آگاه: صادق ستاریفرد درباره شیوع آنفلوآنزا در مدارس اظهار کرد: شیوع این بیماری همیشه در فصل سرد سال اتفاق میافتد و ابتلای دانشآموزان به بیماریهای فصلی همواره وجود دارد و امسال نسبتبه سالهای گذشته گزارش نگرانکننده در این زمینه نداشتیم. وی تصریح کرد: مطابق معمول و براساس دادههایی که از اقصینقاط کشور بهویژه مناطق سردسیر دریافت میشود، اکنون وضعیت شیوع این نوع بیماری نگرانکننده نیست. معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزشوپرورش افزود: نحوه مواجهه مدارس با همهگیری آنفلوآنزا بهطور مشخص ازسوی وزارت آموزشوپرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است. ستاریفرد یادآور شد: براساس این ابلاغیه، اگر احیانا در یک نقطه از کشور و در یک مدرسه همهگیری بیماری را شاهد باشیم، به افراد چگونگی مواجه شدن با این مسئله آموزش داده شده است و باید به گونهای تدبیر شود که دچار یک همهگیری گسترده و فراگیر نشویم. وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت همکاری خوبی با وزارت آموزشوپرورش دارد و شرایط مدیریت شده است. اکنون هم که فصل امتحانات دانشآموزان است، جای نگرانی نیست.
این روزها میزان مبتلایان به آنفلوآنزا با علائم شدید روبه افزایش است. این افزایش را وزارت بهداشت هم تایید میکند. بیماری که هرساله با سردشدن هوا شیوع پیدا میکند؛ بنابراین باید با انجام اقدامات پیشگیرانه از شیوع و اپیدمی این بیماری جلوگیری شود.بیماری آنفلوآنزا شایعترین بیماری عفونی و سریعالانتقالترین بیماری با این طیف گسترده است؛ وقتی بیماری آنفلوآنزا در جامعه شایع میشود اجتناب و دوری کردن از آن سخت میشود ولی استفاده از راههای پیشگیری برای جلوگیری از ابتلا بهویژه در میان دانشآموزان بسیار موثر هستند. در این شرایط، دانشآموزان با فاصلههای کم در کلاس درس مدارس قرار میگیرند که این موضوع باعث افزایش این بیماری میشود و باید با آموزش صحیح به دانشآموزان بهویژه در مقطع ابتدایی از شیوع آن کاسته شود؛ درواقع باتوجهبه شیوع بیماری آنفلوآنزا در بین جمعیت دانشآموزی لازم است که اقدامات پیشگیرانه بهمنظور جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان به این بیماری در میان دانشآموزان و در همه مدارس انجام شود. در این راستا، تشویق و ترغیب دانشآموزان و معلمان به شستوشوی مداوم دستها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ تا ۳۰ثانیه و تشویق و ترغیب آنها در زمینه دست نزدن به چشمها، بینی و دهان هنگام بیمار بودن در زمانی که دستها آلوده هستند، از مهمترین موارد پیشگیری از آنفلوآنزاست که از سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده است. پیش از این قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیماران مبتلا به بیماریهای زمینهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، کلیوی ریوی و کبد، کودکان و سالمندان در گروه پرخطر آنفلوآنزا هستند، گفت: به بیمارانی که در گروه پرخطر قرار دارند، توصیه میشود حتما در شروع فصل سرما و همهگیری، واکسن تزریق کرده و با بروز علائم بیماری آنفلوآنزا، فورا به پزشک مراجعه کنند.
۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۱۰٬۲۰۰
معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزشوپرورش گفت: شیوهنامه بهداشتی مقابله با آنفلوآنزا در مدارس ابلاغ شد تا از همهگیری این بیماری در میان دانشآموزان جلوگیری شود.
نظر شما