. وی در ادامه گفت: تروماها بیشتر در نسل جوان وجود دارد و برای پرداختن به این مشکلات به متولی نیاز داریم. وی ادامه داد: مرگهای غیرطبیعی قابل پیشگیری است و میتواند پیشگیری شود.
مصرف متانول و سقوط از بلندیها جزو تروماها هستند که اگر زیر ساختها درست شود، مسائل ایمنی به مردم گوشزد شود، سطح سواد در مردم بالا رود و به موضوعات ایمنی توجه شود، تعداد زیادی از این مرگها قابل پیشگیری است. رسانهها موظفاند توجه سیاستگذاران را به این بحث جلب کنند و مسئله تروما در این کشور دارای متولی باشد.
۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
نشست خبری کنگره ملی تروما دیروز با حضور حسن ابوالقاسمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) و ابراهیم متولیان، دبیر اجرایی برگزار شد.