۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴

علاوه‌بر هدف‌گذاری کمّی واقع‌بینانه برای افزایش منابع، چند اقدام کلیدی می‌تواند بهره‌وری کتابخانه‌های عمومی را به‌شدت افزایش دهد.

آگاه: شگفت‌آور است که این تغییرات هنوز عملی نشده‌اند:

خداحافظی با انبار مرکزی 
الگوی خرید متمرکز و انبارداری، هرچند تخفیف قیمتی به همراه دارد، چالش‌هایی جدی ایجاد کرده است: هزینه‌های اضافی، تاخیر در توزیع و کاهش تناسب منابع با نیازهای گوناگون کتابخانه‌ها. با واسطه‌زدایی و بهره‌گیری از فناوری، می‌توان منابع مناسب‌تر را سریع‌تر و با ملاحظات بهتر به کتابخانه‌ها رساند.

ارزیابی مجموعه و وجین 
کتابخانه‌ها به ابزارها و اختیاراتی نیاز دارند که ارزیابی و اصلاح به‌موقع مجموعه منابع را ممکن کنند. افزودن قابلیت ارزیابی به نرم‌افزار کتابخانه‌ها می‌تواند فرآیند وجین را تسهیل کند. بسیاری از کتاب‌های موجود، براساس اصول کتابداری، نیازمند وجین هستند تا جا برای منابع تازه‌تر باز شود.

هماهنگی با رفتار مخاطب 
با تغییر سریع رفتار مخاطبان، کتابخانه‌های عمومی باید در مجموعه‌سازی به قالب‌هایی مانند نسخه‌های الکترونیک، کتاب‌های صوتی و منابع چندرسانه‌ای توجه کنند تا بهتر پاسخگوی نیازها و علایق مردم باشند.

همسوسازی منافع با کتابخانه‌ها 
اجرای طرح‌های موفق جهانی مانند «حق امانت عمومی» که در آن کتابخانه‌ها هر سال مبلغی به نویسندگان آثار پرامانت می‌پردازند، ورود کتاب‌های بهتر به کتابخانه‌ها را تضمین می‌کند. این طرح همچنین باعث می‌شود پدیدآورندگان خودشان مروج امانت کتاب‌هایشان شوند. آغاز این اقدامات و مدیریت تغییر آن می‌تواند تحولی بزرگ در کیفیت مجموعه کتابخانه‌ها ایجاد کند و منابعی شایسته‌تر به مردم عرضه کند.