-
«آگاه» آرایش انتصابات احتمالی را بررسی کرد
زنان و اصلاحاتیها در صف حضور در دولت
این روزها از دولت خبر میرسد که برخی از وزرا و معاونان رییسجمهوری، همکاران خود را تعیین کردهاند و قرار است بهزودی احکام آنها صادر شود، در این بین وزن حضور زنان و اصلاحاتیها در دولت وفاق ملی چشمگیر است. ما براساس سند از جایگاه آنها در دولت پزشکیان سخن به میان میآوریم.
-
استمرار حمایتهای سیاسی و دیپلماتیک آمریکا از جنایات اسرائیل
تروریستهای کت و شلوارپوش آمریکایی
حمایتهای سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از رژیم صهیونیستی تمامی ندارد و این رژیم در سایه همین حمایتها، نسلکشی در غزه را ادامه میدهد.
-
محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی:
ممنوعالکاری به وزارت ارشاد ربطی ندارد
رییس سازمان سینمایی در دولت سیزدهم در برنامه هفت گفت: ممنوعالکاری در هیچ دولتی به وزارت ارشاد ربطی ندارد.
-
جنایت جدید مزدوران اسرائیل در میرجاوه
چرا عبدالحمید از تروریستهای جیشالظلم برائت نمیجوید؟
سه نفر از پرسنل مرزبانی در پی حمله تروریستهای مسلح به نیروهای مرزبانی در شهرستان مرزی میرجاوه از توابع استان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند.
-
«آگاه» مواضع انتخاباتی نامزد جمهوریخواهان آمریکا را بررسی کرد؛
آیا ترامپ به دنبال لغو تحریمهاست؟
رییسجمهوری پیشین آمریکا وعده داد که به محض پیروزی، تحریمهای آمریکا علیه روسیه و ایران را لغو خواهد کرد. «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه گود انتخابات ۲۰۲۴ و رییسجمهوری تکدورهای آمریکا در اظهاراتی که در «کلوپ اقتصادی نیویورک» داشت، دلیل این تغییر رویکرد ۱۸۰درجهای را تاثیر منفی تحریم بر ارزش و جایگاه جهانی دلار عنوان کرد و با اشاره ضمنی به تلاش کشورهایی مانند چین، ایران و روسیه برای استفاده از ارزهای ملی در مبادلات جهانی گفت: خود من یکی از کاربران (ابزار) تحریم بودم... (بعدا هم) از آن علیه کشورهایی که مستحق آن هستند به شکل قدرتمندانهای استفاده خواهم کرد و سپس آنها را لغو میکنم، چون تحریم درنهایت باعث مرگ دلار میشود.
-
گزارش «آگاه» درباره چالشهای اقتصادی دولت چهاردهم را بخوانید
تکرار راه آزموده یا ترسیم مسیر تازه؟
دولت چهاردهم اینک سکاندار امور اجرایی کشور بوده و با آگاهی به عمده بحرانهای داخلی و خارجی عهدهدار این مسئولیت شده است. این دولت در شرایطی کار خود را آغاز میکند که اقتصاد کشور با چالشهای عمدهای دست به گریبان است. یکی از ابرچالشهای پیش روی دولت چهاردهم افزایش رشد اقتصادی است و همچنین کاهش نرخ ۴۰درصدی تورم است.
-
ظهرهوند در گفتوگو با «آگاه»:
بهترین کار رئیس جمهوری شنیدن صحبت مردم است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره سفرهای استانی رییسجمهوری، گفت: موضع رییسجمهوری درخصوص اینکه در سفرهای استانی باید از کلنگزنیهایی که فقط برای خوشآمد مردم صورت میگیرد اجتناب شود، موضع درستی است و من هم با نظر رییسجمهوری کاملا موافق هستم.
-
زمان و مکان آچمز شدن صهیونیستها در دریا
جنگ کشتیها
فرمانده کل سپاه پاسداران روز گذشته در جریان حضور رییسجمهوری در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) برای اولین بار، روایتی از جنگ کشتیها میان ایران و رژیم صهیونیستی ارائه کرد و گفت: «در دریای سرخ و مدیترانه، ۱۴کشتی از ما زدند که نفت صادر نشود.
-
توان نظامی بالای کشورمان در جزایر نازعات
تسلط ایران اسلامی بر دژ دفاعی تنگه هرمز
بازدید اخیر سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه از منطقه نازعات و آشکار شدن توان دفاعی و نظامی بالای ایران اسلامی در این منطقه راهبردی، در سطح منطقهای و جهانی بازتاب وسیعی داشته است. نازعات به مجموعه چهار جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک، ابوموسی و سیری در خلیج فارس در نزدیکی تنگه هرمز گفته میشود. این جزایر بهعنوان دژ دفاعی تنگه هرمز بهشمار میآیند. نازعات ازجمله داراییهای ژئوپلیتیک ایران اسلامی است.
-
دندان تیز کردن ضدانقلاب برای سیاهنمایی علیه فراجا در سالگرد اغتشاشات
ضرورت هوشیاری فرماندهی و نیروهای پلیس
پرسنل و اعضای نیروی انتظامی از خدومترین و شریفترین و زحمتکشترین اقشار جامعه ما هستند؛ نیروهایی جان بر کف که برای تامین و تحکیم امنیت شهروندان و مردم ایران اسلامی، هر خطری را به جان میخرند؛ از رویارویی با اشرار در مناطق مرزی تا مقابله با تهدیدکنندگان جان و مال و نوامیس مردم در نواحی شهری.نیروی انتظامی را که طی سالهای اخیر به فرماندهی انتظامی و بهاختصار «فراجا» تبدیل شده است باید یکی از ارکان ایجاد امنیت مثالزدنی کشور و جامعه ما دانست؛
-
گمانهزنیها در مورد مهمترین دلایل رد یا افزایش قیمت سوخت را بخوانید
اسب زینشده بنزین!
با شروعبهکار دولت چهاردهم و رأی اعتماد مجلس به کابینه، چارهاندیشی برای مباحث کلان کشور، محل بحث و بررسی بوده و گاه نسخههایی غیررسمی از گوشه و کنار پیچیده میشوند. یکی از این عمده مباحث کلان، مسئله بنزین و قیمتگذاری برای آن است که حتی در جریان کارزار انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم به آزمونی سخت برای محک نامزدها تبدیل شد؛ آزمونی که مشخص میکرد، نامزدها برای رفع چالشهای این بخش، چه در سر دارند. با این حال و در گذشته و براساس پیشنهادات کارشناسانه، موضوعاتی از قبیل افزایش تولید بنزین، افزایش قیمت پلکانی، جلوگیری از قاچاق سوخت و تخصیص بنزین به فرد و نه به خودرو مدنظر بوده است و اما همچنان در بر یک پاشنه میچرخد!
-
انتقام از صهیونیستها در حال اجراست!
استراتژی آبپز کردن قورباغه
انتقام ایران از رژیم صهیونیستی بهواسطه ترور شهید هنیه، در جای خود باقی است و گریز و گزیری از آن نیست.
-
بسط گفتمان مقاومت در سراسر فلسطین در حال انجام است
مسلح شدن کرانه باختری؛ کابوس صهیونیستها
موفقیت و پیروزی ایران در گشودن جبهه جدیدی علیه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری؛ این تیتر و عنوان اکثر رسانههای منطقهای و حتی جهانی طی روزهای اخیر است.
-
رجال سیاسی! واقع نگر باشیم
هشدار «عبدیِ اصلاحات» را جدی بگیرید
«میتوانستم مطالب این نامه را بهصورت حضوری با شما در میان بگذارم و جنابعالی هم با روی گشوده همچون گذشته از شنیدن نظرات متفاوت استقبال کنید. اما تصمیم گرفتم آن را عمومی منتشر کنم چراکه موضوع آن امری عمومی است و امید دارم که گفتگوی عمومی در این باب بتواند بهتر راهگشا باشد؛ از این رو، این متن را فتح بابی برای گفتوگو میدانم و امیدوارم که مباحث مشابهی با دیگر نیروها و گرایشهای سیاسی مطرح شود و ثمره آن را کشور ببرد.»
-
زنگنه مطرح کرد
تاکید بر رونق تولید، تک نسخه بهبود شرایط اقتصادی
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «آگاه»، با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با هیات دولت چهاردهم و بیان توصیههای اقتصادی و تاکید بر تقویت تولید در راستای حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: یکی از مهمترین معضلات اقتصادی کشور مربوط به تورم است.
-
گزارش «آگاه» درباره پیدا و پنهان موضعگیریهای ارزی این روزها را بخوانید
سختجانی ارز ۴۲۰۰ تومانی
ماجرای ارز ۴۲۰۰تومانی که روزگاری برای جانگیری معیشت مردم و براساس فرمان جهانگیری خلق شد، در دولت شهید رئیسی جراحی شد و البته روی میز دولت پزشکیان قرار نگرفته، به محل بحث تازهای تبدیل شده است. سید احسان خاندوزی اخیرا در اظهارنظری که چند روز بعد آن را تکذیب شد و ماجرایی جدید را آغاز کرد، گفت که حذف ارز ۴۲۰۰تومانی اشتباه بود.
-
رییسجمهوری در نشست مطبوعاتی مشترک با رهبر ملی ترکمنستان:
امیدوارم توافقات راهبردی به گسترش همکاریها منجر شود
مسعود پزشکیان، رییسجمهوری ایران اسلامی بعدازظهر روز گذشته در نشست مطبوعاتی مشترک با قربانقلی بردیمحمداف، رهبر ملی ترکمنستان اظهار داشت: امروز روز مبارکی برای ما بود که در خدمت رهبر ملی کشور ترکمنستان بودیم و گفتوگوی خوب و موثری بین ما صورت گرفت.
-
رفت و برگشت پرحاشیه علی شریفی زارچی
آقای مدرس دانشگاه، ای کاش رسالت تدریس را بیاموزید
علی شریفیزارچی، مدرس سابق دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف در صفحه مجازی خود اعلام کرده که از مهرماه مجددا در این دانشکده مشغول تدریس میشود؛ البته رییس دانشگاه مذکور در این خصوص حاضر به اعلام موضع تاییدی یا تکذیبی نشده است.
-
آگاه با نگاه تقویت روابط ایران با همسایگان بررسی کرد
اولویتهای دستگاه دیپلماسی در دولت چهاردهم
ایران در دولت سیزدهم به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای درآمد. پیش از آن نیز در سال۲۰۰۵ بود که بهعنوان عضو ناظر به سازمان همکاری شانگهای پیوست و یک سال بعد برای عضویت کامل در این سازمان درخواست داد. این درخواست بحثهای زیادی را دربرداشت و سالها با تاخیر مواجه شد اما سرانجام در بیستویکمین اجلاسیه سران در سال۲۰۲۱، با عضویت کامل ایران موافقت شد.
-
در گفتوگو با دکتر علیرضا شجاعیزند مطرح شد:
دینداری مردم ایران کیفیتر شده است
مسئله دینداری مردم ایران و تحولات آن قبل و پس از انقلاب یکی از مقولاتی محسوب میشود که در مجامع دانشگاهی ما بهطور جدی مورد توجه بوده است. بر همین اساس به بهانه ایام اربعین و رونق مناسک راهپیمایی به سراغ دکتر علیرضا شجاعیزند، استاد جامعهشناسی دانشگاه تربیتمدرس رفتیم تا این موضوع را مورد تحلیل و تبیین قرار دهیم.
-
حالا نوبت کار است...
هفته نفسگیر بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی به پایان رسید و همه اعضای هیات وزیران با رأی نمایندگان مجلس تایید شدند. این اتفاق ۲۶سال پس از کابینه نخست محمد خاتمی یعنی دولت هفتم افتاد.
-
نگاهی به ابعاد سیاسی راهپیمایی اربعین
اربعین؛ مانور قدرت حقطلبان
قلمفرسایی از اربعین و شکوه راهپیمایی شیفتگان آلالله برای رساندن خود به مضجع مطهر سیدالشهداء، با جملهپردازیها و آرایههای مرسوم، شدنی نیست. اینجا باید از دل نوشت.
-
عبدالناصر همتی را بیشتر بشناسیم
از معاونت سیاسی صداوسیما تا وزارت اقتصاد
روند بررسی صلاحیت وزرای دولت چهاردهم چند روزی است که در مجلس بهصورت فشرده در حال برگزاری است و تا چند روز دیگر، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی به شرط دریافت رأی اعتماد از مجلس میشود تا ساختمان «باب همایون» بیستویکمین سکاندار خود در جمهوری اسلامی ایران را بشناسد.
-
بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب در باب تبعات عقبنشینی غیر تاکتیکی در برابر دشمن
غضب الهی
رهبر انقلاب در دیدار اخیرشان با اعضای کنگره شهدای کهگیلویه و بویراحمد در بخشی از سخنانشان هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.
-
گزارش «آگاه» از نخستین جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی را بخوانید:
صفکشی ۱۹ وزیر پیشنهادی برای رأی
به گزارش خبرنگار گروه سیاست آگاه؛ هفدهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز گذشته با دستور بررسی خطمشی و اصول کلی کابینه دولت و همچنین سوابق و صلاحیت وزرای پیشنهادی، به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد؛ جلسهای که پزشکیان پاستورنشین را باز هم به جمع نمایندگان مجلس بازگرداند تا اینبار به همراه ۱۹وزیر پیشنهادی خود، ارکان دولت را در آزمون رأی اعتماد مجلس قرار دهد.
-
محمد الضیف؛ کابوس صهیونیستها
آقای نابغه زنده است
صهیونیستها چندی پیش مدعی شدند، ساختمان محل جلسه «محمد الضیف» فرمانده شاخه نظامی حماس و مغز متفکر عملیات طوفانالاقصی را بمباران کردهاند و او را به شهادت رساندهاند، اما حالا «اسامه حمدان» از مقامات حماس با قطعیت از زنده بودن محمد الضیف خبر میدهد؛ خبری که رویای صهیونیستها را بر باد داد.
-
گرههای ذهنی مردم را برطرف کنیم
در دنیا بیشترین تسهیلات به فرزندآوری داده میشود
دکتر امیرحسین بانکیپور فرد، نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم و دوازدهم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است که پرچمدار طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و رییس کمیسیون مشترکی با همین عنوان نیز بود. او در زمینه جوانی جمعیت و اتفاقات پیرامونی آن و طرح مجلس نکات بسیاری دارد که برخی از آنها در این گفتوگو مورد اشاره قرار گرفته است.
-
ارزیابی فهرست وزرای پیشنهادی در گفتوگو با یک فعال حوزه سیاسی و زنان؛
انتظار داشتیم با ترکیب جوانتری از کابینه روبه رو شویم
زهرا نژادبهرام، فعال سیاسی در گفتوگو با آگاه، درباره معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس، گفت: با اعلام اسامی کابینه میتوان گفت که دولت چهاردهم فعالیت خود را بهصورت رسمی آغاز کرد. سرانجام بعد از فعالیت کمیتهها، کارگروهها و تلاشهایی که بیش از ۴۵۰نفر در این امر انجام دادند دولت چهاردهم توانست لیست خود را تهیه کند. وی افزود: اینکه بنده به چه اندازه با این لیست موافق یا همراه هستم یک بحث است و اینکه بالاخره لیست منتشرشده در اختیار مجلس قرار گرفت و مجلس هم مکلف است باتوجهبه توصیههای رهبری حداکثر تعامل را با دولت داشته باشد، بحث دیگری است.