دونالد ترامپ، رییس‌جمهور جدید آمریکا، فرمان اجرایی را امضا کرد که پرونده‌های مربوط به ترور جان‌اف‌کندی، رییس‌جمهور اسبق آمریکا را از طبقه‌بندی سری، خارج کرد. جان‌اف کندی، سی‌وپنجمین رییس‌جمهور ایالات‌متحده، در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در جریان تجمعی در دالاس، تگزاس ترور شد. بر اساس این پرونده، کمیسیون ویژه‌ای که برای تحقیق در مورد این ترور تشکیل شده بود -که بیشتر به‌عنوان کمیسیون وارن شناخته می‌شود- به این نتیجه رسید که کندی ازسوی «لی هاروی اسوالد» کشته شد که این فرد هم دو روز بعد به ضرب گلوله کشته شد.

ردپای رژیم اسراییل در ترور رییس‌جمهور آمریکا

آگاه: هنوز بعد از چندین دهه، درخصوص انگیزه‌های عاملان قتل کندی در محافل سیاسی و رسانه‌ای آمریکایی مباحثه وجود دارد؛ نظریه غالب آن است که لابی صهیونیستی در پشت‌پرده این ترور است. کندی رییس‌جمهوری بود که می‌خواست برنامه هسته‌ای اسراییل را کنترل کند. گفته می‌شود او دستور داده بود که رآکتور دیمونای اسراییل مورد بازرسی قرار گیرد تا ببینند آیا بمب اتمی در آن وجود دارد یا خیر؟
در همین زمینه، «کوین برت» مفسر سیاسی آمریکایی معتقد است که اسراییل در پشت ترور جان اف کندی، رییس‌جمهوری سابق آمریکا بود، چراکه وی مخالف طرح‌های اسراییل برای تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای در خاورمیانه بود. «برت» می‌گوید: اسراییلی‌ها، افراط‌گرایان متعصبی هستند که هرجا می‌خواهند، می‌توانند بروند و باید بسیار سخت، سرکش و تهاجمی رفتار کنند. اسراییلی‌ها برای پیشبرد اقدامات و اهداف‌شان، از انجام هیچ کاری ابایی ندارند؛ از ترور رییس‌جمهور آمریکا تا استفاده از تسلیحات اتمی علیه مردم غیرنظامی.

معمای «لی هاروی» و «جک روبی»
اما «لی هاروی» فردی بود که گفته می‌شود «کندی» را ترور کرده است. پس از دستگیری وی، یک فرد اسراییلی به نام «جک روبی» به «لی هاروی» در حین انتقال به زندان، شلیک کرد. پس از آن، «جک روبی» نیز در شرایطی مرموز جان خود را از دست داد!
در سال۲۰۱۷ پایگاه خبری اماراتی «ایلاف» طی گزارشی با اشاره به انتشار اسناد محرمانه سفر «جک روبی» قاتل «لی هاروی» متهم اصلی ترور «کندی» رییس‌جمهوری پیشین آمریکا به سرزمین اشغالی از دست داشتن تل‌آویو در ترور «کندی» خبر داد.
پایگاه خبری ایلاف اعلام کرد: اسناد منتشره از مسافرت «جک روبی» قاتل «لی هاروی» مظنون به ترور کندی، به اسراییل در سال۱۹۶۲ شک‌برانگیز است؛ اسراییل در آن مقطع زمانی، مخالف مذاکرات «کندی» و «جمال عبدالناصر» رییس‌جمهور مصر بود و احتمالا افرادی را برای قتل «کندی» اجیر کرده است.
همه این فعل و انفعالات نشان می‌دهد که لابی صهیونیستی پشت‌پرده ترور «کندی» بوده است و صهیونیست‌های متنفذ در ساختار حاکمیتی آمریکا، افرادی از سرویس مخفی آمریکا و سازمان سیا را برای ترور «کندی» رییس‌جمهور آمریکا در سال ۱۹۶۳ اجیر کرده بودند. باید در نظر داشت که احتمال نقش‌آفرینی اسراییل در ترور کندی، یک ظن و فرضیه قوی در میان آمریکایی‌هاست. زمانی که کندی از طرف حزب دموکرات برای ریاست‌جمهوری آمریکا انتخاب شده بود یک روزنامه راست‌گرای اسراییلی نوشته بود که او هرگز یهودی‌ها را دوست ندارد و میانه‌ای هم با صهیونیست‌ها ندارد. کسانی که در داخل آمریکا، اسراییل را در پشت‌پرده ترور کندی می‌دانند معتقدند که او در اوج جنایات و تجاوزکاری‌های اسراییل در اراضی اشغالی فلسطین، تلاش‌هایی برای متعادل کردن شرایط فلسطینی‌ها داشته و از طرف دیگر، مخالف برنامه تسلیحات هسته‌ای اسراییل بوده است. نکته دیگر آنکه قبل از آن ترور موفق، دست‌کم دو بار دیگر به جانِ «کندی» سوءقصد شده بود اما ناکام مانده بود. شواهدی وجود دارد که در پشت‌پرده آن دو سوء‌قصد نیز عناصر صهیونیستی حضور داشتند. نکته قابل‌تامل آنکه اسناد افشاشده در سال‌های بعد نشان داده‌اند که سرویس مخفی آمریکا تلاش کرده شواهد مربوط به سوءقصد دوم به «کندی» را که در شیکاگو اتفاق افتاده از عموم پنهان کند.

بیش از ۶۰ سال لاپوشانی!
از سال۱۹۶۳ که ترور کندی رخ داد، بیش از ۶۰سال می‌گذرد و طی این بیش از ۶دهه، دولت‌های آمریکا اعم از دموکرات و جمهوریخواه به بهانه‌های مختلفی اعم از محافظت از منافع امنیت ملی، ادامه تحقیقات و... اطلاعات مربوط به این ترور را از عموم مخفی کرده و به هر فرضیه‌ای که در آن فضای ابهام مطرح‌شده برچسب «توهم توطئه» زده‌اند. گفته می‌شود درحال‌حاضر ۱۴هزار سند محرمانه درباره ترور «کندی» وجود دارند که هنوز علنی نشده‌اند. همین موضوع باعث شده روایت‌های رسمی واشنگتن درخصوص مسئله همواره ازسوی عموم به دید تردید و شک نگریسته شود. میزان بی‌اعتمادی به هیات حاکمه آمریکا در این پرونده به حدی است که بعد از امضای فرمان ترامپ بسیاری از کاربران در فضای مجازی پیام‌هایی با این مضمون منتشر کرده‌اند که آنچه قرار است منتشر شود نیز احتمالا فریبی دیگر برای فیصله دادن به یک پنهان‌کاری حکومتی باشد. 
روایت‌های رسمی می‌گویند قاتل فردی به نام «لی هاروی اسوالد» است اما او نه از کسی دستور گرفته و نه از این ترور انگیزه‌های سیاسی و حزبی داشته است. این سوال از آن زمان اذهان بسیاری را به خود مشغول کرده که «لی هاروی» چگونه توانسته بدون کمک گرفتن از هیچ سازمان، نهاد و تشکلی تمامی لایه‌های امنیتی سیا، اف‌بی‌آی و گارد ریاست‌جمهوری را دور بزند و اقدام به ترور کند؟ راز دوم، ترور خودِ «لی هاروی» دو روز بعد از قتل کندی است. این ماجرا، شبهات درباره ماجرای ترور اول را دو چندان کرد. ادگار هوور، رییس وقت اف‌بی‌آی بعد از کشته شدن «لی هاروی» در یادداشتی نوشت که نمی‌توان عموم مردم را متقاعد کرد که او عامل اصلی ترور کندی بوده است.
جان‌اف کندی، سی‌وپنجمین رییس‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا جمعه ۲۲نوامبر ۱۹۶۳ در ساعت ۱۲:۳۰ ظهر به وقت تگزاس در شهر دالاس در ایالت تگزاس ترور شد. این اتفاق زمانی رخ داد که کندی به همراه همسرش، ژاکلین و جان کانلی، فرماندار ایالت تگزاس و همسر وی، نلی کانلی سوار بر خودروی رو باز ریاست‌جمهوری و درحال عبور از محله دیلی پالازا بودند. در این لحظه صدای حداقل دو گلوله شنیده شد که در مقابل صدها تن از مشایعت‌کنندگان، یکی صورت رییس‌جمهوری را هدف قرار داد و دیگری بر قلب فرماندار تگزاس نشست. ماموران امنیتی خودروی رییس‌جمهوری را به‌سرعت به نزدیک‌ترین بیمارستان منتقل کردند، آن هم درحالی‌که ژاکلین کندی وحشت‌زده در تلاش بود از روی خودروی درحال حرکت خود را نجات دهد. هنگامی که خودروی ریاست‌جمهوری به بیمارستان رسید، کندی در اثر برخورد مستقیم گلوله به سرش درگذشته بود. وی بعد از آبراهام لینکلن، جیمز گارفیلد و ویلیام مک‌کنلی، چهارمین رییس‌جمهوری آمریکا و درعین‌حال مشهورترین آنان بود که در هنگام زمامداری ترور شد. با مرگ کندی، معاون وی «لیندون جانسون» به ریاست‌جمهوری رسید؛ آن هم در هواپیمایی که جسد رییس‌جمهوری قبلی را به واشنگتن منتقل می‌کرد و در کنار ژاکلین کندی با لباس‌های خونین ایستاده بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.