بالاخره زمان موعود فرارسید و سربازان و مریدان «سیدین مقاومت» خود را برای مراسم باشکوه وداع با دو عالم وارسته و نستوه، سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین آماده می‌کنند تا بار دیگر حماسه‌ای از جنس مقاومت در لبنان ثبت و به دنیا مخابره شود. آیین تشییع پیکر دبیرکل فقید حزب‌الله لبنان و رییس فقید شورای اجرایی حزب‌الله روز یکشنبه ۵اسفند با حضور هیات‌های رسمی و مردمی از ۷۹کشور جهان برگزار خواهد شد تا تجلی بخش بُعد منطقه‌ای و بین‌المللی این آیین تاریخی باشد.

چشم‌ها در انتظار آخرین دیدار سید

آگاه: «علی ضاهر» از مسئولان ارشد حزب‌الله ضمن اعلام این خبر گفته بود: مجموعه ورزشی کمیل شمعون محل گردهمایی اصلی است و هرچند گنجایش همه شرکت‌کنندگان در آیین تشییع را نخواهد داشت اما باز هم بهترین ظرفیت را در این زمینه داراست. آیین تشییع در داخل مجموعه ورزشی حدود ۶۵دقیقه طول می‌کشد و در جریان آن، شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله سخنرانی و نماز میت را اقامه خواهد کرد و سپس خودروی مخصوص حامل تابوت شهیدان سیدحسن نصرالله و شیخ صفی‌الدین به‌سمت محل خاکسپاری پیکر دبیرکل فقید حزب‌الله در جاده فرودگاه به حرکت درخواهد آمد.
هرچند مراسم تشییع در لبنان برگزار می‌شود و چشم همه رسانه‌ها به این کشور دوخته شده است اما ایرانی‌ها نیز همچنان در عزای سید حسن نصرالله به سر می‌برند؛ از این رو مراسم بزرگداشت دو شهید بزرگوار حزب‌الله، یکشنبه‌شب در مصلای تهران و سراسر کشور تشکیل می‌شود.

حال باید پرسید چرا تشییع شهید سیدحسن مهم است؟
در پاسخ باید اذعان داشت که حزب‌الله لبنان در تمام سال‌های اشغالگری صهیونیست‌ها در کنار مردم فلسطین ایستاد و یکی از حامیان مهم حماس در ماجرای طوفان الاقصی بود، لبنان به‌دلیل این حمایت متحمل خسارات بسیاری شد در حدی که بخشی از بیروت را با خاک یکسان کردند و از همه مهم‌تر، رهبر حزب‌الله سیدحسن نصرالله را به شهادت رساندند.
در واقع رژیم صهیونیستی با این اقدام می‌خواست انتقام ناکامی‌اش در به‌دست‌آوردن غزه را کمی التیام ببخشد و تصور می‌کرد با شهادت رهبران حزب‌الله می‌تواند آنها را متوقف کند اما حزب‌الله با تمام ناامنی‌ها و سختی‌های جنگ و نبود دولت در لبنان به‌خوبی از عهده کنترل اوضاع برآمد، چراکه پشتوانه مردمی بالایی دارد. براین اساس، تشییع شهید سیدحسن نصرالله و برگزاری مطلوب مراسم او برای اثبات قدرت حزب‌الله و رسوایی هر چه بیشتر اسراییل مهم است.
حزب‌الله لبنان، تحت رهبری نصرالله، دست به عملیات‌های نظامی چشم‌گیری علیه اسراییل زد. این عملیات‌ها سال۲۰۰۰ به نقطه اوج خود رسیدند و اسراییل را پس از ۱۸سال اشغالگری، از جنوب لبنان بیرون کردند. دبیرکل فقید حزب‌الله همچنین نقش کلیدی‌ در تبادل اسرا با اسراییل در سال۲۰۰۴ داشت. مبادله‌ای که آن را یکی از بزرگ‌ترین موارد تبادل زندانیان و اجساد، شامل زندانیانی از دیگر کشورهای عربی، توصیف می‌کنند.
شهرت نصرالله در طول جنگ ۳۳روزه با اسراییل در سال ۲۰۰۶ به‌شدت افزایش یافت؛ جنگی که با عقب‌نشینی اسراییل از جنوب لبنان پس از متحمل شدن خسارات سنگین به پایان رسید؛ درنتیجه این تحولات، نصرالله به نماد مقاومت در برابر اسراییل و شخصیتی برجسته در مخالفت با نفوذ غرب در خاورمیانه تبدیل شد. طیف گسترده‌ای از مخاطبان در سراسر جهان عرب، سخنرانی‌های نصرالله را که مشخصه‌شان شور و جذابیت بود، دنبال می‌کردند. بلافاصله پس از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی ازسوی مقاومت فلسطین در ۷اکتبر ۲۰۲۳، نصرالله حمایت و همبستگی خود را با فلسطینیان اعلام کرد. حزب‌الله روز بعد، ۸اکتبر، در همبستگی با غزه جبهه‌ای را در جنوب لبنان علیه رژیم صهیونیستی باز کرد.
سید مقاومت سال۹۸ در گفت‌وگویی پنج‌ساعته با دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به نکات مهمی درباره جنگ ۳۳روزه اشاره کرد و از اجماع بین‌المللی برای نابودی حزب‌الله در جنگ ۳۳روزه سخن گفت و تاکید کرد که برخی مسئولان لبنانی از ریاض خواستند تا ضمن میانجی‌گری، برای خاتمه جنگ در جنوب لبنان تلاش کند؛ اما سعودی‌ها پاسخ دادند که هیچ دخالتی نمی‌کنند و در واقع یک تصمیم و اجماع آمریکایی، بین‌المللی و منطقه‌ای وجود دارد که حزب‌الله از بین برود.
او همچنین در این گفت‌وگو به ماجرای تماس سعدالحریری با حزب‌الله در زمان جنگ ۳۳روزه و اعلام شروط آمریکا ازسوی الحریری برای پایان‌دادن به جنگ اشاره و شروط آمریکا را این گونه تشریح کرد: شرط اول این بود که حزب‌الله تمامی اسرای اسراییلی را آزاد کند. شرط دوم این بود که حزب‌الله کاملا خلع سلاح شده و به یک حزب سیاسی تبدیل شود. شرط سوم هم موافقت حزب‌الله با اعزام نیروهای چندملیتیِ تابعِ ایالات‌متحده بود؛ یعنی یک اشغالگریِ بین‌المللی و اشغالگری آمریکایی. ما در برابر دو گزینه «جنگ» یا «تسلیم خفت‌بار» قرار داشتیم و گزینه جنگ را برگزیدیم.
دبیرکل فقید حزب‌‎الله وقتی از مبارزه با دشمن صهیونی سخن می‌گفت، نزدیکانش را نیز به صف مبارزه فرامی‌خواند و حتی در این راه فرزندش را از دست داد، بااین‌حال محکم به مسیر مقاومت ادامه می‌داد. شهید نصرالله پس از شهادت پسر ارشدش «محمدهادی» (که ۱۸سال داشت) گفت افتخار می‌کند که او هم «پدر شهید» شده است. وقتی اسراییلی‌ها تصاویر پیکر محمدهادی را منتشر کردند و به حزب‌الله پیشنهاد دادند این پیکر را با اجساد سربازان اسراییلی مبادله کند، نصرالله جواب داد: «نگهش دارید. ما مردان بسیار زیادی مانند هادی داریم که حاضرند خودشان را وقف این مبارزه کنند.»
حقیقتا در دوره دبیرکلی سیدحسن، حزب‌الله به قدرت نظامی بالایی دست یافت که این موضوع به تایید رسانه‌های غربی هم رسیده بود. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس می‌نویسد سیدحسن نصرالله طی حدود سه دهه رهبری‌اش بر حزب‌الله، این سازمان را به یکی از قدرتمندترین گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه تبدیل کرد. نصرالله ۶۴ساله، استراتژیست زیرکی بود که هواداران شیعه‌ حزب‌الله در لبنان به او اقبال زیادی داشتند و میلیون‌ها نفر دیگر در سراسر جهان عرب و جهان اسلام او را ستایش می‌کردند. اگرچه این سخنران آتشین در آمریکا و بخش اعظم غرب به عنوان یک افراط‌گرا تلقی می‌شد اما درعین‌حال، نسبت‌به شبه‌نظامیانی که پس از تاسیس حزب‌الله در سال۱۹۸۲ بر آن مسلط شده بودند، فردی عمل‌گرا به شمار می‌رفت. 
از سوی دیگر، حزب‌الله با رهبری نصرالله از شهرک‌های موشکی خود رونمایی کرد و دوباره لرزه بر تن صهیونیست‌ها انداخت. اسراییل با ترور سیدعباس موسوی گمان می‌کرد دیگر حزب‌الله نابود می‌شود، نه‌تنها نابود نشد، بلکه آرامش را از ساکنان تل‌آویو گرفت.
روز جمعه شانزدهم اوت ۲۰۲۴ واحد رسانه‌ای جنبش مقاومت اسلامی لبنان با انتشار ویدیویی نادر از شهر موشکی زیرزمینی به نام «عماد -۴» از برگ برنده جدیدی در برابر دشمن صهیونیستی رونمایی کرد. در تصاویر منتشرشده ازسوی مقاومت موشک‌های کالیبر -۲۲۰، کالیبر- ۳۰۳ و سایر موشک‌ها به چشم می‌خورد. زمان تخمینی برای پرتاب این موشک‌ها و برخورد آنها به تل‌آویو، کمتر از یک دقیقه برآورده شده است! پیش از این حامیان و مخالفان مقاومت لبنان ادراک درستی نسبت‌به استحکامات موشکی مقاومت لبنان نداشتند اما تصاویر منتشرشده از پایگاه زیرزمینی حزب‌الله در نقاط زیرزمینی سبب تغییر در روند محاسبات دشمن اسراییلی شد.
ایتای بلومنتال، خبرنگار نظامی شبکه۱۱ اسراییل در توئیتی به تحلیل ویدیوی تبلیغاتی مقاومت پرداخت. وی در این توئیت به صحبت‌های سیدحسن نصرالله اشاره می‌کند که بادقت انتخاب شده و به این موضوع اشاره می‌کند که هر نقطه‌ای از سرزمین‌های اشغالی «از کریات شیمونه تا ایلات» در تیررس موشک‌های نقطه‌زن مقاومت قرار دارد. روعی کایس، خبرنگار شبکه کان نیز پس از بازنشر ویدیوی اخیر حزب‌الله مدعی شد که ارتباط مستقیمی میان رونمایی از این شهر زمینی موشکی و سخنرانی‌های اخیر «سید مقاومت» وجود دارد.
نمی‌شود از دبیرکل شهید حزب‌الله یادکرد و به نحوه ارتباط نزدیک و صمیمانه‌ای که با فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی برقرار کرده بود، نپرداخت.
آن دو از لحاظ مودت، محبت، علاقه، صداقت و نزدیک بودن دیدگاه‌هایشان همچون دو برادر واقعی بودند. حسن نصرالله می‌گوید: یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌های الهی برای من، آشنایی و برادری با قاسم سلیمانی بود.
ارادت و علاقه سپهبد سلیمانی به سیدحسن نصرالله نیز ستودنی بود. آنجاکه در سخنانی می‌فرماید: من در مقامی نیستم که برای کسی تعیین مقام فقهی کنم اما سیدحسن نصرالله «آیت‌الله» است! چون خیلی از نشانه‌های خدا را در مقابل دشمن دارد و آیتِ الهی است. مگر آیت‌اللهی فقط در فقه است؟ او آیت و نشانه ایستاده در برابر دشمنان خداست.
حسن نصرالله همیشه آماده بود تا جانش را فدای «حاج قاسم» کند. حاضر بود با ملک‌الموت معامله کند و جانش را به جای سردار سپهبد سلیمانی تقدیم او کند. آری! حاج قاسم چنین جایگاهی در قلب او داشت. هر دو یک هدف واحد را دنبال می‌کردند و آن تقویت مقاومت و مقابله با صهیونیست‌ها و گروهک تروریستی داعش بود.
مهر سال جاری اسطوره جهان عرب پاداش مقاومت و فعالیت‌های خود در جبهه مقاومت را از حضرت حق دریافت کرد و با شهادت به دیار حق شتافت؛ هرچند او دیگر در میان ما نیست اما هم راه و کلام او استمرار خواهد داشت و هم در ۵اسفند مردم لبنان پاسخ درخوری به رژیم صهیونیستی خواهند داد. دیدن مردم حامی حزب‌الله که ادامه‌دهنده راه این شهید بزرگوار هستند برای صهیونیست‌ها باعث رعب و وحشت می‌شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.