آگاه: محمدرضا ظفرقندی در اختتامیه همایش «مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز» بخش مهمی از علت مهاجرت نخبگان را متوسط شرایط اقتصادی کشور دانست و اظهار کرد: در حوزه پزشکی افراد بسیاری هستند که کار مشخص، معین و خوبی دارند و در علم و عمل هم رتبه استادی دارند اما مهاجرت میکنند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پزشکانی که به کشورهایی چون آمریکا و کانادا مهاجرت میکنند، افزود: بیشتر آنها مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند چون در آنجا نمیتوانند کار پزشکی کنند زیرا مبنای اقتصادی ندارد.
ظفرقندی تصریح کرد: در حوزه پزشکی شاهد یک سرمایهسوزی هستیم؛ اگرچه در کلان، مهاجرت نخبگان یک سرمایهسوزی است که شاید قابل محاسبه مادی و علمی نباشد و این سرمایهسوزی ازدسترفتن ژنتیک برتر کشور است. ظفرقندی با بیان اینکه مهاجرت نخبگان فقط به مسائل اقتصادی مربوط نمیشود، گفت: از مهمترین کارهایی که باید برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان شود، این است که شرایط تحصیل برای افراد همراه با معیشت، سیاسی و اجتماعی در جامعه نیز فراهم شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تبعیض و فرصتهای نابرابر یکی از علل مهاجرت به شمار میرود، تاکید کرد: اگر فردی شایستگی ورود به دانشگاهی چون تهران را دارد و رتبه لازم را کسب کرده، باید زمینه آن فراهم شود، نه اینکه به دلیل بیعدالتی آموزشی نتواند تحصیل کند. وی موانع و سهمیهها را از موانع عدالت آموزشی برشمرد و بیان کرد: به دلیل بیعدالتی آموزشی و جریان سینوسی که در شرایط سیاسی در کشور وجود دارد، فرد تصمیم به مهاجرت میگیرد. وی ادامه داد: تعداد زیادی از همکاران ما فارغالتحصیل میشوند اما در حوزهای که باید به کار گرفته شوند، امکان بهکارگیری آنها وجود ندارد یا وقتی میخواهد به کار گرفته شود، ملاک رابطه یا ضابطه بوده درحالیکه باید ملاک شایستهسالاری و حرفهای باشد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: زمانی که نخبگان یک کشور خارج شوند، آسیب جبرانناپذیری برای کشور ایجاد میکنند نگاه کردن به حوزه اقتصاد لازم است ولی کافی نیست.
۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
کد خبر: ۹٬۸۳۱
وزیر بهداشت سهمیهها را از موانع عدالت آموزشی برشمرد و گفت: بهدلیل بیعدالتی آموزشی نخگبان تصمیم به مهاجرت میگیرند.
نظر شما