آگاه: سید جلیل حسینی با اعلام این خبر و تاکید بر اینکه اعتبار گروههای پزشکی در گذشته که سرآمد دانش در منطقه بودند باید حفظ شود، افزود: با همراهی و دلجویی و ملاطفت دانشجویان مشکلات برطرف میشود و میتوانیم به ارتقای دانش و مهارت در دانشگاهها دست پیدا کنیم. وی ادامه داد: افزایش ظرفیت ۲۰درصدی علوم پزشکی در سال۱۴۰۰ ازسوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و از سال۱۴۰۱ این افزایش ظرفیت شروع شد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه قرار بود هر سال ۲۰درصد پذیرش ظرفیت پزشکی افزایش یابد، تصریح کرد: اکنون میزان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی به سقف ۷۶درصد و پزشکی به ۷۴درصد رسیده است. حسینی اظهار کرد: این افزایشها مناسب نبود، زیرا دانشجویان در خوابگاهها به جای سه یا چهار نفر، ۱۲نفر حضور داشتند، آموزشها و کلاسها فشرده بوده و با حضور ۲۰۰نفر برگزار میشود. وی با اشاره به اینکه در سال۱۴۰۴ مصوب شده مابقی افزایش ۲۰درصدی در دوره چهارساله گرفته شود، یادآور شد: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی با کمبود منابع مواجه بوده و اعتبار لازم در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فراهم نشد و امسال فقط ۱۰درصد اعتبار پیشبینی شده که هنوز کامل پرداخت نشده است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۲۷ تا ۳۰هزار میلیارد تومان برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم، افزود: حدود ۷۴هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاهها درحال تحصیل هستند. حسینی با بیان اینکه در پذیرشهای سهمیهای مشکلاتی برای دانشجویان ایجاد شده است، گفت: در شرایطی هستیم که جوانان ما حساس و زودرنج بوده و گاهی تصمیم میگیرند از کشور خارج شوند؛ ازاینرو باید روند پذیرش را منطقی کنیم تا افراد راحتتر جذب شوند و مهاجرت نکنند. وی اظهار کرد: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی زیر چهاردرصد است، درحالیکه باید هفت درصد باشد و ضروری است سهم سلامت از تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم. معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاههای علوم پزشکی ۹۵هزار میلیارد تومان بدهی دارند، گفت: اصرار داریم درمورد پرداخت فراگیران پزشکی مشکلی ایجاد نشود و در قانون ۱۴۰۴ این مبلغ بهعنوان ۸۰هزار میلیارد تومان تامین میشود و طرح شغل دستیاران نیز به مجلس داده شده که با رایزنیهای مختلف بودجه آن تامین شده و امید است در صحن مجلس بهصورت قانون دایمی به تصویب برسد، زیرا دستیاران فعالیتهای مختلفی در بیمارستانها دارند؛ ازاینرو باید پوشش مالی خوبی داشته باشند.
۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وضعیت آموزشی کشور این روزها با چالشهایی روبهرو است که موجب بیانگیزگی اساتید و دانشجویان علوم پزشکی شده است، گفت: رییسجمهور و مسئولان این وزارتخانه تلاش دارند تا با رفع مشکلات محیطی شاد و پرانگیزه برای آنها ایجاد کنند.