۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران بعد از چین، هند و آمریکا رتبه چهارم تولید علم طب‌های سنتی در دنیا را دارد که نشان‌دهنده عزم متخصصان ایرانی برای تولید علم در این حوزه است.

آگاه: نفیسه حسینی یکتا  روز دوشنبه در نشست خبری که در دانشکده طب ایرانی علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: از سال۱۳۸۶ تاکنون که بستر آموزش طب سنتی در دانشگاه‌های کشور فراهم شده است، بیش از ۵۰۰نفر در رشته‌های مرتبط از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند و حتی امروز دانشجویانی در دوره دکتری آن تحصیل می‌کنند. وی با بیان اینکه امروزه مردم به استفاده از طب‌های سنتی و مکمل گرایش دارند، گفت: استفاده از طب سنتی، خواست عمومی جامعه است، زیرا کنار هم قرارگرفتن طب سنتی و مدرن به توفیقات بیشتری در درمان و پیشگیری منجر می‌شود. حسینی یکتا با تاکید بر بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های طب سنتی در ایران ادامه داد: استفاده بهینه و منطقی از ظرفیت طب ایرانی در ایران در کنار روش‌های رایج و کلاسیک می‌تواند به پیشگیری و درمان بیماری‌ها و به‌دنبال آن ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کند. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تلفیق طب سنتی و طب کلاسیک را مورد تاکید قرار داد و افزود: پزشکی که در حوزه طب ایرانی فعالیت می‌کند، باید به طب کلاسیک نیز تسلط داشته باشد.

فروش داروهای گیاهی در عطاری‌ها ممنوع است
وی با اشاره به صدور مجوز بیش از پنج‌هزار فرآورده طبیعی و گیاهی در کشور گفت: داروهای گیاهی مجوزدار در داروخانه‌ها موجود بوده و از کیفیت درمانی بالایی برخوردار هستند. حسینی یکتا در مورد فعالیت عطاری‌ها و عرضه برخی ترکیبات به نام محصولات گیاهی و طب سنتی اظهار  کرد: فروش داروهای گیاهی و فرآورده‌های طبیعی در عطاری‌ها ممنوع است و آنها اجازه دخالت در امور درمانی را ندارند، در غیر این صورت با آنها برخورد و مجازات‌های بازدارنده انجام می‌شود. در ادامه نشست خبری، محمود فاضل، رییس شورای عالی نظام پزشکی اظهار  کرد: بسیاری از روش‌های طبابت و دارویی ما، از طب سنتی بوعلی سینا گرفته شده است. وی افزود: پیشینه پزشکی ایران، تاریخ‌ساز و تمدن‌ساز است و یکی از اهداف این سمپوزیوم، توجه به طب سنتی در کشور است. فاضل ادامه داد: با آگاهسازی است که می‌توانیم جلوی مدعیان طب سنتی فاقد جایگاه علمی را بگیریم و اجازه ندهیم چنین افرادی از طب سنتی، سوءاستفاده کنند.

افزایش استفاده از طب سنتی در کشورها
محمدحسین آیتی، معاون بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست گفت: مطالعات نشان می‌دهد میزان استفاده از طب‌های سنتی و مکمل در جوامع رو به افزایش است و رویکرد غایی طب سنتی آکادمیک، گام برداشتن در مسیر دانش مبتنی بر شواهد است. وی افزود: طب سنتی و طب نوین دو سیستم درمانی متفاوت هستند که با رویکردها، اصول و روش‌های متفاوت برای تشخیص و درمان بیماری‌ها کار می‌کنند.
ایران، کشور پیشرو در ساختار طب سنتی 
آرمان زرگران، رییس سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل نیز در این نشست با بیان اینکه ایران، کشور پیشرو در ساختار طب سنتی است، گفت: این سمپوزیوم از ۳۰آبان تا ۳آذر در محل هتل قلب شهید رجایی تهران با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف و رییس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت برگزار می‌شود. وی با تاکید بر اهمیت این رویداد، اظهار  کرد: هدف اصلی این سمپوزیوم، معرفی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های ایران در حوزه طب ایرانی و انتقال تجربیات بین کشورهای مختلف است. زرگران تاکید کرد: سعی داریم ایران مرکز همکاری‌های سازمان جهانی بهداشت در زمینه طب سنتی را برعهده بگیرد و در این زمینه مساعدت هوایی صورت گرفته است. وی ادامه داد: در کنار انتقال تجارب طب سنتی با کشورها، سعی داریم تفاهم‌نامه‌های مختلف با سایر جوامع در حاشیه برگزاری سمپوزیوم انجام خواهد شد. وی در پایان افزود: سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل از ۳۰آبان تا ۳آذر در محل هتل قلب شهید رجایی تهران با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف و رییس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت به میزبانی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت برگزار می‌شود و دبیرخانه آن در معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران مستقر است. همچنین در این سمپوزیوم مهمانانی از کره جنوبی، تایلند، چین، هند، اندونزی، امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی، کنیا، اتریش، یونان، ایالات‌متحده و برزیل حضور دارند.