۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
کد خبر: ۱۰٬۳۱۲

 گروهی از محققان انستیتو علم و فناوری کره جنوبی یک تراشه یکپارچه مبتنی بر مموری رزیستور(memristor-based integrated chip)  ابداع کرده‌اند که از شیوه فرآوری اطلاعات در مغز را تقلید می‌کند.

تراشه‌ای که از مغز تقلید می‌کند

آگاه: محققان به رهبری پروفسور «شینهیان چوی» و «یونگ گیو یون» نسل جدید تراشه نورومورفیک را ابداع کرده‌اند که درحقیقت یک نیمه رسانای بسیار کوچک با قابلیت اصلاح اشتباهات خود است.
تراشه مذکور هم‌اکنون آماده استفاده در دستگاه‌های مختلف مانند دوربینهای امنیتی هوشمندی است که به‌طور لحظه‌ای و بدون اتکا به سرور ابر رایانشی فعالیتهای مشکوک را ردیابی و تحلیل می‌کنند.
این تراشه رایانشی به‌دلیل توانایی برای یادگرفتن و اصلاح اشتباهاتی که به‌دلیل کاراکترهای غیرایده آل، یک چالش در دستگاه‌های نورومورفیک، به وجود می‌آیند، قابل‌توجه است؛ برای مثال، این تراشه هنگام پردازش پخش زنده ویدیو می‌تواند به‌طور خودکار اشیای متحرک را از پس‌زمینه جدا کند و جالب آنکه عملکرد آن با گذر زمان ارتقا می‌یابد.
این تراشه خودآموز با دستیابی به دقتی مشابه شبیهسازی‌های رایانشی در پردازش عکس، قابلیت‌های خارق‌العاده خود را نشان داد. کلید اصلی موفقیت محققان در این تحقیق در ایجاد سیستمی نهفته که نه‌تنها مورد اعتماد است، بلکه عملکرد خوبی دارد.
به‌طور دقیقتر قلب این نوآوری یک دستگاه نیمه رسانا نسل آینده به نام مموری رزیستور است. این دستگاه ویژگی‌های مقاومتی مختلفی دارد که نقش سیناپسها در شبکه‌های عصبی را تقلید و قابلیت ذخیرهسازی و رایانش همزمان داده‌ها را مانند عملکرد سلول‌های مغز انسان فراهم می‌کنند.
این تحقیق در نشریه نیچر الکترونیکس منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.