آگاه: سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در مصاحبه با برنامه صف اول تلویزیون ضمن تبیین و تشریح تحولات نظامی در منطقه غرب آسیا، گفت: تحولات اخیر با عملیات طوفان الاقصی که ازسوی حماس طراحی و اجرا شد، آغاز شد و همانگونه که مقام رهبری فرمودند این شکست ترمیمپذیر نیست و امروز همگان میبینند که این شکست جبرانناپذیر است.
سردار حاجیزاده، در ادامه به تشریح جزئیات عملیات وعده صادق۱ در فروردین سال جاری و وعده صادق۲، پرداخت و با اشاره به خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران، گفت: این اقدام ناشی از تصور نادرست آنان بود که فکر میکردند ایران بهدلیل پرهیز از جنگ، اقدامی مستقیم انجام نخواهد داد. این عملیات براساس تصمیم اجماعی انجام شده و خطوط قرمز مشخصی وجود دارد که رژیم صهیونیستی نتوانسته است آنها را بهدرستی تشخیص دهد.
وی همچنین به انجام دو عملیات وعده صادق دیگر اشاره کرد و گفت: بزرگترین عملیات موشکی بالستیک جهان ازسوی جمهوری اسلامی ایران انجام شد و این نشاندهنده قدرت ما برای دفاع از مردم و نظام است. وی همچنین به حضور چهار ناو آمریکایی در سواحل مدیترانه و دریای سرخ اشاره کرد و گفت: این ناوها برای دفاع ضد بالستیک به منطقه اعزام شده بودند. سردار حاجیزاده تاکید کرد که تمامی شبکههای راداری کشورهای منطقه در این زمینه یکپارچه عمل کردند و این نشاندهنده توانمندیهای بالای جمهوری اسلامی ایران در عرصه دفاعی است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه، به تشریح جزئیات عملیات موشکی اخیر ایران پرداخت و گفت: این عملیات در شرایطی انجام شد که تمامی اطلاعات راداری ما بهصورت یکپارچه و در قالب سنتکام در اختیار آمریکا قرار گرفته بود. اگر ما یک موشک بالستیک از شیراز شلیک میکردیم، لحظاتی بعد اطلاعات آن از طریق خلیجفارس به رژیم صهیونیستی و اردن منتقل میشد. وی با تاکید بر موفقیتهای حاصلشده در این عملیات، افزود: بیش از ۷۵درصد موشکهای ما به هدف اصابت کردند و این شلیکها بهصورت زنده برای جهانیان پخش شد. انبوهی از موشکها وارد سرزمینهای اشغالی شدند و این نشاندهنده شکست بزرگ رژیم صهیونیستی در دفاع از خود بود.حاجیزاده همچنین به سیستم پدافندی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: در حین شلیک موشکها، آنها دستپاچه شروع به شلیک موشکهای ضد بالستیک کردند و برخی از این موشکها به اشتباه به یکدیگر اصابت کردند. این موضوع نشاندهنده فروپاشی سیستم پدافندیشان بود. وی در ادامه افزود: بسیاری از خسارتها بهدلیل شلیکهای خودشان بوده و برخی دیگر نیز ناشی از عدم توانایی آنها در مقابله با حملات ما بود. در عملیات قبلی، ناوهای آمریکایی تنها موفق به شلیک هشت موشک از ۱۵۰موشک آماده شده بودند، درحالیکه ما در عملیات اخیر ۷۵درصد موفقیت داشتیم.سردار حاجیزاده در اظهارات اخیر خود به تشریح جزئیات عملیات اخیر این نیرو پرداخت و گفت: در مرحله اول عملیات، از پهپادها و سامانههای کروز استفاده کردیم. یکی از نکات مهم برای ما این بود که نمیدانستیم آیا دشمن ممکن است عملیات پیشدستانهای انجام دهد یا در حین عملیات اقداماتی انجام دهد. وی افزود: ما اطلاعات دقیقی از تعداد و نوع هواپیماهای دشمن داشتیم و بر این اساس تصمیم گرفتیم که با ارسال هواپیماهای بدون سرنشین خود، آنها را درگیر کنیم. به نظر میرسید که اولویت دشمن مقابله با ما باشد و نه درخواست کمک. بنابراین، ما هفت تا هشت ساعت آنها را مشغول کردیم تا بتوانیم بهراحتی موشکهای بالستیک خود را شلیک کنیم.
سردار حاجیزاده ادامه داد: پس از انجام عملیات، نیروهای ما به مقرهای خود بازگشتند و درحالیکه برخی از آنها استراحت میکردند، پهپادها و هواپیماهای دشمن هنوز درگیر بودند. این خود یک تاکتیک موفقیتآمیز بود که نشاندهنده تواناییهای جمهوری اسلامی ایران در مدیریت عملیاتهای نظامی است. فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین به موفقیتهای اخیر این نیرو در عملیاتهای وعده صادق اشاره کرد و خاطرنشان کرد که وعده صادق۳ بهزودی محقق خواهد شد.
دشمنان قادر به مدیریت درگیریها نیستند
وی با اشاره به تهدیدات خارجی گفت: آمریکاییها و صهیونیستها بهدنبال امتیازات هستند و تهدیدات آنها بیشتر جنبه روانی دارد. ما باید آماده جنگ باشیم که جنگ نشود و مطمئن هستیم که دشمنان قادر به مدیریت درگیریها نیستند.
سردار حاجیزاده در ادامه تاکید کرد که نگرانی درباره جنگ بیمورد است و مشکلات اصلی کشور در حوزه اقتصاد است که نیاز به توجه ویژه دارد. وی از ملت ایران خواست که نگران نباشند و بر اهمیت تقویت حوزه اقتصادی تاکید کرد. سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در خصوص آمادگی ایران برای مقابله با تهدیدات اظهار کرد: این نیرو برای هرگونه درگیری احتمالی آماده بوده است. وی ادامه داد: در گذشته، ما واردکننده تسلیحات دست دوم کشورهای قدرتمند بودیم اما امروز به صادرکننده تسلیحات تبدیل شدهایم. سامانههای پدافندی که تولید میکنیم، دارای فناوریهای پیشرفته و پیچیدگی بیشتری هستند. ما اکنون توانایی صدور سامانههای پدافندی را داریم و در حوزه هستهای نیز به توانمندیهای قابلتوجهی دست یافتهایم. وی گفت: اگر نسخهای که برای حل مشکلات معیشتی مردم دنبال میشود، نسخه بانک جهانی باشد، آنها باید ترک شود، زیرا این روش به درد کار نمیخورد. ابتدا باید در ذهن خود باور کنند که میتوانند مشکلات را حل کنند و برنامه و طرح داشته باشند. وی همچنین به استعدادهای موجود در کشور اشاره کرد و گفت: ما با دوهزار شرکت دانشبنیان همکاری داریم اگر مدیران قوی و توانمندی به کار بیایند و باور داشته باشند که میتوانند کارها را پیش ببرند، میتوانیم به موفقیتهای بیشتری دست یابیم.
کمک صنایع نظامی به خودروسازی
سردار حاجیزاده به مشکلات ناشی از تحریمها در سالهای ۹۷ و ۹۸ اشاره کرد و افزود: در آن زمان، تعداد زیادی خودرو به دلیل نقص قطعه در پارکینگ ایران خودرو جمع شده بود. وزارت دفاع با کمک به تولید قطعات داخلی، این مشکل را حل کرد. وی تصریح کرد: نیروی هوافضای سپاه هیچگونه مشکلی در حوزه فناوری ندارد و همکاری با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها نقش مهمی در موفقیتهای این نیرو دارد. وی همچنین به رونمایی از شهرهای زیرزمینی اشاره کرد و گفت: اگر از امروز هر هفته یک رونمایی از یک شهر موشکی داشته باشیم، تا دو سال آینده تمام نخواهد شد.فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به بیانات مقام رهبری، گفت: شرایط ما در حوزه قدرت نظامی عالی است و مردم نباید نگران تهدیدات باشند. ما باید بر تقویت اقتصاد کشور تمرکز کنیم. وی همچنین خاطرنشان کرد که هیچکس نباید از تهدیدات خارجی نگران باشد و تاکید کرد که توان دفاعی کشور روزبهروز افزایش مییابد.سردار حاجیزاده به بررسی پیشرفتهای ایران در حوزه پهپادها و سامانههای موشکی پرداخت و با اشاره به ابتکارات کشور در این زمینه گفت: ما در حوزه پهپادی ابتکارات زیادی داشتهایم. اگرچه پهپادها نخستینبار ازطریق ایران ساخته نشدهاند اما تنوع و کیفیت آنها به حدی رسیده که برخی از مدلها اختراعات ایرانی محسوب میشوند.سردار حاجیزاده به رونمایی از پهپاد جدیدی با نام۳۵۸ اشاره کرد و افزود: این پهپاد در واقع یک سامانه پدافندی است که با موتور بهجای سوخت جامد طراحی شده و قادر است تا ۱۲۰کیلومتر را پوشش دهد. این اختراع ایرانی است و کشورهای دیگر از توانمندیهای ما الگوبرداری کردهاند.
توسعه سامانههای موشکی پدافند ضد بالستیک
سردار حاجیزاده همچنین به پروژههای دفاعی کشور اشاره کرد و گفت: درحالحاضر، ما در حال توسعه سامانههای موشکی پدافند ضد بالستیک هستیم. این پروژه از سه سال پیش آغاز شده و امیدواریم سال آینده اولین محصولات آن آماده شود. هدف ما تجهیز تهران و برخی شهرهای بزرگ به سیستمهای دفاعی پیشرفته است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه به توانمندیهای موشکی ایران اشاره کرد و گفت: ما درحالحاضر قادر به تولید موشکهایی با برد دوهزار کیلومتر هستیم و از نظر فنی هیچ محدودیتی نداریم. اگر تهدیدی از سوی آمریکا وجود داشته باشد، ما میتوانیم با موشکهای ارزانقیمت به اهداف که در نزدیکی ما دارد ضربه بزنیم. وی همچنین به وضعیت مقاومت در غزه و یمن پرداخت و گفت: درحالیکه غزه به دلیل محاصرهها با محدودیتهایی مواجه است، اما ما شاهد پیشرفتهای چشمگیری در حوزه موشکی و پهپادی این مناطق هستیم. این نشاندهنده عزم و اراده مردم این کشورها برای دستیابی به توانمندیهای دفاعی است. سردار حاجیزاده با اشاره به قدرت نظامی ایران افزود: مردم باید اطمینان داشته باشند که هیچ اتفاقی نمیتواند به ما آسیب بزند و به لطف الهی، ما از نظر دفاعی قوی هستیم. وی همچنین به دقت موشکهای تولیدشده در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: در عملیات وعده صادق۲، یکی از اهداف ما که چندان به آن توجه نشده یگانهای زرهی ارتش رژیم صهیونیستی در باریکه غزه بود که با دقت بسیار بالا در وسط غزه مورد هدف قرار گرفت. نیروهای پیاده و زرهی رژیم صهیونیستی در آن منطقه حضور داشتند و ما توانستیم به دقت آن نقطه را هدف قرار دهیم. فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: این مسیر برای افزایش دقت موشکها ادامه دارد. موشکهای قدیمی که در انبار داریم نیازمند دقتافزایی هستند و ما عزم خود را جزم کردهایم که در این زمینه کم نخواهیم گذاشت.سردار حاجیزاده در پایان قول داد که با تلاش مستمر، توانمندیهای دفاعی کشور بهبود خواهد یافت و از ملت شریف ایران خواست تا به این تلاشها اعتماد داشته باشند.
نظر شما