۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۳

مسعود پزشکیان از زمانی که ساکن میدان پاستور شد، نشست‌ها و دیدارهای متعددی با نمایندگان مجلس، اقتصاددانان، جامعه‌شناسان و... داشت که در این بین، دیدار او با کنشگران سیاسی و فعالان حزبی قابل‌توجه بود؛ البته در دولت سابق نیز رییس‌جمهور شهید به حزبی‌ها وقت ملاقات می‌داد و همه آنها در یک نشست مشترک با رییس قوه مجریه دیدگاه‌ها و نظراتشان را در میان می‌گذاشتند.

آگاه: حتی آخرین دیدار شهید رئیسی با سیاسیون حسابی به واسطه سخنان و مواضعی که در آن جلسه ازسوی چهره‌های سیاسی بیان شد، حاشیه ایجاد کرد اما در دولت چهاردهم، رییس‌جمهور ترجیح می‌دهد به‌جای آنکه یک نشست مشترک برگزار کند، جداگانه با فعالان حزبی دیدار داشته باشد.

کارگزارانی‌ها به پزشکیان چه گفتند؟
  دیروز راهی پاستور شدند و با رییس دولت وفاق ملی گفت‌وگو کردند. آن‌طورکه سایت ریاست‌جمهوری گزارش داد بررسی اجمالی سند چشم‌انداز و برنامه‌های کلان توسعه کشور، ارائه برنامه‌های پیشنهادی به دولت در حوزه سیاست خارجی، ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات اقتصادی، ضرورت جوان‌گرایی و نوسازی دولت و استفاده از حامیان دولت در بدنه اجرایی کشور، رفع فیلترینگ، پیگیری لایحه خشونت علیه زنان ازسوی دولت، سامان‌دهی احزاب و پیشنهاد تشکیل کارگروهی از احزاب برای بررسی تبدیل نظام انتخاباتی به نظام حزبی، لزوم بازسازی و احیای نظام تکنوکراسی تخریب‌شده کشور و اهمیت احصای جایگاه‌های سیاسی در دولت و تفکیک آن از پست‌های فنی و اقتصادی از اهم صحبت‌های حاضران در جلسه بود. همچنین دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران هم با بیان اینکه حزب کارگزاران سازندگی متعهد به منافع ملی است و موفقیت دولت چهاردهم را یک ضرورت می‌داند، پیشنهاد داد تا این حزب در جایگاه رصد، دیده‌بانی و مشاوره، با تهیه گزارش‌های فصلی بتواند به موفقیت هر چه بیشتر و بهتر دولت کمک کند.قبل از اینکه تکنوکرات‌ها با رییس‌جمهور دیدار کنند، دبیرکل و رییس شورای مرکزی این حزب (حسین مرعشی و محسن هاشمی رفسنجانی) در ارگان رسمی حزبشان یعنی روزنامه سازندگی تحلیلشان را درباره عملکرد ۱۰۰روزه دولت چهاردهم ارائه کرده بودند. احتمال می‌رود روزنامه سازندگی هم روایتی از این نشست ارائه دهد.

نقدهای صریح پایداری از دولت چهاردهم
پیش از این نیز جبهه پایداری به دبیرکلی صادق محصولی در ۱۵مهرماه با رییس‌جمهور دیدار کرد و در آن جلسه اعضای پایداری صریح و بی‌پروا نقدها و پیشنهاداتشان را با شخص دوم کشور بیان کردند. 
رضا رخسایی، مسئول سازمان جوانان و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری پس از این دیدار در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی جبهه متبوعش، از مسائل مهم مطرح‌شده در نشست با رییس‌جمهور را دغدغه معیشت مردم و رویکرد اقتصادی دولت دانست و گفت که لزوم توجه به ثبات قیمت‌ها و تقویت معیشت طبقات متوسط و محروم جامعه و نیز پرهیز از اقدامات عجولانه در تصمیمات اقتصادی که منجر به رهاشدگی قیمت‌ها شود که باید رییس‌جمهور به آن توجه جدی کند. وی با بیان اینکه مراقبت از تله افزایش نرخ ارز، جلوگیری از عدم ثبات بورس، عدم توجه به تولید ملی در برابر دلالی‌های با دلار و ارز و طلا و سفته‌بازی که متاسفانه به اقتصاد کشور آسیب جدی وارد کرده است، ازجمله مسائلی بود که در این جلسه مطرح شد، اظهار کرد: جدی‌ترین مسئله دیگری که در این جلسه بیان کردیم، موضوع مواجهه رییس‌جمهور با نخبگان و جوانان بود. آقای دکتر پزشکیان به هر دلیلی به علت سرمایه ارتباط و توجهات مقام رهبری با او، بین جوانان مورد احترام است و وی می‌تواند از طریق این سرمایه بین جوانان موثر باشند اما متاسفانه این سرمایه ازسوی تیم دستگاهی او نه‌تنها حفظ نشده بلکه مورد خدشه جدی واقع شده است.
دل پُر اصلاح‌طلبان از انتصابات دولت پزشکیان
بعد از پایداری‌ها که منتقد پروپاقرص پزشکیان شناخته می‌شود، نوبت به حامیان دولت رسید. جبهه اصلاح‌طلبان هم ۱۷آبان‌ماه در ساختمان سفید دور یک میز جمع شدند تا هم از عهد و پیمانی که با رییس‌جمهور بسته‌اند سخن بگویند و هم اعلام کنند از انتصابات دولت دل خوشی ندارند. جواد امام در گفت‌وگویی با کانال رسمی جبهه اصلاحات جزئیات بیشتری از دیدار رسانه‌ای کرد و گفت: «ما به رییس‌جمهور گفتیم به‌خاطر انتصاب استاندارانی از میان اقوام و مذاهب که گاهی در طول سال‌های پس از انقلاب بی‌سابقه بوده است تقدیر می‌کنیم؛ اما اجازه بدهید ضمن تایید این انتصاب‌های شایسته عرض کنیم ارزیابی جامعه سیاسی از مجموع مدیرانی که تاکنون منصوب شده‌اند، مثبت نیست؛ البته ما مشکل و محدودیت‌های شما را در انتخاب همکاران خود در دولت کاملاً درک می‌کنیم اما متأسفانه این محدودیت‌ها و نیز بعضاً عدم انتخاب‌های شایسته‌تر موجب شده که ترکیب کابینه چندان هماهنگ و در حد انتظار قوی نباشد.
ما به رییس جمهور یادآور شدیم که حضرت‌عالی به خوبی می‌دانید در طول دهه‌های گذشته تنها اصلاح‌طلبان بوده‌اند که همواره بر مشارکت همه اقوام و مذاهب در اداره امور کشور تاکید و اصرار داشته‌اند. حال جای این پرسش هست چرا حتی یکی از این استانداران از میان اصلاح‌طلبان وابسته به اقوام و مذاهب انتخاب نشده‌اند؟ آیا باید باور کنیم این امر تصادفی بوده است؟ «این نکته هم جالب توجه است که از بین فعالان و چهره‌های سیاسی، جبهه اصلاحات ازجمله تشکل‌هایی محسوب می‌شود که هم با رییس‌جمهور و هم با معاون اول او (محمدرضا عارف) دیدار کرده بودند. دیدار جبهه اصلاحاتی‌ها با عارف ۲۵مرداد در پاستور انجام شده بود. کار به اینجا ختم نشد و زمانی که هنوز مسعود پزشکیان به صورت رسمی بر کرسی ریاست‌جمهوری تکیه نزده بود باز جبهه اصلاح‌طلبان با حضور در ساختمان شهید رجایی با رییس‌جمهور منتخب دیدار کرده بودند و این نشان از ارتباط نزدیک جریان اصلاحات با پزشکیان است.

انتظارات موتلفه از رییس‌جمهور
چهارمین دیدار به نام حزب موتلفه اسلامی زده شد؛ تشکلی اصولگرا و سنتی که در ادوار گذشته به‌ویژه در دولت‌های سازندگی و اصلاحات با رؤسای جمهور نشست و برخاست‌هایی داشت و حتی در سال۹۶ با نامزد حزبی وارد کارزار انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری شده بود.
این دیدار پایان یافت و اسدالله بادامچیان، دبیرکل موتلفه‌ای‌ها در گفت‌وگو با مهر، گفت که به رییس‌جمهور گفتیم مشکل دولت‌های گذشته این بوده است که از ظرفیت حزب مؤتلفه به درستی استفاده نکردند، در این جلسه وضعیت اقتصادی کشور را در دو بخش تشریح کردیم، بخش زیربنا و کلان اقتصاد کشور را به عنوان یک برنامه مطلوب عنوان کردیم که با تکیه بر آن می‌توان ایران را مستقل پیش برد. راجع به مسائل معیشت، تورم، ارز و مسکن نیز مباحثی مطرح شد. راجع به رسوخ برخی از مفاسد سخن گفتیم که راهکارهای برخورد جدی با این مفاسد به نحو برنامه‌ای و بازدارنده وجود دارد.
دبیرکل حزب موتلفه، با اظهار امیدواری حزب مؤتلفه از پزشک بودن رییس‌جمهور در جلسه، گفت: ضمن تشکر از پیشرفت‌های بخش بهداشت و پزشکی، رسیدگی به مسائل پرستاران، مطالبه شد و بیان کردیم به صادرات داروهای ساخت ایران توجه شود. به هرحال رییس‌جمهور در ۱۰۰روزگی حضورش با وقتی که به فعالان حزبی اختصاص داد نشان داد که طرح موضوع و پیشنهاد ازسوی آنها برای وی و دولتش اهمیت دارد و کنشگران حزبی هم طبیعتا باید با دست پُر در این دیدارها حضور یابند تا با پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اداره کشور چگونه پیش رود، به دولتمردان برای پیشبرد هرچه بهتر دستگاه اجرا کمک و یاری کنند.