آگاه: جعفر میعادفر دیروز در ابتدای نشست خبری خود ضمن عرض تسلیت شهادت یک نیروی اورژانس در هفته گذشته گفت: ما دو سامانه خیلی مهم را به بهرهبرداری میرسانیم و در کل کشور نصب میشود. این سامانهها تحت وب هستند. سامانه دیگری نیز ایجاد شده است که این سامانه، از مرکز مدیریت بحران کشور رصد میشود و میتواند موقعیت مکانی نزدیکترین آمبولانس و تکنیسین را نمایش دهد. وی افزود: درحالحاضر در شهر تهران سیستم لوکیشنیاب برای شناسایی سریع محل حادثه و یافتن بیماران نصب شده و این طرح در سایر شهرها نیز درحالتوسعه است. این برنامه به کمک تکنولوژی، موقعیت محل حادثه را شناسایی میکند تا آمبولانسها بتوانند بهسرعت به محل برسند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردها، مدیریت هوشمند تفسیر نوار قلب است. همکاران ما در دانشگاههای علوم پزشکی اکنون توانایی شناسایی بیماران سکته قلبی را بهصورت هوشمند و سریعتر دارند. این تجهیزات در چند استان مستقر شده و برنامه داریم که این فناوری در سراسر کشور گسترش یابد.
رییس اورژانس کشور با بیان اینکه بخشی از اعتبار کرونا باقیمانده است، گفت: در نظر داریم که این اعتبار را برای خرید آمبولانس هزینه کنیم. اگر خرید آمبولانس از محل اعتبار باقیمانده کرونا به تایید رؤسای قوا برسد، نسبتبه تامین آمبولانس اقدام میکنیم. اظهار کرد: ما در سازمان اورژانس کشور برای ارتقای زیرساختها تلاش میکنیم. حدود ۱۰۰روز از عمر دولت چهاردهم میگذرد و طی این مدت توانستهایم دو سامانه راهاندازی کرده و بهصورت پایلوت اجرا کنیم.
وی ادامه داد: سامانه «آسایار» یکی از سامانههایی است که طی ۱۰۰روز گذشته راهاندازی شده که بهصورت برخط است. همچنین سامانه «رصد آمبولانسها» از دیگر سامانههای راهاندازیشده طی ۱۰۰روز گذشته از حیات دولت چهاردهم است.
رییس اورژانس کشور با بیان اینکه رصد آمبولانسهای کشور ضروری است، گفت: سامانه رصد آمبولانسهای کشور به مدیران استانی و مدیران شهرستانها اجازه میدهد که موقعیت دستگاههای آمبولانس را رصد کنند. سازمان اورژانس کشور با سامانه رصد میتواند وضعیت تمام آمبولانسها را بررسی کنند.
وی گفت: سههزار و ۳۰۹پایگاه اورژانس در کشور مستقر هستند و سامانه رصد میتواند شرایطی را ایجاد کند که نزدیکترین دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شود و پس از بررسی شرایط و نیاز به نیروی بیشتر، نیروهای بیشتری به محل حادثه اعزام میشوند.
میعادفر با بیان اینکه شناسایی موقعیت متقاضی خدمات ضروری است، خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که فرد متقاضی خدمات نتواند محل دقیق محل حادثه را بگوید یا تماس تلفنی بهدلیل شرایط جسمی وی قطع شود که سازمان اورژانس کشور با همکاری وزارت ارتباطات میتواند از موقعیت دقیق فرد تماسگیرنده مطلع شود. وی با بیان اینکه سامانه «مدیریت تشخیص نوار قلب» را یک شرکت دانشبنیان بومیسازی کرده است، توضیح داد: تکنیسینهای اورژانس میتوانند نوار قلب بیماران را بهواسطه این سامانه بررسی کنند و دیگر نیازی به حضور یک پزشک متخصص نیست. همچنین این سامانه میتواند برای مناطق دورافتاده مورد استفاده قرار گیرد.
رییس اورژانس کشور با بیان اینکه حدود ۹۰ تا ۱۰۰حادثه پرتلفات در کشور اتفاق میافتد، گفت: منظور از حادثه پرتلفات این است که یک حادثه سه فوتی یا پنج مصدوم داشته باشد و در این راستا، تمام حوادث کشور را رصد میکنیم و مداخلات لازم را انجام میدهیم. وی با بیان اینکه اغلب پایگاههای اورژانس کشور در ۶ماهه دوم سال افتتاح میشوند، توضیح داد: طی ۱۰۰روز دولت چهاردهم، ۲۱پایگاه در کشور راهاندازی کردهایم و امیدوارم که تعداد پایگاهها را تا دهه فجر افزایش دهیم. برنامهریزیهای سازمان اورژانس کشور این است که ۱۵۰پایگاه در هر سال افتتاح کنیم.
میعادفر با بیان اینکه آمبولانس از نیازهای نظام سلامت در کشور است، خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت خیرین، یکی از راههای تامین آمبولانس است و در سازمان اورژانس، مجمع خیرین را ایجاد کردهایم و تعدادی آمبولانس در اختیار سازمان اورژانس قرار دادهاند. وی ادامه داد: ۲۰دستگاه آمبولانس که ازسوی خیرین تامین شده بهتازگی وارد نظام سلامت کشور شده است. همچنین ۱۵دستگاه آمبولانس نیز طی چند روز آینده وارد چرخه میشود. ضمن اینکه بررسیها بیانگر این است که ۳۵۰۰دستگاه آمبولانس کشور فرسوده هستند.
ابلاغ مناقصه استفاده ۷۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور
وی درباره مناقصه آمبولانسهای کشور گفت: مناقصه استفاده ۷۰۰دستگاه آمبولانس در کشور را طی چند روز آینده ابلاغ میکنیم. بهطورکلی ۱۷۷دستگاه آمبولانس طی ۱۰۰روز گذشته به سیستم اورژانسی کشور اضافه شده است که از این تعداد ۲۰دستگاه ازسوی خیرین تامین شده است. همچنین ۹۴دستگاه نیز آماده توزیع است.
رییس اورژانس کشور با بیان اینکه اقداماتی در زمینه پرسنلی نیز داشتهایم، افزود: درباره سختی شرایط کار پرسنل اورژانس کشور طی روزهای نخست دولت چهاردهم با وزیر بهداشت گفتوگو کردم و وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر نظارتی وزارتخانه بر این باور هستند که اورژانس، خط مقدم ارائه خدمات است.
میعادفر با بیان اینکه یک درصد از مبالغ فروش خودرو برای خرید خودروی آمبولانس لحاظ شود، گفت: اعتبار ۴.۵همتی برای خرید آمبولانس درنظر گرفته شده است و همچنین درنظر گرفته شده که ۴۰۰میلیارد تومان اعتبار از محل مالیات بر سیگار برای خرید آمبولانس در نظر گرفته شود. وی با بیان اینکه خشونت علیه پرسنل اورژانس افزایش یافته، اظهار کرد: پویش «زخم سفید» را در کشور اجرا میکنیم. درحالیکه پرسنل اورژانس بدون هیچ چشمداشتی خدمات را ارائه میدهد؛ اما شاهد افزایش خشونت علیه آنها هستیم. امیدوارم که اجرای پویش زخم سفید سبب ایجاد یک فضای مناسب برای پرسنل اورژانس شود.