۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۳

در شرایط بحرانی این روزهای منطقه‌ که صهیونیست‌ها به جنگ موجودیتی روی آورده‌اند و با سقوط دمشق، بلافاصله اشغال منطقه استراتژیک قنیطره سوریه را کلید زدند و شواهد و قرائن حاکی از آن است که به پیشروی‌های تجاوزکارانه خود در کشور سوریه ادامه خواهند داد و حتی نسبت‌به عراق هم چشم طمع خود را می‌چرخانند تا از محور مقاومت انتقام بگیرند، سخن گفتن از «سازش» و «مدیریت تنش» سِیر کردن در هَپروت و فروغلتیدن به وادی «سانتی‌مانتالیسم» است؛ «مقاومت» همیشه از راهکارهای اصلی و از واجبات است اما در شرایط فعلی، «مقاومت» از اوجب واجبات است.

آگاه: «اگر مدافعان حرم مجاهدت و مبارزه نمی‌کردند، این دشمن می‌آمد داخل کشور، ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و بقیه استان‌ها با اینها می‌جنگیدیم و جلوی اینها را می‌گرفتیم»؛ این بیان حکیمانه و نغز رهبر انقلاب در چند سال پیش است؛ این بیان استراتژیک باید منطق و سرلوحه عملی دست‌اندرکاران محور مقاومت به‌ویژه در عمود خیمه مقاومت و ام‌القرای مقاومت یعنی ایران اسلامی باشد؛ نتیجه حرکت به سمت سازش و مصالحه، فروپاشی است؛ این واقعیتی است که گریزی از آن نیست و همین روز گذشته (یکشنبه ۱۸آذر) در جغرافیای سوریه تجلی یافت. برگ‌برگ تاریخ نیز گواهی می‌دهد که مصالحه با استکبار، فلاکت و سرنگونی به بار می‌آورد.

فریب‌خوردگان
اندیشه مقاومت، فتح‌الفتوح است؛ مادامی که کشور ما و سایر کشورهای متحد و مؤتلف دل در گروی این اندیشه داشته باشند و برای آن، طراحی و عملیات کنند، پیروزی و فتح با ماست؛ اما غفلت و کاهلی و حرکت به‌سمت مصالحه یا تمرکز صرف بر مدیریت تنش، نتایج فاجعه‌باری به همراه خواهد داشت؛ تصمیم‌سازان در محور مقاومت باید بدانند و درک کننند که آنچه در «میدان» جاری است، «تنش» نیست، بلکه «جنگ موجودیتی» است و قوی‌ترین سلاح در این میدان که فتح‌الفتوح به همراه می‌آورد، سلاح اعجازگونه مقاومت است. با عمل به آموزه‌های «مقاومت» بود که طراحی شیطانی آمریکا در ایجاد نظم نوین در منطقه غرب آسیا از هم پاشید و با سلاح‌ الهی مقاومت،‌ قلعه‌های ‌تصرف‌ناپذیر استکبار یکی‌ پس‌ از دیگری‌ فتح شد و رأس‌ استکبار یعنی‌ آمریکای ‌جهانخوار مرعوب‌ شد و تخت‌ امپراتوری‌های‌ بی‌منازع‌، متزلزل‌ شد. جمهوری اسلامی ایران هسته‌های‌ مقاومت‌ اسلامی‌ را در سراسر منطقه غرب آسیا بنیان نهاد و تناور کرد و از لابه‌لای ‌هزاران‌ مانع‌ و مزاحم‌ و معارض‌، اندیشه عملی مقاومت به سلامت‌ به‌ اوج‌ اعتبار و قدرت‌ رسید و خطرناک‌ترین‌ دشمنان‌ آن‌ یعنی‌ سردمداران‌ نظام‌های‌ غربی و صهیونیستی طعم شکست را از این اندیشه عملی چشیدند. حالا دشمن می‌خواهد ریشه‌های مقاومت را بخشکاند و از آن انتقام بگیرد؛ در سوریه توفیق یافت، چون سوری‌ها دیگر اراده حکمرانی و ماندن در پای مقاومت را نداشتند و اسیر فریب‌های استکبار و ارتجاع شده بودند؛ حالا باید از شکست پیروزی ساخت و خطوط دفاعی را در عراق و یمن تحکیم کرد؛ غده سرطانی صهیونیستی با حمایت همه‌جانبه آمریکا می‌خواهد در غرب آسیا متاستاز (فراگستری) کند؛ باید راه شیوع و گسترش سلول سرطانی صهیونیسم را مسدود کرد؛ تنها راه نیز عمل به آموزه‌های گفتمان «مقاومت» است؛ یکی از تجویزهای این گفتمانِ نجات‌بخش می‌تواند حمله غافلگیرانه به منافع و مواضع دشمن باشد؛ دشمن صهیونیستی از عنصر غافلگیری محور مقاومت بسیار سود جُست، حالا ما نیز باید دشمن را غافلگیر کنیم.   

پالس پیشرفت برای پلیدها
اکنون دیگر جایی برای غافلگیری نیست؛ راهبرد دشمن در جنگ موجودیتی فعلی، عدم عقب‌نشینی و فتح سنگر به سنگر است، لذا باید از همان نقطه شروع، دشمن را زمین‌گیر کرد؛ ما اگر در شروع با دشمن نجنگیم، او به خودش جرات تعرض بیشتر می‌دهد و به مرزهای ما نزدیکتر می‌شود لذا باید درهمان ابتدا و خارج از مرز با دشمن جنگید تا جرات دست‌درازی نداشته باشد دشمن وقتی «سید رضی» را به‌عنوان یکی از عناصر شاخص لجستیکی محور مقاومت در دی سال گذشته در سوریه شهید کرد، ما را غافلگیر کرد و پس از سنجش نوع واکنش ما به این غافلگیری، فهمید که می‌تواند جلوتر بیاید! در واقع ما به دشمن این پالس را دادیم که جلوتر بیاید و دشمن را جری‌تر کردیم؛ در آن‌سوی جبهه مقاومت، در لبنان، مسیر رسیدن به ترور سید حسن نصرالله در ۶مهر ۱۴۰۳ از همان لحظه ترور شهید حاج عماد مغنیه در ۲۳بهمن ۱۳۸۶ شروع شد؛ باید با بهره‌گیری از تجویزات گفتمان مقاومت، به شرارت‌ها و ترورهای دشمن صهیونیستی نقطه پایانی می‌گذاشتیم؛ دشمن در پارادایمِ «جنگ موجودیتی» خود گام به گام به جلو آمد اما چون فکر ما در حیطه «تنش» و «مدیریت» آن بود، نتوانستیم دشمن هار و قلاده پاره را متوقف سازیم. محور مقاومت، باور به وجودی بودن جنگ فعلی در این زمان نداشت ولی در سوی دیگر، اسرائیل این جنگ را به بودن یا نبودن خود تعبیر کرد. اسرائیل بنای حذف عاملیت محور مقاومت را در این مقطع داشت درحالی‌که ما در این‌سو بر کنترل تنش تاکید کردیم.
حالا باید از گذشته درس و عبرت گرفت؛ در وهله نخست، باید این جنگ فعلی را «موجودیتی» و «وجودی» دانست و از تقلیل آن به «تنش» دوری جست؛ سپس باید چنان تدبیر و تمهید کرد که دیگر «غافلگیر» نشویم؛ برای غافلگیر نشدن نیاز به پیشدستی در جبهه‌هایی است که احتمال شرارت صهیونیست‌ها می‌رود؛ در همان جبهه‌ها باید فعال شد و به‌جای رویکرد «پدافندی»، رویکرد «آفندی» اتخاذ کند.     

آخرین اخبار از وقایع سوریه

در شرایطی که الجولانی سرکرده ارشد و معروف معارضان سوری دیروز پس از تصرف دمشق، دستورالعملی را ابلاغ کرده بود که تجاوز و تعرض به اماکن عمومی و دیپلماتیک و بقاع متبرکه و اعتاب مقدسه در سوریه ممنوع است اما نیروهای شورشی، به این دستورالعمل وقعی ننهادند و تصاویر منتشره از سوریه نشان از غارت مضیف حرم حضرت زینب(س) و تعرض به سفارت ایران داشت.
اخبار مرتبط با تعرض به سفارت ایران درحالی بود که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در گفت‌وگو با «تهران‌تایمز» تاکید کرد که دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت ایران در دمشق در سلامت کامل به سر می‌برند. طبق گفته بقائی، دیپلمات‌های ایرانی در سفارت ایران در دمشق صبح روز یکشنبه پیش از حمله افراد مسلح ناشناس، ساختمان سفارت را ترک کرده بودند. صبح دیروز شبکه سعودی العربیه تصاویر مربوط به حمله عناصر مسلح به سفارت ایران در دمشق را منتشر کردند؛ به نوشته العربیه، عناصر مذکور اقدام به شکستن شیشه‌ها و بیرون ریختن اسناد و مدارک و ازبین‌بردن لوازم داخل سفارت ایران کرده‌اند. در خصوص امنیت اعتاب مقدسه در سوریه نیز طبق گفته حسین اکبری سفیر ایران در سوریه، تحریرالشام قطعا به مراکز مذهبی حمله نخواهد کرد و حرم‌های شریف در امنیت کامل هستند.
روز گذشته تصاویر تیراندازی شورشیان به سمت خودروهای شهروندان سوری در میدان معربا واقع در دمشق نیز منتشر شد. همچنین اعلام شد که جنگنده‌های صهیونیستی ساختمان اداره مهاجرت و پاسپورت را در دمشق سوریه هدف قرار دادند.
جولانی نیز که سرکرده شاخص شورشیان و معارضان است، روز گذشته در دمشق حاضر شد؛ جولانی همان فردی است که سفارت آمریکا در سوریه در سال۲۰۱۷ برای دستگیری او، ۱۰میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود.