۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
کد خبر: ۱۰٬۳۷۱

بیان دستاوردها؛ درمان بیماری ناامیدی

سید هادی عظیمی ـ آگاه مسائل فرهنگی

امروزه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه، تقویت روحیه امید و امیدآفرینی، به‌ویژه در میان جوانان و نوجوانان است. دشمنان انقلاب اسلامی و اسلام، با هدف تضعیف ایمان و مقاومت مردم، تمام تلاش خود را بر ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه متمرکز کرده‌اند.

آگاه: رهبر انقلاب اسلامی بارها نسبت‌به این موضوع هشدار داده و در بیانی روشن فرموده‌اند:
«کاری که دشمن می‌خواهد بکند، این است که یأس را بر دل‌ها حاکم کند و هرکس به گونه‌ای مأیوس باشد: دانشجو یک‌طور، دانش‌آموز یک‌طور، کارگر یک‌طور، روحانی یک‌طور، کاسب یک‌طور، اداری یک‌طور، مسئول دولتی یک‌طور، مسئول بلندپایه یک‌طور. هرکدام روش‌هایی دارند؛ ما از نزدیک می‌بینیم. روش‌هایی دارند که حتی برخی از مسئولان بلندپایه را هم در یک کشور مأیوس کنند. ما مسئولانی را از کشورهای دیگر می‌بینیم که گاهی با ما صحبت می‌کنند، دلشان پر از یأس است».
این سخن گویای برنامه‌ریزی گسترده و سازمان‌یافته دشمن برای ترویج ناامیدی در میان اقشار مختلف جامعه است. راهکار اصلی برای مقابله با این توطئه، تزریق امید به جامعه از طریق بیان دستاوردها و پیشرفت‌های حاصل‌شده در عرصه‌های گوناگون است. همان‌گونه که یک کوهنورد اگر پیشرفت خود را در مسیر صعود نبینید، دچار یأس شده و از ادامه راه بازمی‌ماند اما اگر به مسیر طی‌شده نگاه کند و پیشرفت خود را مشاهده کند، انگیزه مضاعفی برای ادامه راه پیدا می‌کند. رسانه‌های دشمن با تحریف حقایق و نمایش وارونه‌ای از واقعیت‌ها، سعی در القای عقب‌ماندگی و ناامیدی دارند؛ بنابراین، ضروری است که برای اقشار مختلف جامعه، دستاوردها و پیشرفت‌ها به‌درستی تبیین شده تا روحیه امیدواری در آنان تقویت شود. رهبر انقلاب در این زمینه تاکید می‌فرمایند: «نگاه کنید ببینید در منطقه‌ای که مورد بحث شماست، مخاطبتان چه زبانی نیاز دارد. به هر تقدیر باید مانع شوید که یأس در دل‌ها راه پیدا کند.»
به عنوان مثال، در جامعه ما قشری مذهبی و فرهنگی وجود دارد که نسبت‌به مسائل دینی حساسیت ویژه‌ای دارد و با مشاهده حملات فرهنگی دشمنان، ممکن است دچار یأس و ناامیدی شود. برای این گروه، باید از تاریخ مظلومیت و مقاومت شیعیان و اقتدار کنونی آنان سخن گفت. از بیداری‌های اسلامی تا حضور میلیونی در راهپیمایی اربعین حسینی، از آمار شرکت‌کنندگان در برنامه‌های اعتکاف و احیای شب‌های قدر، از حضور پرشور در حرم‌های مطهر اهل‌بیت(ع) و اردوهای راهیان نور یاد کرد.
برای گروه دیگری از جامعه که گرایش‌های ملی‌گرایانه دارند و دوران پهلوی را برتر از دوران حاضر می‌پندارند، باید از پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه‌های دفاعی و صنعتی، استقلال سیاسی و مشارکت‌های مردمی سخن گفت تا آنان نیز نسبت‌به آینده این مرز و بوم امیدوار شوند.
همچنین، جوانان و نوجوانانی که از مشکلات و ضعف‌های جوامع غربی بی‌اطلاع هستند و دچار خودتحقیری و خودباختگی شده‌اند، باید با واقعیت‌های موجود در کشورهای مختلف آشنا شوند تا از یأس و ناامیدی کاذب رهایی یابند؛ در پایان، کلید درمان بیماری ناامیدی، بیان دستاوردها و پیشرفت‌ها، آشکارسازی حقایق تاریخی و مقایسه‌های درست است تا افراد با شناخت واقعی از وضعیت موجود، دچار خطا در محاسبات نشوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.